Miesięcznik "Zwierciadło"! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 16:19   #1
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666
Wink

Miesięcznik "Zwierciadło"!

Jedynym kobiecym pismem jakie czytam jest właśnie Zwierciadło. Ciekawa jestem czy któraś z was również jest fanką tego pisma?
Jedyne co mnie irytuje i czasem zniechęca do zakupu to ogromna ilość reklam- w ostatnim numerze Zwierciadła naliczyłam ich ponad 50

Edytowane przez andzelika666
Czas edycji: 2012-04-04 o 18:24
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 19:33   #2
peggy7
Zadomowienie

Dot.: Miesięcznik "Zwierciadło"!

Ja też często kupowałam Zwierciadło, ale poza reklamami zaczęła mnie denerwować liczba wywiadów - było ich więcej niż zwykłych artykułów. W sumie najbardziej chyba w Zwierciadle interesują mnie tematy "psychologiczne" i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby kupować inne pismo, typu Charaktery czy Sens. Niestety nie znam ich za dobrze i nie wiem czy by mi odpowiadały.
Stary 2012-04-05, 00:14   #3
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
Ja też często kupowałam Zwierciadło, ale poza reklamami zaczęła mnie denerwować liczba wywiadów - było ich więcej niż zwykłych artykułów. W sumie najbardziej chyba w Zwierciadle interesują mnie tematy "psychologiczne" i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby kupować inne pismo, typu Charaktery czy Sens. Niestety nie znam ich za dobrze i nie wiem czy by mi odpowiadały.
Charaktery jak najbardziej polecam. Swego czasu sporo tego zgromadziłam. Sens kupiłam jeden. A teraz zniechęcają mnie wywiady ze znanymi osobami na okładkach.
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 07:41   #4
maruda80
Zakorzenienie

Zwierciadło to jedyne czasopismo kobiece które od lat kupowałam.
Jeszcze 2 - 1 rok temu reklam było stosunkowo mało, teraz niestety mam wrażenie że jest więcej reklam niż treści - i z tego powodu zrezygnowałam z zakupu (przeglądam lub czytam w empiku jeżeli trafi się ciekawy art., ewentualnie zostaje czytelnia biblioteki).
Nie zamierzam prawie dychę płacić za reklamy.
Szkoda że polityka pisma poszła w tą stronę.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 13:32   #5
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Ja też często kupowałam Zwierciadło, ale poza reklamami zaczęła mnie denerwować liczba wywiadów - było ich więcej niż zwykłych artykułów. W sumie najbardziej chyba w Zwierciadle interesują mnie tematy "psychologiczne"
I mnie również powoli zaczynają denerwować duże ilości wywiadów, które nie za bardzo mnie wciągają
Z dwa wydania magazynu sens możesz znaleźć na chomiku

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Zwierciadło to jedyne czasopismo kobiece które od lat kupowałam.
Jeszcze 2 - 1 rok temu reklam było stosunkowo mało, teraz niestety mam wrażenie że jest więcej reklam niż treści - i z tego powodu zrezygnowałam z zakupu (przeglądam lub czytam w empiku jeżeli trafi się ciekawy art., ewentualnie zostaje czytelnia biblioteki).
Nie zamierzam prawie dychę płacić za reklamy.
Szkoda że polityka pisma poszła w tą stronę.
Wydaje mi się, że zmiana redaktor naczelnej nie była dobrą decyzją

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez willy_nilly Pokaż wiadomość
Sens kupiłam jeden. A teraz zniechęcają mnie wywiady ze znanymi osobami na okładkach.
Gdyby na okładkach umieszczali ludzi interesujących a nie celebrytów mogłoby być ciekawie
Stary 2012-04-05, 15:37   #6
karuzel_a
Raczkowanie

Bardzo lubię Zwierciadło, naprawdę dobre teksty i ambitniejsza tematyka.

W ten sam deseń jest również miesięcznik Sens - choć to pismo jest już bardziej psychologiczne.

blog o codziennych rzeczach w niecodziennym stylu...
karuzel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 15:42   #7
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie najbardziej chyba w Zwierciadle interesują mnie tematy "psychologiczne" i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby kupować inne pismo, typu Charaktery czy Sens. Niestety nie znam ich za dobrze i nie wiem czy by mi odpowiadały.
"Charaktery" są lekkie, łatwe i przyjemne, można poczytać dużo ciekawych artykułów, więc polecam Wydaje mi się jednak, że pismo nie bardzo nadaje się dla osób z wykształceniem psychologicznym czy dla pasjonatów psychologii, jest bardziej kierowane do tych, którzy do tej pory mało mieli z psychologią wspólnego.

"Sensu" nigdy nie czytałam i póki co nie zamierzam.
Stary 2012-04-11, 22:56   #8
peggy7
Zadomowienie

Skoro tak piszecie, to może kupię te charaktery... Psychologią się interesuję tylko tak sama z siebie, nie oczekuję po takim czasopiśmie poziomu podręczników akademickich (choć lepiej żeby nie był to też poziom amerykańskich poradników).
W wolnej chwili się tym zainteresuję
Stary 2012-04-12, 11:05   #9
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Skoro tak piszecie, to może kupię te charaktery... Psychologią się interesuję tylko tak sama z siebie, nie oczekuję po takim czasopiśmie poziomu podręczników akademickich (choć lepiej żeby nie był to też poziom amerykańskich poradników).
W wolnej chwili się tym zainteresuję
Koniecznie napisz czy charaktery są warte zakupu, zastanawiam się czy nie warto by było przerzucić się na inne czasopismo
Stary 2012-04-16, 10:58   #10
szcesliwa_mamuskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
Koniecznie napisz czy charaktery są warte zakupu, zastanawiam się czy nie warto by było przerzucić się na inne czasopismo
Charaktery są bardzo ciekawe, szczególnie dla osób, które interesują się psychologią. Można znaleźć naprawdę mnóstwo fascynujących artykułów. Polecam jeszcze Bluszcz - trochę inna dziedzina, bo jest bardziej o kulturze i społeczeństwie, ale też niezły.
Stary 2012-04-16, 11:12   #11
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Kilka razy kupowałam "Zwierciadło", ale tak jak piszą dziewczyny... dużo wywiadów, jeszcze więcej reklam, a mało artykułów :/ dlatego zrezygnowałam i nie kupuję tego czasopisma.
od lat natomiast jestem wierna TS, a ostatnio polubiłam miesięcznik "Pani"

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:30   #12
peggy7
Zadomowienie

Hej dziewczyny, miałam napisać wrażenia po przeczytaniu "Charakterów" - więc piszę

Dziś kupiłam majowy numer. I powiem tak - główny artykuł numeru o "jaizmie" przeczytałam z zaciekawieniem, tak samo było z kilkoma innymi. Jednak artykuły bardziej naukowe, z pogranicza psychologii i neurologii, już mnie tak nie wciągnęły. Przypominały mi artykuły z Focusa - czytam takie rzeczy czasem, ale raczej nie jest to rozrywka

Ogólne moje wrażenie - czasopismo nieco "ciężkie", wiele tam takich konkretnych artykułów, a nie rozrywkowej pisaniny, z jaką mi się Zwierciadło kojarzy mimo wszystko. Myślę, że można sporo wynieść z lektury, ale czy to jest właśnie to, czego szukam... Chyba szukam czegoś, co nie istnieje

Pewnie będę czasem kupować Charaktery, choć cena nieco odstrasza - 10,9 zł to jednak sporo...

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości