|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co by tu obejrzeć?
Dziewczyny, jako, że w tym roku mam trzy tygodnie wolnego z okazji Świąt, przyjechałam sobie do Polski pierwszy tydzień i od razu złapałam coś grypopodobnego ( w Palermo jest 17 stopni ). No więc jestem skazana na siedzenie w domu i czytanie/oglądanie. Książek mam masę, natomiast coś mi się ostatnio seriale do oglądania skończyły. Przeglądam sobie listy i coś nadal nie mam pomysłu, więc może Wy coś doradzicie.
Kiedyś byłąm wielką fanką "Prison Break", "Stargate", "Eureki" i "Lost", teraz tak rzeczywiście oglądam "The walking dead" i "Glee", a czasami, jak mi się nudzi jakieś "Sleepy Hollow", "Bates Motel", "Alcatraz", "Pod kopułą" czy "The killing", ale żaden z tych seriali nie wciągnął mnie na tyle, żeby oglądać regularnie. Jak mi się coś rzeczywiście spodoba, np. "Terra Nova", "Siberia", "Defying Gravity" czy "Primeval: New World", to zazwyczaj to kasują. Inne rzeczy, chociaż niby o tematyce, jaką lubię, są koszmarkami - ach, te biedne zombie z "In the flesh". No i nie mam pomysłu, za co się zabrać, żeby nie przełączać po pierwszych dziesięciu minutach. Najchętniej jakiś horror/science fiction/przygodowy serial, ewentualnie jakiś muzyczny ( ale nie ten o Marylin, nie "Once upon a time" i nie "Dracula" ). Im mniej romansu, a więcej akcji, tym lepiej, bo zawsze miałam małą tolerancję na romantyczne historie. Może dziać się w jakimś odległym miejscu i opowiadać o walce człowieka z naturą, ale nie dominuje ta walka, a nie pogadanki kolegów przy kawie. Może ktoś ma pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Co by tu obejrzeć?
Ja bym ci poleciła Demony Da Vinci
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Chimay
|
Cytat:
Jak nic ci się nie spodobało, to zapytaj tutaj. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak lubiłaś Stargate to polecę Ci inne science-fiction - Battlestar Galactica, ten nowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja moge polecić Sos mi Vida, przynajmniej mnie wciągło i Rebelde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Szalony Kapelusznik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o horror-owe to American Horror Story, suuuper
![]() A o takie, ktore trzymaja w napieciu Homeland. Jesli ich nie widzialas to Ci zazdroszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
mOLDerator
|
"Siedem stóp pod ziemią"- może nie Sf ani horror, ale....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Szalony Kapelusznik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No to ja jak najbardziej polecam " The Blacklist" z sensacji i ewentualnie "Grimm'a" z fantasy
![]() Ktoś już wpsominał o "Revlution", o "Demonach Da Vinci" mi się podobały! Uważaj na AHS - to jest typowa konwencja horrorowa - typu amerykańskiego. Trzeba oglądać z odpowiednim nastawieniem ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Szalony Kapelusznik
|
Grimm<3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wire in the blood - mało znany, angielski kryminał o lekko powalonym psychiatrze od skrajnych przypadków, który pomaga w śledztwach.
Sherlock? Lada dzień premiera kolejnego sezonu. Przeważnie gdy go polecam ludziom to są kontent ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Moich hitem, zawsze aktualnym jest seria "Przyjaciele"
![]()
![]() |
#15 |
Szalony Kapelusznik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnym osobom odpowiada różny rodzaj żartu. Po prostu, śmiejemy się z innych rzeczy ![]() Zdradzę, że mnie, np, od dłuższego już czasu nie bawią polskie kabarety, prawie w 100% - gdy jednocześnie całe hordy widzów w amfiteatrach i jeszcze większe przed telewizorami bawią się przy tym "dobrze". A w "konfliktach" tych młodych ludzi, widzę sensowny żart, choć rzeczywiście, lekki. "Przyjaciele" to taki stary, prawie kultowy już serial, i wsłuchanie się w perypetie młodych ludzi trochę mnie odmładza ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Ale coś założycielka tematu nie odzywa się. Kocienaplocie , ![]() Co oglądałaś? ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- A nie "sześć" ? "Sześć stóp pod ziemią" - masz na myśli ten serial? >> http://www.filmweb.pl/serial/Sze%C5%...%85-2001-89546
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ![]() ![]() "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2013-12-28 o 01:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
ja ostatnio nawet oglądam ekipe z Warszawy, zawsze dostępna jest tutaj - http://eserial.pl/serial/1-17/ekipa-z-warszawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hehe, już jestem. Przepraszam, dziewczyny, że wcześniej się nie odzywałam, ale nie chciałam obejrzeć chociaż po odcinku z tego, co proponowałyście, a proponowałyście dużo
![]() No i do rzeczy: spodobało mi się Black Mirror ( bardzo dziekuję za polecenie mi go, nigdy wcześniej nie słyszałam o tym serialu ), Grimm, Demony oraz Breaking Bad. Battlestar Galacticę znałam i lubię, po prostu zapomniałam o niej napisać w pierwszym poście. Dzięki, dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.