|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, pomóżcie.! :)
Cześć dziewczyny.
Chciałabym prosić was o pomoc. Idzie wiosna - wszystko jest takie kolorowe i wesołe, i w związku z tym ja również chciałabym zmienić coś w sobie, jakoś siebie "ożywić." Moim problemem jest to, że jestem strasznie blada i mam fatalną cerę - mnóstwo niedoskonałości, cienie pod oczami ... nigdy nie byłam na solarium i też się tam nie wybieram - mam przesuszoną i wrażliwą skórę ... Proszę pomóżcie dobrać jakiś makijażyk który chociaż trochę rozświetliłby moją buźkę. Na razie używam tylko nawilżającego kremu do twarzy z brzoskwinią, nie nakładam na siebie żadnych fluidów ani pudrów - nigdy nie używałam tego typu 'upiększaczy' Moje włosy aktualnie są czarne, pofarbowałam je szamponem koloryzującym firmy Pallette jakieś dwa tyg. temu ... ale wydaje mi się że to był błąd. Teraz boję się, że nie wyjdę z tego czarnego, a mój naturalny kolor podchodzi pod taką mleczną czekoladę. Poradźcie mi proszę co mogę w sobie zmienić by powitać wiosnę radośnie... Załączam link do mojego zdjęcia, to zdjęcie aktualne. http://img85.imageshack.us/img85/2794/1001069.jpg Pozdrawiam ciepło i czekam na wasze odpowiedzi.!
Zapamiętaj – drugi dzień jest zawsze lepszy niż pierwszy. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-03-16 o 22:14 Powód: zaläczenie zdjec do zaläcznika |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny, pomóżcie.! :)
ja bym Ci doradziłabym Ci przefarbować się na czekoladowy brąz
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Miałam już kiedyś czekoladowy brąz, właściwie aż do lutego, kiedy to przefarbowałam się na ten nieszczęsny czarny... wyglądał on mniej więcej tak :
http://img85.imageshack.us/img85/3927/49611986.jpg http://img97.imageshack.us/img97/9070/48733448.jpg Tylko boję się, że na ten czarny to to raczej nie wyjdzie taki efekt ... A i nigdy nie farbowałam włosów farbą, z reguły używam kremów koloryzujących lub szamponetek...
Zapamiętaj – drugi dzień jest zawsze lepszy niż pierwszy. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-03-16 o 22:15 Powód: zaläczenie zdjec do zaläcznika |
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, wracaj do tego koloru bo bardzo Ci pasuje
|
#6 |
|
Moderator
|
Slicznie wyglädalas
Farbami raczej nie dojdziesz do tego bräzu co mialas,tylko dekoloryzacja,rozjasnieni e lub czekac az Twoje naturalne odrosnä.
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie zejdziesz łatwo z czarnego (zwłaszcza z Pallette). Prawdopodobnie może będzie potrzebna dekoloryzacja. Bardzo ładnie Ci w tym brązie, który miałaś. W tym czarnym tak trochę smutno (jak dla mnie)
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze że po tym wszystkim co czytałam na temat Pallette dziwie się że ktoś jeszcze tego używa - mnie nawet fryzjerka przestrzegała
![]() W tym brązie było Ci bardzo ładnie Zwłaszcza grzywka przytłacza Ci buzię.
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
i włosy wyglądają na bardzo cienkie. Co do makijażu rozświetlającego warto poszukać inspiracji na MM.
Co do podkładu - dobrze dobrany pomaga a nie szkodzi i warto z takiej "pomocy" skorzystać. Zwłaszcza jak się chce rozświetlić i "ożywić" twarz. |
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję.
Kurcze, właśnie nie wiem co mnie na tą czerń podkusiło,a teraz żałuję ... wiecznie_pod_wiatr - też odnoszę takie wrażenie jak patrzę na siebie w lustrze, tak przytłaczająco i smutno ... Dotta - dobry pomysł, tylko z tego co słyszałam, to dekoloryzacja strasznie niszczy włosy i trochę kosztuje ... i zgadza się, moje włosy są strasznie cieniutkie. Fryzjerka u której kiedyś ścinałam włosy nazwała je nawet "piórkami". I raczej nie był to komplement ... pocieniowałam je trochę żeby dodać im objętości - ale efekt jest chyba odwrotny od zamierzonego. A jeśli chodzi o podkład, to nie wiem czy umiałabym sobie takowy dobrać - może to was zdziwi, ale nie znam się na kosmetykach zbytnio ...
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poszłam do swojej zaufanej fryzjerki i nie zniszczyła mi nadto włosów (tak mi się wydaje), podała mi kilka maseczek i innych produktów do kupienia w sklepie fryzjerskim, żeby pielęgnować włoski. Na krótkich włosach (miałam wtedy boba) zapłaciłam (razem z malowaniem) ok 150 zł (jeśli dobrze pamiętam ).
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
ojoj to troszkę Cię to kosztowało, ja mam włoski trochę za ramiona ... chyba jednak poczekam aż mi trochę się ta szamponetka spierze, bo w tej chwili nie mam tyle kasy ...
Poza tym obawiam się czy to by nie zaszkodziło moim włosom - są dość suche, cienkie i łamliwe ...
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Sonador - wyglądałaś rewelacyjnie w tym brąziku
tak ok.5-6razy w roku na krótkie sesję,a w miedzyczasie korzystam z balsamów brązujących dzięki czemu nie jestem blada jak d... myślę też,że jak zaczniesz używać jakiegoś delikatnego fluidu do twarzy i jakiegoś różu do policzków to bardziej podkreślisz swoją delikatna cere. Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ... rzeczywiscie slicznie wygladałas w czekoladowym brązie
![]() Super fotka nr 1, ładnie, tak pogodnie na niej wyszłas
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję, teraz chcę do tego kolorku wrócić, albo chociaż do czegoś podobnego Motylek1988 - ja też zaczęłam używać balsamów brązujących, kupiłam sobie ten lekko opalający z Dove i muszę powiedzieć że jestem zadowolona bardzo. a mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób mam sobie dobrać ten podkład czy fluid razem z różem tak, żeby delikatnie podkreślił cerę, a nie mnie oszpecił.? A wracając do koloru włosków myślałam, żeby spróbować z tą farbą http://www.wellaton.pl/produkty/8_74.jpg Co o tym sądzicie dziewczyny.?
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alejak dla mnie to ten kolor jest za jasny.
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem wygladalas super w tym braziku, czerny zupelnie do ciebie nie pasuje i jeszcze jedno - mloda taka jestes- piekna, po co uzywasz tej okropnej czarnej kredki do oczu????
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciężko w ogóle będzie samemu zmienić ten czarny kolor - nie łudźmy się. Wydaje mi się że bez wizyty u fryzjera się nie obejdzie, jeśli chcesz zejść z tego koloru. Zajrzyj tu (to wątek o dekoloryzacji) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17990949 i poczytaj sobie
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Jaką farbą w ogóle zrobiłaś ten brązik??? Cudny kolorek i bardzo Ci pasuje
))
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

).

]