|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Komórka
Czy ktoś kiedyś słyszał, o sprzedaży starych telefonów komórkowych. Mnie ostatnio znajoma zaintrygowała tematem, że jest podobno jakiś serwis (teraz zupełnie sobie nie mogę przypomnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Dot.: Komórka
wątpliwe, ale nie niemożliwe..
jeśli komis go nie chce to raczej trudno będzie dostać za to pieniądze.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
jest coś takiego.
to bardziej chodzi o recykling. tyle tylko, że to się nie opłaca w celach "zarobkowych". Kiedyś sprawdzałam na stronie www, której niestety nie pamiętam :/ ile bym dostała za starszego sony ericssona albo za sagema.. za soniacza coś około 2 zł a sagema "nie skupowali". więc w sumie na elektro-śmieci lepiej wyrzucić niż bawić się w wysyłanie i czekanie na 2 zł ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Uff udało mi się przypomnieć
![]() To jest podobno ten serwis https://www.starytelefon.pl/Strona_Glowna Z tego co widzę mają takie nawet znośne te ceny. Jeśli chodzi o jakieś mocno stare telefony, hmm no to tu faktycznie może być problem by coś zarobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
stare telefony skupuje też orange
![]() ale oni mają jakieś tam wymogi dot. stanu technicznego i podejrzewam,że dotyczy to tylko telefonów kupionych u nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wg mnie te 2 strony wyglądają prawie tak samo
![]() Czyli chyba nie tylko skupują telefony Orange. Trochę poczytałam tu https://www.starytelefon.pl/Jak_to_dziala i nie znalazłam ograniczeń jeśli chodzi o konkretnego operatora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
hmmm
![]() Niby wszystko fajnie opisane, że w 3 krokach się sprzedaje i za to się otrzymuje kasę. "kashmirka" sprzedawałaś coś tam kiedyś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=iwa2;33275530]hmmm
![]() Niby wszystko fajnie opisane, że w 3 krokach się sprzedaje i za to się otrzymuje kasę. [QUOTE] Temat mnie zaciekawił, bo ostatnio robiłam porządki i znalazłem stare 2 telefony mojego chłopka. Poprosiłam, by zrobił z nimi coś ... to mi powiedział, że może je jedynie wyrzucić do kosza, a tu w sumie taki serwis jest hmm... będę musiała trochę wiecej o nim poczytać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wczoraj jak jechałam samochodem w radio, chyba była to zetka słyszałam audycję na temat starych telefonów. Prowadzący się pytali co z nimi zwykle się robi.
I ilu ludzi tyle pomysłów ![]() ![]() Kilka osób też powiedziało, że korzystało z usług serwisu, o którym piszemy i wtedy sobie przypominałam o naszej dyskusji. Także ciekawa sprawa jeśli chodzi o ten serwis, że ludzie faktycznie go kojarzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam o tym, że nawet ludzie w radio wypowiadali się o tym serwisie i dlatego postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce, a nie czekać, aż mój chłopak zechce łaskawie coś z tymi telefonami zrobić!
Weszłam na ich stronę. Wyceniłam Nokię i Samsunga ... wyszło tam łącznie delikatnie ponad stówę. Wpisałam swoje dane i dostałam komunikat, bym czekała na paczkę. Pewnie jakoś niedługo przyjdzie. Jestem ciekawa jak to finalnie będzie wyglądało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.