|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co warto kupic na allegro?
Chodzi mi oczywiscie o ubranka i akcesoria dzidziusiowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co warto kupic na allegro?
Ja kupiłąm kilka rzeczy używanych
![]() ![]() PO ptostu kupowałam w zestawach i dla mnie to się oplacało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a tak poza tym to chyba wyprawki sie oplaca kupowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej tak jak pisze Edytka iść do sklepu u siebie i porównać bo ceny cenom nierówne
![]() Mi się wydaje, że na allegro opłaca się kupić akcesoria dla mamy jak np. laktator i np pościel jest tańsza, my przepłaciliśmy za pościel 60 zł niż jakbyśmy kupili na allegro ale kapneliśmy się po czasie. Zamawialiśmy też śpiworek i kocyk3w1 ze względu na ładne wzory, bo w sklepach takich nie widziałam a cenowo różnicy nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Alienku, a mogłasbys w wolnej chwili podac mi nick sprzedającego (tego od spiworka i kocyka) - moze byc na PW
![]() ![]() Edytko, ja tez nabyłam troche używanych ciuszków, nie mam z tym oporów - z tym ze nie na allegro ale tu na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka napisałam do ciebie PW, bo nie wiem czy tutaj jakbym podała link to aukcji to nie będzie jakaś reklama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja np kupiłam wczoraj rożek za 17 zł. Jest sporo rzeczy które sie opłaca kupić bo ceny w sklepach są często kosmiczne.
Kasiulka napisałam Ci na PW linka do aukcji. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja pościel kupiłam od tej osoby http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79534298 i dokładnie ten wzór. Taką sama mozna kupic taniej u kogos innego ale jakosciowo nie rowna. u mnie ten sam wzor w sklepie kosztuje 75zl! zgroza. a wyprawke kompletowałam u timur00-u niego kupiłam tez wkłady i majtki poporodowe(polecam tylko te wielokrotnego użytku bo jednorazowe słabo trzymają).
Cenowo sie naprawde opłaca i mozna wiele oszczędzic szczegolnie jesli kupujesz wiele u jednej osoby. na samym laktatorze nowym oszczedzilam 40zl! był juz taki watek ale jakos nie moge znalezc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]()
Moja sisotra od dwóch lat kupuje z allegro body dla swojej córeczki. Mówi, że jakościowo i cenowo są dobre. Ale tak jak poprzedniczki polecają najlepiej rozeznać się cenowo po sklepach.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
co myślicie o firmie EARLY DAYS????
mam zamiar sprezentować koleżance coś z tej firmy i zastanawiam się czy rzeczy będą dobre jakościowo no i czy nie przepłace?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78409472 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78679602 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78787469 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79012862
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Tak jak piszą dziweczyny warto porównac ceny z allegro do sklepowych no i trzeba doliczyc koszt przesyłki ... generalnie kupuje w jednej sklepie-hurtowni mam tam juz karte stałego klienta i np body firmy Ewa kupuje po 8 zł za sztuke ... ogólnie polecam ciszki tej firmy jakosciowo całkiem, całkiem a i portfela nie rujnują
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ooliwka] co myślicie o firmie EARLY DAYS????
mam zamiar sprezentować koleżance coś z tej firmy i zastanawiam się czy rzeczy będą dobre jakościowo no i czy nie przepłace?? Dostałam sporo rzeczy po dzieciach znajomych z tej firmy i są w idealnym stanie. To solidna firma. Szyją ubranka z dobrej gatunkowo bawełny. Są bardzo popularne na zachodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję używane ubranka i zabawki, z większości jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Na pewno warto kupic laktator - ja kupilam nowy laktator firmy Canpol, widac ze pudelko bylo otwierane ale nie byl uzywany, w aukcji udalo mi sie osiagnac cene 70zł jak normalnie trzeba zaplacic ok. stówki. poza tym na pewno kupie ubranko do chrztu, uzywane, bo po co mi na raz wydawac 80zł?.. mysle ze nie warto kupowac nowych ubranek bo ich ceny wcale nie sa nizsze od sklepowych a do tego dochodza koszty przesylki i wszystko wychodzi duzo drozej.ceny nowych łożeczek, wozkow i fotelikow samochodowych sa zblizone do sklepowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny Moze to glupio zabrzmi ale mam dziwne pytanie. Tez chcialam kupic wiele rzeczy na allegro ale opanowalam sie bo dawno (2 lata) nie kozystalam z tego typu zakupow i nie pamietam jak to jest z tym wysylaniem produktu Tutaj jest tabelka ktora podaje sprzedawca i moje pytanie brzmi ktore ceny mam brac pod uwage: pierwsze dwie czy tylko pierwsza ? Prosze napiszcie
Koszt transportu: Poczta polska - przedpłata na konto 8,00 zł Poczta polska - pobranie11,50 zł Kurier GLS - przedpłata na konto 14,00 zł Kurier GLS - pobranie 18,00 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Rozumiem czyli jezeli wplace pieniazki z gory na konto to place tylko te 8 zl przedplaty Ale o ile pamietam to musze jeszcze placic jakas sume za przelew Wiecie moze ile sie placi za przelew I czy wtedy mi sie to oplaca ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
jeżeli bedziesz robic przelew za pośrednictwem poczty to opłata za przelew wynosi o ile mnie pamiec nie myli 3,50. W takim wypadku cenowo wyjdzie na to samo - pobranie jest wygodniejsze bo listonosz przyniesie Ci przesyłke do domu. Jesli robisz przelew z konta np. internetowego na konto w tym samym banku to zazwyczaj przelew jest bez opłat, w innych przypadkach opłaty są ale troche niższe niz na poczcie - zależnie od banku. Ja bym wzieła pobranie i z głowy, duzo sie i tak nie zaoszczędzi
![]() A tak nawiasem mowiac to nie wiem co kupujesz ale ten sprzedający liczy sobie dosc drogo za przesyłke - no chyba ze to coś dużego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
A nie nie, ja tylko podalam przykladowe ceny zeby sie zorientowac o co chosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
oj z tymi cenami to różnie. Ja widziałam rożki w sklepie za 35 zł, całkiem ładne, ale nie usztywniane. Takie same w hurtowni z art. niemowlęcymi kosztowały 29 zł. Sama nie kupuję bo juz mnie ubiegla tesciowa
![]() Kocyki w promocji widziałam za ok. 40 zł, nie kupiłam bo mam upatrzony jeden na allegro, taki z zatrzaskami, który można używac jak becik, tylko czekam bo na razie nie ma tego kolorku, który bym chciała ![]() ![]() Z tego co sie orientowałam na allegro opłaca się kupować pościel, poszewki, własnie kocyki czy rożki, laktatory i akcesoria do karmienia. Ubranka są niekiedy dużo droższe niz w sklepach, wiec troche bez sensu, a wózki to juz sie zupełnie nie opłaca. Np. Quinny Buzz (taki wózeczek zamierzamy kupic) w sklepie kosztuje w promocji ok. 1400 zł, na allegro 1900. Różnica kolosalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
No to rzeczywiscie sie oplaca ladnie. Upatrzylam sobie 2 piekne kocyki i rozek u jednego sprzedawcy i za to wychodzi 50 zl i pare groszy w sklepie pewnie kupilabym za to tylko jedna rzecz
Chyba sie skusze i zamowie te rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.