|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ ciągle się obraża - powinnam z nim jechać na majówkę?
.
Edytowane przez cardia Czas edycji: 2012-09-10 o 17:07 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mój TŻ ciągle się obraża - powinnam z nim jechać na majówkę?
Poczytaj sobie tutaj wątki... to taka moda teraz - FOCH U FACETA
![]() Jest niedojrzały i nie nadaje się na związki jeszcze, swoimi fochami chce sprawić że będzie nieustannie w centrum uwagi a Ty będziesz się przed nim kajała i prosiła żeby nie odchodził i wtedy on się taki waaaażny czuje
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale związek to też pracowanie nad sobą.. nie chcę go zostawiać - ma inne cechy, które są zaletami. Nie chcę tego przekreślać.. tylko.. te ciągłe fochy. Tak naprawdę nie wiem czy ja ciągle mam chodzić na paluszkach czy mam jakąś metodę wychowawczą nad nim zastosować ![]() No i ta majówka :: przecież na pewno tam coś się by stało.. A ja mam b. słaby angielski i będę nie ze swoimi znajomymi, a tż znam od 2 mcy więc .. nie chcę by to była mordęga.. i nie wiem jak mu wyjaśnić by się nie pogniewał .. tzn to raczej normalne że nie czuję się pewnie znając go chwilę.. dziękuję Ci za odpisanie.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ale jak sama widzisz, intensywność tych fochów zagłusza te jego dobre cechy
to tak jakbyś miała jechać w podróż z dzieckiem, wiedząc że kaprysi i nie wiedziała jak się będzie zachowywać ... a nie z dorosłych facetem, który powinien potrafić zapanować nad swoimi emocjami.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie, nie jechałabym z kimś takim. Zalety nikną przy konieczności bycia z gówniarzem, który fochem załatwia wszystko. I ty boisz mu się nawet powiedzieć coś wprost, to nie jest normalne; bo mówi się coś grzecznie, ale mówi się, co nie pasuje i dlaczego. Jeśli z tego powodu jest też obraza, to już ty decydujesz,czy się męczyć. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
facet jest strasznie dziecinny. Mówiąc że lubi się fochać świadczy tylko o jego niedojrzałości i zwyczajnej złośliwości. Jemu to sprawia dziką radość w momencie gdy się złości, focha na Ciebie... też kiedyś taka byłam. Ja bym na Twoim miejscu nie pojechała
Edit: A to fochanie to jest zwykłe znęcanie się psychiczne nad Tobą. A po drugie takie zachowania na początku związku bardzo źle rokują na przyszłość. Za jakiś czas facet może okazać się zaborczym zazdrośnikiem, także lepiej miej się na baczności i obserwuj jego zachowania... Edytowane przez Milka199 Czas edycji: 2012-04-20 o 13:51 Powód: ... |
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym się nie nad majówką zastanawiała, ale ogólnie nad czasem spędzanym z tym panem - czy to nie jest po prostu jego trata (czasu). |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Facet ma problemy emocjonalne i tyle. Skoro nie chce z tym walczyć bo jak sam stwierdza, że lubi się fochować. To głową muru nie przebijesz i jemu pomóc może tylko specjalista i terapia
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Koleś ma fochy jak stara panna nad przepaścią
Myślałam, że to ja jestem obrażalska, ale po przeczytaniu tego wątku zmieniam o sobie zdanie. Odpowiadając na Twoje pytanie, nigdzie bym z takim nie pojechała. Szkoda nerwów na te jego fochy Takim zachowaniem popsuje Wam każdy wyjazd.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Ale za co TY go właściwie uwielbiasz? Lepszych modeli nie produkują w okolicy? Jesteście ze sobą dopiero od miesiąca a Ty już musisz znosić jego humory i przepraszać za obrazę majestatu. Daj sobie z nim spokój, bo za chwilę będziesz musiała go przepraszać za to, że żyjesz. A jak mimo wszystko nadal chcesz z nim być (choć nie wiem dlaczego), to zupełnie niedyplomatycznie ale stanowczo i prosto z mostu zakomunikuj mu, że nie będziesz znosić jego fochów i dopiero po zauważeniu poprawy w jego zachowaniu rozważysz opcję współnego wyjazdu. Jeśli tego teraz nie ukrócisz, to pan foch wejdzie Ci na głowę i będzie jeszcze gorzej.
Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-04-20 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym sobie takiego gościa odpuściła . Lada szelest zrobi się chorobliwie zazdrosny. Już strzela focha, że się podobasz innym facetom, albo z nimi przy piwku siedzisz.
Szkoda życia na takich ludzi. Nie sądzę żebyście się dogadali, bo on zawsze będzie przekonany, że tylko czekasz aż on straci czujność i zrobisz skok w bok. Poza tym będziesz koło niego skakać, jak koło śmierdzącego jajka, pana przeprosić, poprosić, udobruchać, zapewniać na kolanach o dozgonnej wierności. Dla mnie to kanał, ale pewnie są kobiety, które to lubią.
