nie jeste¶ trendy... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-07-14, 20:11   #1
Dorixx
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 423

nie jeste¶ trendy...

Wybaczcie ale od pewnego czasu panuj± tu jakie¶ dziwne przekonania "wiekszosci".

Czytaj±c ostatnio w±tki ³atwo wywnioskowaæ, ¿e aby byæ na topie i w ogóle to powinno siê:

-absolutnie i pod zadnym wzglêdem nie opalaæ- rak murowany na staro¶æ, je¶li ju¿ wyj¶æ w upa³ to do kiosku ale tylko pod ochronn± kilogramow± warstw± filtrów, w kapeluszu, rekawiczkach i innej odzie¿y zas³aniaj±cej cia³o.
Jednym s³owem jeste¶ blada jeste¶ trendy jeszcze no¶ zawsze na zakupy ze sob± s³owniczek ze sk³adnikami kosmetyków, bedziesz cool

- byæ w³a¶cicielk± tylko i wy³±cznie p³askiego (a jeszcze lepiej wklês³ego) brzucha, bo przecie¿ kto¶ kto ju¿ jest bardziej puszysty to nie powinien na pla¿y sie pokazywac.

-ma³e jest piêkne, czyli najseksowniejsze s± piersi, których prawie nie ma (bo pocieszanie sie jest OK-to nic , ¿e nabija siê z tych co maja co do stanika w³ozyæ= odrazu obwis³y biust, maj±cy wp³yw na choroby krêgos³upa, piersi wypadajace ze stroju pod wp³ywem morskich fal itp innych g³upotek przytaczaæ mi sie nie chce.

Wizaz opanowa³a dziwna fala. Rozumiem wszystko, kto¶ chce byæ chudy i blady niech bêdzie ale niech uszanuje pogl±dy innych i nie pietnuje "solariowych" opalenizn o rubensowskich kszta³tach bo to ich sprawa jak i w jaki sposób chc± wygl±daæ!

a swoja drog± nie znam faceta, który nie ogl±da³by siê na ulicy za ³adnie opalon± kobiet± zw³aszcza z du¿ym biustem! Nie oszukujcie sie i nie pocieszajacie na si³ê , zaakceptujcie sie takie jakie jeste¶cie i nie dokuczajcie przy tym innym. I to nie jest prowokacja ale nawi±zanie do kilku ostatnich watków, w których jako mniejszo¶æ (=solarium, wiêkszy biust, brzuch trochê wiêcej niz p³aski)poczu³am sie nieco zniesmaczona.
Stary 2005-07-14, 20:13   #2
natii4
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 341
Dot.: nie jeste¶ trendy...

Wszystkie chc± byæ blade i dlatego siê roi od w±tków pt.balsam br±zuj±cy lub pt.samoopalacz

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

natii4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:19   #3
Dorixx
Zadomowienie

oczywiscie, bo przecie¿ s³once zabija
Stary 2005-07-14, 20:20   #4
Pomadka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 119

E ja tam nie zwracam za bardzo uwagi. Ka¿dy pisze co mu pasi...
Nie opalam siê, bo nie mogê, nad czym bolejê, bo choæ opalanie siê jest nudne, to chcia³abym...
Filtrów nie u¿ywam, bo nieodczuwam potrzeby. Na sk³adach siê nie znam... Biust mam!
Nie ma co tragizowac.
Stary 2005-07-14, 20:24   #5
sylwónia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 557

Cytat:
Napisane przez Pomadka
E ja tam nie zwracam za bardzo uwagi. Ka¿dy pisze co mu pasi...
Nie opalam siê, bo nie mogê, nad czym bolejê, bo choæ opalanie siê jest nudne, to chcia³abym...
Filtrów nie u¿ywam, bo nieodczuwam potrzeby. Na sk³adach siê nie znam... Biust mam!
Nie ma co tragizowac.
No to ja w trendy obecne siê nie mieszczê .

