|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Miesięcznik "Zwierciadło"!
Jedynym kobiecym pismem jakie czytam jest właśnie Zwierciadło. Ciekawa jestem czy któraś z was również jest fanką tego pisma?
Jedyne co mnie irytuje i czasem zniechęca do zakupu to ogromna ilość reklam- w ostatnim numerze Zwierciadła naliczyłam ich ponad 50 Edytowane przez andzelika666 Czas edycji: 2012-04-04 o 18:24 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Miesięcznik "Zwierciadło"!
Ja też często kupowałam Zwierciadło, ale poza reklamami zaczęła mnie denerwować liczba wywiadów - było ich więcej niż zwykłych artykułów. W sumie najbardziej chyba w Zwierciadle interesują mnie tematy "psychologiczne" i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby kupować inne pismo, typu Charaktery czy Sens. Niestety nie znam ich za dobrze i nie wiem czy by mi odpowiadały.
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zwierciadło to jedyne czasopismo kobiece które od lat kupowałam.
Jeszcze 2 - 1 rok temu reklam było stosunkowo mało, teraz niestety mam wrażenie że jest więcej reklam niż treści - i z tego powodu zrezygnowałam z zakupu (przeglądam lub czytam w empiku jeżeli trafi się ciekawy art., ewentualnie zostaje czytelnia biblioteki). Nie zamierzam prawie dychę płacić za reklamy. Szkoda że polityka pisma poszła w tą stronę.
|
|
#5 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z dwa wydania magazynu sens możesz znaleźć na chomiku ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo lubię Zwierciadło, naprawdę dobre teksty i ambitniejsza tematyka.
W ten sam deseń jest również miesięcznik Sens - choć to pismo jest już bardziej psychologiczne.
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się jednak, że pismo nie bardzo nadaje się dla osób z wykształceniem psychologicznym czy dla pasjonatów psychologii, jest bardziej kierowane do tych, którzy do tej pory mało mieli z psychologią wspólnego."Sensu" nigdy nie czytałam i póki co nie zamierzam.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Skoro tak piszecie, to może kupię te charaktery... Psychologią się interesuję tylko tak sama z siebie, nie oczekuję po takim czasopiśmie poziomu podręczników akademickich (choć lepiej żeby nie był to też poziom amerykańskich poradników).
W wolnej chwili się tym zainteresuję
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Charaktery są bardzo ciekawe, szczególnie dla osób, które interesują się psychologią. Można znaleźć naprawdę mnóstwo fascynujących artykułów. Polecam jeszcze Bluszcz - trochę inna dziedzina, bo jest bardziej o kulturze i społeczeństwie, ale też niezły.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka razy kupowałam "Zwierciadło", ale tak jak piszą dziewczyny... dużo wywiadów, jeszcze więcej reklam, a mało artykułów :/ dlatego zrezygnowałam i nie kupuję tego czasopisma.
od lat natomiast jestem wierna TS, a ostatnio polubiłam miesięcznik "Pani"
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, miałam napisać wrażenia po przeczytaniu "Charakterów" - więc piszę
Dziś kupiłam majowy numer. I powiem tak - główny artykuł numeru o "jaizmie" przeczytałam z zaciekawieniem, tak samo było z kilkoma innymi. Jednak artykuły bardziej naukowe, z pogranicza psychologii i neurologii, już mnie tak nie wciągnęły. Przypominały mi artykuły z Focusa - czytam takie rzeczy czasem, ale raczej nie jest to rozrywka ![]() Ogólne moje wrażenie - czasopismo nieco "ciężkie", wiele tam takich konkretnych artykułów, a nie rozrywkowej pisaniny, z jaką mi się Zwierciadło kojarzy mimo wszystko. Myślę, że można sporo wynieść z lektury, ale czy to jest właśnie to, czego szukam... Chyba szukam czegoś, co nie istnieje Pewnie będę czasem kupować Charaktery, choć cena nieco odstrasza - 10,9 zł to jednak sporo...
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.