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie będę komentować tego, za co go uwielbiasz. Zakładam, że skoro z nim jesteś i nie chcesz zerwać - tylko chcesz go dalej poznawać, to coś tam w sobie musi mieć.
Co do majówki. Nie, nie pojechałabym. Po pierwsze dlatego, że znasz gościa zaledwie 2 miesiące i rozsądek powinien się odezwać - jedziesz w obce miejsce, z obcymi ludźmi, ze słabym językiem, i boisz się, że zostaniesz sama, jak on się znowu obrazi... Skoro masz takie myśli, to ten wyjazd byłby dla Ciebie udręką. Raz: ciągle bałabyś się, dwa: musiałabyś chodzić na paluszkach, żeby nie urazić majestatu. Dlatego polecam DOJRZAŁĄ rozmowę. Siądź sobie z nim, powiedz, że krótko się znacie, że on sam doskonale sobie zdaje sprawę, że nie panuje nad swoimi fochami. A Ty nie chcesz ryzykować "porzucenia" na pastwę losu, jak on się tam za granicą obrazi. Po prostu się boisz i wolałabyś, żeby to tempo trochę zwolnić. Jak się obrazi? (A pewnie tak będzie) - trudno. Nikt Cię nie zmusi do tego, żebyś robiła coś, co Ci się nie podoba i czego się boisz. Co do sytuacji ogólnej: Jeśli WIESZ, że on obraził się na Ciebie bezpodstawnie (tak jak z tym kolesiem, któremu rzekomo nie powiedziałaś, że jesteście parą) - to nie tłumacz się. Powiedz RAZ, że było inaczej, że jak chce to niech się obraża, ale Ty nie masz zamiaru przepraszać... i olej! On się powścieka, pofochuje i mu przejdzie. I pamiętaj: nie daj się omamić. Bo na razie prosta droga do tego, że on sobie Ciebie wytresuje. Ty będziesz przepraszać za wszystko i chodzić jak w zegarku, byleby nie narazić się na gniew Najjaśniejszego... Jeśli wiesz, że on nie ma racji - to po prostu olej go ciepłym moczem i poczekaj aż ochłonie. |
|
|
|
|
#13 |
|
.
|
darowalabym sobie ten wyjazd z nim. i w zasadzie samego faceta tez. koles lubi strzelac fochy jak 5-latek, wiec tutaj nie ma nad czym pracowac. to on powinien chciec sie zmienic. pomijajac glupie fochy, zaczyna coraz bardziej pokazywac, jaki jest zaborczy. ale zeby nie bylo, ze daje tylko rady "rzuc go" - pogadaj z nim, powiedz, ze jeszcze jeden foch z byle powodu i sie rozstaniecie. jestescie dopiero miesiac i juz takie jazdy ci urzadza! to co bedzie za kilka miesiecy?
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
o ludzie, serio mówisz?
a gdzie tu twoja wina, spytałaś go o to?i co, może masz na siebie wylać wiadro smoły, żeby miś-pyś był zadowolony? chociaż pewnie żadna różnica, zaraz znajdzie nowy pretekst. naprawdę chcesz niańczyć obrażalskie dziecko? bo tak właśnie jest - zamiast rozmowy masz urażonego pana wokół którego trzeba skakać, żeby łaskawie przebaczył winy, no śmiech na sali. Autorko, nie obchodź się z nim jak z jajkiem i nie myśl za każdym razem jak tu przejść niezauważona na paluszkach, tylko powiedz mu jasno: albo kończy te przedstawienia, albo Ty rezygnujesz, bo ile można? ' Co do wyjazdu to poważnie bym się zastanowiła - jeżeli nie czujesz się przy nim bezpieczna i rozważasz opcje, że w którymś momencie obrazi się i cię zostawi samą, to dla własnego spokoju nie jedź. I szykuj się na foszka z powodu odmowy ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Twój chłopak ma zerowe poczucie własnej wartości dlatego stara się dowartościować tym, że się do niego łasisz gdy on foszkiem rzuci.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez cardia Czas edycji: 2012-09-10 o 17:07 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
TŻ? po miesiącu? no wybacz, ale chyba sobie żarty stroisz
ja bym nie pojechała, co więcej jeśli od początku takie głupie kłótnie wszczyna to nie wróżę nic dobrego.
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cardia;33671779][FONT="Arial"][SIZE="2"]Mam 22. TŻ 24. Jesteśmy razem od miesiąca. Znamy się z 2 miesiące. Spędzamy czas conajmniej co 2 dzień, więc wspólnie poznajemy się i znamy się coraz lepiej.