Widzisz b³±d w mojej wypowiedzi? Proszê popraw mnie na PW, bêdê wdziêczna
sylwónia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:26   #6
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Jak to?
Stary 2005-07-14, 20:26   #7
CzarnyElf
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 792

Nigdy nie uwazalam siebie za trendy

nie opalam sie bo widzialam twarze osob opalajacych sie i mi sie taki efekt nie podoba,mam na mysli osoby oplajace sie do przesady-na skwarki

mam maly biust bo taki mam i go lubie co nie znaczy ze zazdroszcze innym czy sie pocieszam

notatnik nosze bo na skladach znam sie srednio-duzo musze sie jeszcze nauczyc a nie chce kupowac bubli

co do brzucha to nie mam idealnie plaskiego tzn nie mam miesni bo jestem len i nie cwicze

Oczywiscie ze kobiety z wiekszym biustem tez sa piekne i opalone tez ,niektorzy po prostu lepiej wygladaja z bledsza karnacja
CzarnyElf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2005-07-14, 20:29   #8
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839

Kochana Dorix ale przeciez nikt nie narzuca ci co masz robic ,jaki masz miec brzuch i biust czy masz sie opalac czy nie.

masz swój rozum ,rób co chcesz.

akceptuje siebie taka jak± jestem z p³askim brzuchem ,ma³ym biustem i opaleniznom zdobyta bez trudu lezenia plackiem na plazy i nie odbieram wypowiedzi dziewczyn jako narzucanie czegokolwiek.

¿yj i daj zyc innym po swojemu.
paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:31   #9
Meariel
调解人

Wiadomo¶ci: 2 938

Hmm... masz chyba sporo racji w tym, co piszesz. Je¶li chodzi o ma³e biusty- wydaje mi siê, ¿e to czasem bywa obrona przed jakimi¶ kompleksami. Tak jak ja czasem w ¿artach mówiê do mojej kole¿anki, która ma czekoladow± skóre po wyj¶ciu na s³oñce, ¿e opalenizna nie modna- droczê siê z ni±, bo sama mam blad± skórê i tak naprawdê zazdroszczê dziewczynom z piêknymi, opalonymi cia³ami- nie bêdê ukrywaæ, ¿e nie.

Jednak zdrowy rozs±dek jest wskazany. Trzeba odzieliæ tutaj krytykê solarium, które (nie oszukujmy siê) szkodzi, od krytyki opalenizny.
Mimo tego, ¿e ci±gle s³yszê "opalenizna nie modna" to obserwujê zupe³nie co innego. Tak wiêc my¶lê, ze opalenizna zawsze bêdzie modna, bo po prostu siê podoba. Jakby nagle zaczêli krzyczeæ, ¿e d³ugie w³osy u kobiet sa niemodne, to czy rzeczywi¶cie dziewczyny podda³yby siê trendom? Nie s±dzê- d³ugie w³osy tez zawsze bêd± siê podobaæ.

Mam nadziejê, ¿e wyrazi³am w miarê klarownie o co mi chodzi
Stary 2005-07-14, 20:34   #10
natii4
Zakorzenienie

BTW-przecie¿ Sylwia wyja¶ni³a po co jej te rêkawiczki na ³odzi To nie ochrona przed s³oñcem tylko,¿eby jej siê lepiej ¿eglowa³o .....

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-07-14, 20:34   #11
Dorixx
Zadomowienie

Paula, wystarczy poczytaæ w jaki sposób przeciwniczki opalania wyrazaj± siê o tych co uwielbi±j± k±piele s³oneczne, w³asnie TO mi siê nie podoba (sama dzi¶ nie dosæ ciekawie wyrazi³a¶ sie o swojej kole¿ance -ale co¿ w³a¶nie znana jestes z ciêtego jêzyka)

i to w³asnie ja bym chcia³a by¶cie innym da³y ¿yc po swojemu, nic wiêcej i nie na odwrót...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-14, 20:37   #12
Dorixx
Zadomowienie

