|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czym tak naprawde jest baza pod makijaż?
Chciałabym zapytać czy baza pod makijaż to po prostu krem do zadań specjalnych(matowanie,roz świetlanie itp.)czy zupełnie inny kosmetyk w stylu np.podkładu?Bardzo zależy mi na odpowiedzi gdyż mój dermatolog zabronił mi używać jakichkolwiek kremów,więc zastanawiam się czy mogę używać bazy rozświetlającej.Szczerze mówiąc potrzebna mi jest do rozjaśnienia podkładu,gdyż nie wszystkie jasne odcienie są dla mnie odpowiednie,a obecnie testuje podkłady z próbek (które zwykle są w zaciemnym dla mnie kolorze) by wreszcie znaleźć najlepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: czym tak naprawde jest baza pod makijaż?
Baza pod makijaż to kosmetyk przeznaczony głównie do matowania no i chyba utrwalania makijażu. Ale to właśnie zależy od nazwy kosmetyku, jeśli pisze że to jest baza rozświetlająca to najprawdopodobniej będzie rozświetlać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Connie, mam wrażenie, że się nie zrozumiałaś z dermatologiem. Ale może się mylę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No cóż!Dermatolog pozwolił mi używać podkładów nie zatykajacych porów,a co do kremu to powiedział że mam tłustą skóre więc go nie potrzebuje(no cóż jest tyle lekkich matujących kremów które nie zatykaja porów ale nic z tego)i przepisał mi maścio-krem o nazwie Cholesterol(trochę dziwne bo to tłusty specyfik,ale nie blokuje porów)-swoją drogą może ma staroświeckie poglady na ten rodzaj cery?Facet napewno jest już po 50!.Pytałam o baze bo nigdy nie moge dobrać koloru w podkładzie i myślałam że po wymieszaniu z białą bazą odcień bedzie ok,ale również dlatego że mam bardzo rozszerzone pory i moze ta baza jakoś tak je zamaskuje?A może sa inne sposoby na zamaskowanie tych porów?Ratunku ja po prostu już nie mogę patrzeć na maske która mam na twarzy po nałożeniu podkładu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
idz do innego dermatologa i to skonsultuj - to raz
a dwa - nie musisz uzywać podkladow dla cery tlustej, jesli nie stosujesz kremow. Raczej wyprobuj nawilzające (podklady oczywiscie) wtedy najprawdopodobniej unikniesz efektu "maski" pozdrawiam ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Connie, wydaje mi się, że pan po 50-tce może troszkę się nie orientować we współczesnym przemyśle drogeryjnym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedno, nie wiem, ile masz lat, ale pod oczami zazwyczaj ma się skórę suchszą, także tam możesz jakiś kremik chyba używać (nie mówiąc o tym, że przydałyby się filtry na dzień). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.