|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zeby oko wygladalo na bardziej okragle ?
Dziewczyny jak malowac oko zeby wydawalo sie bardziej okragle ,nie podluzne ? czego znikac ?,a co stosowac w makijazu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zeby oko wygladalo na bardziej okragle ?
wydaje mi się, że więcej osób dąży do efektu oka kociego, lekko podłużnego właśnie. chyba że masz ma myśli "otwarcie" oka skośnego, nie wiem, czy wystarczająco obrazowo się wysławiam: )
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie bardziej wydłuża oko i nadaje mu koci kształt kredka czarna na linii wodnej, więc aby oko było bardziej okrągłe należy jej unikać. Co więcej pojęcia nie mam, osobiście wolę podłużny kształt
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
analogicznie oko zaokrągla kreska grubsza i niewyciągnięta, z tym że to też optycznie oko pomniejsza.
musiałabyś pokazać jakieś przykładowe zdjęcie, żeby było jasne, do jakiego efektu dążysz.
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Na YT jest dużo tutoriali na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem wystarczyłoby zrobić odpowiednie kreski - takie które absolutnie nie będą wychodzi za kontur oka a nawet zaczynać się milimetr od kącików, na brzegach będą cienkie i grubsze po środki - myślę, że to powinno zaokrąglić oko
do tego podkreślenie załamania powieki na całej długości powieki - prawie od nosa po kącik i nie robienie tego charakterystyczengo trójkącika w zewnętrznym kąciku a zostawienie ciemniejszego cienia wyłącznie na linie załamania
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.