rêkawiczki jasne niech bêd± do sterowania do tego sterowaæ sie nie da bez kapelusza , lniach czy p³óciennych spodni itd i bluzek z d³ugim rêkawem .
Stary 2005-07-14, 20:38   #13
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorixx
Paula, wystarczy poczytaæ w jaki sposób przeciwniczki opalania wyrazaj± siê o tych co uwielbi±j± k±piele s³oneczne, w³asnie TO mi siê nie podoba (sama dzi¶ nie dosæ ciekawie wyrazi³a¶ sie o swojej kole¿ance -ale co¿ w³a¶nie znana jestes z ciêtego jêzyka)

i to w³asnie ja bym chcia³a by¶cie innym da³y ¿yc po swojemu, nic wiêcej i nie na odwrót...
Dzi¶ trafi³am na bardzo fajn± stronê i chcia³am zrobiæ z tego w±tek,ale stwierdzi³am,¿e nie bêdê ¶mieciæ na forum

Na zakoñczenie zasady poprawnej komunikacji, czyli z³ote standardy:
  1. Ró¿nica zdañ mo¿e byæ korzystna - oni maj± prawo byæ inni ni¿ my, mog± mieæ trochê racji.
  2. Spróbuj przyj±æ punkt widzenia oponentów - chwilowa zmiana ról powoduje przyjêcie innej perspektywy, co u³atwia zrozumienie trudno¶ci i zbli¿a stanowiska.

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-07-14, 20:40   #14
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
No bo siê zachowujê podobnie jak Ty

Stary 2005-07-14, 20:41   #15
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorixx
rêkawiczki jasne niech bêd± do sterowania do tego sterowaæ sie nie da bez kapelusza , lniach czy p³óciennych spodni itd i bluzek z d³ugim rêkawem .
Sylwia ju¿ kiedy¶ pisa³a,¿e jej stanowisko z filtrami to m.in. nowotwór skóry w rodzinie,wiêc to nie jest widzi mi siê.Poza tym czy mia³a¶ kiedy¶ okazjê ¿eglowaæ-obojêtnie czy na pe³nym morzu czy na jeziorze?

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-07-14, 20:41   #16
Dorixx
Zadomowienie

masz racje Nati ale wymieniæ pogl±dy trzeba umieæ na poziomie a nie ubli¿aæ innym, czego niektórym tutaj czêsto brakuje... cytaty ¿e kto¶ jest "g³upi" bo robi co¶ tam sa w porz±dku?
Stary 2005-07-14, 20:43   #17
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Ja siê te¿ w trendy nie mieszczê-szczególnie z moimi gabarytami i opalonymi w 1/3 udami ale z tego powodu nie mam zamiaru ryczeæ,ani te¿ s³uchaæ,¿e nie jestem trendy

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-07-14, 20:43   #18
ANKA20
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 712
GG do ANKA20

Ja sie wpisuje w bycie trendy mam p³aski brzuch i jestem prawie p³aska - no tu ju¿ siê ¶rednio cieszê. Co do blado¶ci to te¿ jestem blada, bo nie mam kiedy siê nawet opaliæ, a odpowiadanie na pytanie czy dobrze siê czuje ju¿ mnie irytuje powoli :/
Filtrów u¿ywam tylko w górach lub gdy wystawiam twarz na s³oñce, inaczej nie u¿ywam. Zreszt± to jak siê bêdziemy starzeæ zalezy od genów, wystarczy spojrzeæ na nasze matki Moja nigdy nie u¿ywa³a filtrów, opala sie co roku na ogródku na czekolade i jak na swoje lata bardzo m³odo wygl±da
Ja pamiêtam jak jedna dziewczyna za³o¿y³a w±tek o solarium to pierwsze posty by³y w stylu "a to ty nie wiesz czym to szkodzi, bla bla bla", ale to ju¿ dawno by³o, bola³o mnie w tym fakt, ¿e zamiast porady otrzyma³a kazanie

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:43   #19
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
A haha Te¿ nie jestem trendy.

