|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
starania, tabletki ,dni plodne
witam i prosze o pomoc i wyoslenie co i jak
![]() wiec mam w planach starania o dzieciaczka , puki co biore tabletki koncze opakowanie i zostaly mi jeszcze 2 . ginekolog kazal mi narazie jesc kwas foliowy , powiedzial zeby nie robic badan na toksoplazome ( ze dopiero jak bede w ciazy?? ) - jak to z ta toksoplazmoza sluszalam od kolezanek ze robily badania przed ciaza.. teraz do setna po odstawieniu tabletek mamy miesiac uwazac ( tu znowu rozbierzne inf lekarz pow ze mc , a kolezanki mowia ze im mowili ze 3 - 6 mc). ogolnie ufam lekarzowi od zawsze do niego chodze ale nigdy nic mi nie bylo tylko badania kontrolne i recepta na tabletki. temu wole sie upewnic ![]() i teraz tak : odstawie tabletki dostane okres i mam czekac mc czyli po dostaniu nastepnego okresu mozna sie starac? a zajść w ciąże mozna liczac od dnia dostania okresu 10-18 dzien cyklu? strasznie sie w tym mieszam. ![]() pytalam lekarza ale powiedzial tylko" to w czerwcu uwazac a w sierpniu przyjsc w ciazy" dzieki za odp i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: starania, tabletki ,dni plodne
ja robilam badania na toksoplazmoze juz w ciazy. co do czekania po odstawieniu, nie mam pojecia
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mi też lekarz kazał tokso robić jak już w ciąży byłam, ale słyszałam opinie różnych lekarzy na temat tabletek i jedni mówią, że trzeba odczekać 3 normalne miesiączki, a inni, że pół roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
odczekaj tak jak radzi lekarz
a badanie na toxo to możesz już zrobić, bo to niczemu nie szkodzi a bedziesz wiedzieć na czym stoisz ![]() powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja brałam tabletki stosunkowo długo bo około 7 lat i mi lekarka powiedziała że można odczekać 3 miesiące , można pół roku , ale można nie czekać wcale . zależało to ode mnie.
A badania na toxo miałam robione jak powiedziałam lekarce o tym że zamierzamy zacząć starania.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moja lekarka była ostatnio zdziwiona że chcę zrobić badania na toxo (to był 15 tc) a u innych robi się od razu a nawet przed ciążą. Co do starań po odstawieniu to z tym też różnie bywa - mówi że się ma się większe szanse na ciążę mnogą tuż po odstawieniu
![]() Moja znajoma w trakcie brania tabl zaszła - zapomniała o 1 tabl ![]() Ja tylko mogę podpowiedzieć że Twój orgazm jest bardzo ważny ![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.