|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak i czy zapytać chłopaka...
Witajcie, prawdopodobnie zabrzmi to dość głupio, ale mam pytanie. Bardzo chcę iść do lunaparku objazdowego ale nie mam z kim, a sama nie bardzo chcę, bo nie ma takiej zabawy. No i na studiach mam kolegę, którego lubię, trzymamy się razem, no kolegujemy się po prostu. Spędzamy razem dużo czasu, ale nie jest to planowane, no po prostu w jednej grupie jesteśmy i w ogóle. No i chciałabym iść z nim... Tylko nie wiem czy jak go zapytam, to nie będzie jakoś głupio, no bo jak on to odbierze? Nie wyszłabym nieco na idiotkę? Sama nie wiem... Jakie jest wasze zdanie w takich sprawach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak i czy zapytać chłopaka...
Cytat:
Hm, na 6 osób w mojej grupie jest 5 facetów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Powiedz, że chcesz iść tam iść i nie masz z kim i może poszedłby z Tobą?
Przecież to żadne wyznanie miłosne ani zaproszenie na kolację zaręczynową, ani nawet nie na "zwykłą" randkę ![]() Zapytaj go i idźcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
stary jednooki dachowiec
|
Zapytaj, czy nie miałby ochoty na koleżeński wypad do lunaparku. Od początku sytuacja będzie jasna.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie wyjdziesz na głupią jak facet jest ok. Ja na studiach wypaliłam do kumpla czy pójdzie ze mną na basen i się zgodził, a to dopiero mógłby odebrać jakoś dziwnie i mieć powód do wyśmiania mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To zalezy od tego, jaki jest ten facet. Są tacy, którzy od razu myślą sobie nie wiadomo co, a są i tacy, którzy traktują to na luzie. W związku z tym, że jest to Twój kolega z grupy, ten sam wiek, znajomi ze studiów, pewnie były nie raz w grupkach jakieś wypady na piwo czy coś, to moim zdaniem powinien to odbierać całkowicie normalnie i bez jakichkolwiek podtekstów. Zapraszasz go jako kolegę, bo nim jest
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie zDAJ PYTANIE.po prostu.Po co kombinacje wprowadzac?mozesz powiedziec- lubię Cię,nie mam z kim iść do lunaparku. Chcesz iść ze mną?
Nie chcę po Tobie jechać,ale chyba wiek taki jaki osiągnęłaś plus studia zobowiązuje już do tego żeby mieć trochę w głowie poukładane.To za chwilę dorosłość..a Ty nie wiesz jak kolegę zapytać czy nie pójdzie z Tobą gdzieś..to co mówić idąc dalej ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę każdy, z kim się dziewczyna kumpluje musi być w niej zakochany...? Co to za dziwne przypuszczenie? To tak, jakby zakładać kask wychodząc z domu w obawie o spadająca cegłę.. Skoro dziewczynie żadnych znaków nie daje a jedynie się kumplują, to czego tu sie doszukiwać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja bym uwazala... Faceci zwykle i tak odebraliby to jako randke albo "randke wannabe"
![]() No bo tylu wokol innych facetow, a zaprosila wlasnie mnie ![]() Nie wiem, tak tylko ostrzegam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja tam kiedyś zaprosiłam kolegę do kina na film, bo nie lubię chodzić sama a bardzo chciałam obejrzeć ten film. I nikt nie traktował tego jak randkę, ani ja ani on. Ot po prostu zwykłe wspólne wyjście. Więc nie przemyślaj tylko go zaproś i już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ojej, nie wymyślacie. Ja zawsze wyciągam kolegów czy to na rolki, cyz to na spacer, czy to na piwo (łacznie z tymi z którymi coś mnie łączyło wiecej - więc tym bardziej sobie moga pomyśleć!) i zawsze każdy się zgadza i jeszcze żaden nie odebrał zaproszenia nie wiadomo w jaki dziwny sposób.
Wiec dziewczyno, po prostu mówisz "ejj...chodź ze mną...." wielki uśmiech i po sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.