Stary 2005-07-14, 20:46   #20
Dorixx
Zadomowienie

tak ¿eglowa³am na mazurach i w tym czasie wspaniale na ³odzi sie opala³am
Stary 2005-07-14, 20:48   #21
Gonia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 527

Cytat:
Napisane przez Dorixx
Wybaczcie ale od pewnego czasu panuj± tu jakie¶ dziwne przekonania "wiekszosci".

Czytaj±c ostatnio w±tki ³atwo wywnioskowaæ, ¿e aby byæ na topie i w ogóle to powinno siê:

-absolutnie i pod zadnym wzglêdem nie opalaæ- rak murowany na staro¶æ, je¶li ju¿ wyj¶æ w upa³ to do kiosku ale tylko pod ochronn± kilogramow± warstw± filtrów, w kapeluszu, rekawiczkach i innej odzie¿y zas³aniaj±cej cia³o.
Jednym s³owem jeste¶ blada jeste¶ trendy jeszcze no¶ zawsze na zakupy ze sob± s³owniczek ze sk³adnikami kosmetyków, bedziesz cool
Owszem, co do ochronyy s³onecznej, daje siê ³atwo zauwa¿yæ, ¿e sporo wiza¿anek j± propaguje, ale ...co w tym z³ego? Przemawiaj± za tym tylko wzglêdy zdrowotne, a nie jaki¶ snobizm. Przynajmniej ja to tak odbieram. Nie ma siê czym przejmowaæ. Ja np. stosujê filtry na twarz, choæ te¿ nie zawsze... Odpuszczam sobie, gdy wychodzê do sklepu, który jest 5 minut od mojego domu, a ja wiem, ¿e idê tylko tam... Ze s³oñca staram siê korzystaæ umiarkowanie i nie w godz. od 10 do 15. A poza tym u¿ywam samoopalaczy i balsamów br±zuj±cych, bo dzia³aj± na mnie szybciej ni¿ s³oñce.
A do do s³ownika sk³adników kosmetycznych, to co w tym z³ego, ¿e kto¶ opracowa³ sobie taki system dokonywania selekcji co kupiæ, a co nie? Ja nie stosujê takiego sposobu, bo... nie chce mi siê.

Cytat:
Napisane przez Dorixx
- byæ w³a¶cicielk± tylko i wy³±cznie p³askiego (a jeszcze lepiej wklês³ego) brzucha, bo przecie¿ kto¶ kto ju¿ jest bardziej puszysty to nie powinien na pla¿y sie pokazywac.
No brzuszek mam p³aski, nie powiem. 2 lata temu postanowi³am sobie, ¿e bêdê æwiczyæ, ¿eby mieæ p³aski brzuch, lekko umiê¶niony, i nie chcê teraz zaprzepa¶ciæ tej pracy. Po prostu jest mi z tym dobrze, ale te¿ nie uwa¿am, ¿e osoba z wypuk³ym brzuszkiem jest bleee....

Cytat:
Napisane przez Dorixx
-ma³e jest piêkne, czyli najseksowniejsze s± piersi, których prawie nie ma (bo pocieszanie sie jest OK-to nic , ¿e nabija siê z tych co maja co do stanika w³ozyæ= odrazu obwis³y biust, maj±cy wp³yw na choroby krêgos³upa, piersi wypadajace ze stroju pod wp³ywem morskich fal itp innych g³upotek przytaczaæ mi sie nie chce.
A ja otwarcie powiem, ¿e zazdroszczê dziewczynom, które nosz± B a jednocze¶nie s± szczup³e.

Cytat:
Napisane przez Dorixx
Wizaz opanowa³a dziwna fala. Rozumiem wszystko, kto¶ chce byæ chudy i blady niech bêdzie ale niech uszanuje pogl±dy innych i nie pietnuje "solariowych" opalenizn o rubensowskich kszta³tach bo to ich sprawa jak i w jaki sposób chc± wygl±daæ!
Zgadzam siê.

