|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Przynależność do oddziału NFZ i inne- umowa
Dziewczyny. Podpisuję dziś umowę. Dostałam oświadczenie zleceniobiorcy i nie bardzo rozumiem o co chodzi w niektórych punktach do wypełnienia. Proszę Was o poradę. Jednym z nich jest pytanie :
"do jakiego oddziału NFZ deklaruje Pani swoją przynależność?" są kropki do wpisania. "zleceniobiorca ...oświadcza, że.... -jest zatrudniony na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony*/określony do dnia...*" "z wynagrodzeniem miesięcznym nie mniejszym od minimalnej podstawy wymiaru składek na ubezpieczenie społeczne* mniejszym od minimalnej podstawy wymiaru składek na ubezp. społeczne* tj. w wysokości..." "* niepotrzebne skreślić" Dodam że jest to umowa-zlecenie. Czy to oznacza że powyższe punkty skreślić wszystkie, czyli chodzi o to czy nie jestem zatrudniona nigdzie indziej i nie mam żadnych składek? |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Przynależność do oddziału NFZ i inne- umowa
Może faktycznie chodzi o to, czy pracujesz gdzie już a to będzie twoja druga praca.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
no tak, a przynależność do NFZ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Nie wiem, ale może chodzi o to,że jak ja jestem z podkarpacia to należę tu NFZ , a jak bym pracowała w innym województwie to mogłabym tam należeć do NFZ. Może w łodzi, są 2 odziały NFZ. Tak tylko mi się wydaje. Zapytasz jak będziesz zanosić im to i wypełnisz na miejscu.A co to za pracę na zlecenie dostałaś ?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja coś kojarzę, że wpisywałam kiedyś do jakiegoś formularza przynależność do NFZ i chodziło o województwo.
A reszta to chodzi o to, czy masz inną pracę - wtedy ewentualnie oni by Ci nie płacili składek
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.