Cytat:
Napisane przez Dorixx
a swoja drog± nie znam faceta, który nie ogl±da³by siê na ulicy za ³adnie opalon± kobiet± zw³aszcza z du¿ym biustem!
Dziêki za pocieszenie. Teraz mi zrobi³o siê niemi³o.
Gonia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:48   #22
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
A haha Te¿ nie jestem trendy.

Pomadka, no to ³aaaadnie .teraz no nas wyrzuca z wiza¿u zobaczysz

Stary 2005-07-14, 20:51   #23
ANKA20
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 712
GG do ANKA20

Jak kto¶ chce u¿ywaæ filtrów to pewnie ma jakie¶ powody: fotowra¿liwa skora, plamy, leki, z³uszczacze itp itd - mnie ¿aden z tych powodów nie dotyczy wiêc siê nie katuje
Co do czytania sk³adów to zazdroszcze tej umiejêtno¶ci, ja wiem tylko co znaczy: aqua, parfum, i ró¿ne sulfate , zreszt± nic mnie jeszcze nie zapcha³o wiec pewnie dlatego o to nie dbam, ale rozumiem osoby, które maj± z tym problem.

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:52   #24
Dorixx
Zadomowienie

ja te¿ sie pakujê
Stary 2005-07-14, 20:52   #25
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Pomadka, no to ³aaaadnie .teraz no nas wyrzuca z wiza¿u zobaczysz
MNie to sie ju¿ od dawna zapowiada. I co pocz±æ?
Stary 2005-07-14, 20:53   #26
Gonia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 527

No nic... idê teraz poæwiczyæ brzuszki.
Gonia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:54   #27
Dorixx
Zadomowienie

a ja sie nabalsamujê bo mnie solarium dzi¶ wysuszy³o

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-14, 20:56   #28
agu.s
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 063

Jak do tej pory nie pisalam na wizazu ani o tym czy jestem za czy przeciw opalaniu ani na temat swojego biustu czy brzucha i nie obchodzi mnie jak to jest u innych. Jest naprawde dla mnie tutaj duzo wiecej ciekawszych tematow i kruszenie kopi o poglady tez rozmija sie jakos z celem. Niech sobie kazdy bedzie jaki chce I chyba wcale nie ejst tak do konca, ¿e panuje przekonie "wiêkszo¶ci", tylko poprostu nie wszystkich wszystkie tamaty interesuj± przez co sie nie wypowadaj±. I w tej o to grupie znalazlam sie ja
agu.s jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-07-14, 20:57   #29
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANKA20
Jak kto¶ chce u¿ywaæ filtrów to pewnie ma jakie¶ powody: fotowra¿liwa skora, plamy, leki, z³uszczacze itp itd - mnie ¿aden z tych powodów nie dotyczy wiêc siê nie katuje
Ka¿dy ma jaki¶ powód,naczyta³ siê fachowych rzeczy i teraz chce t± wiedzê przekazaæ innym,a zazwyczaj i tak wychodzi na jak±¶ nienormalni± osobê.

Moja kuzynka,17 lat,opala siê non stop,solarium,s³onko w kwietniu jak jest ju¿ ciep³o.Rok temu na wakacjach powiedzia³a mi,¿e jej pieprzyki siê rozlewaj±.I co zrobi³a?Wzie³ê³a swój olejek do opalania 2 i posz³a na 5 h na pla¿ê oczywi¶cie w godzinach 10-15 Ona wie,¿e sobie szkodzi,ale opalenizna jest WA¯NIEJSZA

Wg mnie najwa¿niejsza jest profilaktyka,bo taniej wyjdzie zapobieganie ni¿ potem leczenie skutków.Uwa¿am,¿e mniejszy koszt teraz wydawaæ pieni±dze na filtry ni¿ potem na kremy przeciwzmarczkowe czy te¿ na operacje plastyczne.

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-07-14, 20:57   #30
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
MNie to sie ju¿ od dawna zapowiada. I co pocz±æ?
A nic... W razie czego bêdziemy pisac odwolania

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.