Majówka za granicą - mam jechać ale nie wiem czy powinnam? ![]() Jadą jego znajomi, około 10 facetów i 1 dziewczyna (której nie miałam okazji poznać, a z tych facetów to znam 3) To znajomi TŻ z pracy. Chodzi o to, że ciągle potrafi się obrażać i robić fochy, sam powiedział że lubi to. Ale obiecał że postara się być dojrzały. I np w zeszły pt jak poznawałam jego znajomych obraził się na mnie bo powiedziałam że wychodzę na fajka. On nie chciał bym paliła (palę jak piję alkohol) Mnie mój kiedyś wyzwał od fałszywych p^zd, s^k i temu różnych, bo nie zapytałam o zgodę, czy mogę wyjść zapalić, także tego.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nakręcasz - moim zdaniem - sztucznie jakieś uczucia do tego faceta, przez co w razie czego (jeżeli zacznie się zachowywać jeszcze gorzej) będzie Ci trudno zakończyć tą znajomość. Mam wrażenie, że żyjesz troszkę w świecie marzeń i pobożnych życzeń. Związek w swoich początkach to jasne, również docieranie się, ale nie na zasadzie "muszę walczyć z licznymi wadami faceta". To on musi widzieć, że źle robi, a nie że głównie Ty to widzisz i chcesz nad tym pracować. Tak w ogóle to co Ty chcesz naprawiać? Jego? Jego osobę? Charakter? Czy zamierzasz zmieniać swoją osobowość, pod niego, żeby jaśnie pan przestał się obrażać? Dziwnie brzmi to co piszesz. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie chodzi o obrazanie sie a to,co jest do zaakceptowania, a co nie. Mowcie co chcecie, ale nie znam wielu facetow, ktorzy ot tak by to przelkneli. Jesli chodzi o to,ze lubi strzelic focha, to jego blad ale twoj byl wg mnie w twoim zachowaniu. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już w innym wątku o fochach... Takie akcje facet serwuje z 2 powodów:
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
Dopóki będziesz chodziła na paluszkach i przepraszała misia - on będzie się obrażał, bo łechcesz jego chłopięce (bo nie męskie) ego. Postaw się, nie bój się, bo on właśnie na tym jedzie, że ty nic nie powiesz, tylko się skulisz z przestrachu, że się pogniewa, czuje się dzięki temu silny. Ustal reguły, trzymaj się swego, nie ulegaj stale ze strachu, bo będziesz niewolnicą, a nie partnerką. Wyraź swoje zdanie i na tym skończ. Ty masz inne zdanie - a ja takie. Obrazi się na amen - znaczy, że szuka kogoś, kto z zachwytem będzie mu przyznawał rację, byle tylko był. Chcesz być tą osobą? Nadal będzie stroił fochy - próbował wymusić swoje - i to możliwe. Ale może zrozumie.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ - to towarzysz życia, więc emh amh tutaj odpada.
Fochy? lipa, nie jesteś sobą przy nim i dlatego właśnie ten związek jest spalony już na początku. Przestań się z nim spotykać póki to początek, bo potem wejdzie przyzwyczajenie i nadejdzie czas że Ty emocjonalnie zaczniesz sięgać dna. Nie wytrzymasz. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- albo jest jeszcze opcja przetestuj go. Jak się sfochuje znowu - to olej jego foch i zachowuj się jakbyś tego w ogóle nie widziała a tak naprawdę miała to w d... i dbała o siebie, podobnie jak on dba o siebie. Pokaż mu, że Ty też masz charakter i nikt tu się nie będzie dostosowywał.
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2012-04-20 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
Jeśli faktycznie podejmiesz decyzję, żeby nie jechać na tą majówkę, to myślę, że będzie ona bardzo słuszna !
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
hmm to ja chyba jestem jakaś inna, ale rozumiem Twojego chłopaka. Oczywiście jeżeli obraza się o byle co i jest zazdrosny o rzeczy, na które nie masz wpływu, to jak najbardziej nie ma w tym Twojej winy. Ale ja sobie nie wyobrażam, że zapraszam jakiegoś nowo poznanego chłopaka na wyjście
daje mu nr telefonu itd.. Rozumiem jakiś stary kumpel, ale takie coś jest dla mnie dziwne, ja bym tak nie zrobiła i tak samo nie wyobrażam sobie sytuacji, że mój chłopak zaprasza jakąś dziewczynę poznaną na mieście
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez vanja93 Czas edycji: 2013-12-18 o 17:53 |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nie, nie pojechałabym bo pewnie byłby to popis fochów "otarłaś się o mój szlafrok!" "on na Ciebie patrzy!" 2. Nie masz go przepraszać i płaszczyć się przed nim. Powiedz facet, zachowuj się bo chcę aby z tego związku coś wyszło, ale jak na razie skutecznie temu przeciwdziałasz. Nie pojadę, bo to nie ten etap związku, mam swoich znajomych i chcę spędzić majówkę z nimi. Chociaż on pewnie się obrazi "ze go nie kochasz"
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ha ha ha ha ha ale bździągwa z niego.Facet jest nie dojrzały,a twoje 'ja chce go zmienić' nic tu nie da bo wyraźnie ci powiedział, że jemu ta sytuacja pasuje. Fochuje bo nie potrafi rozmawiać. Fochuje bo mu to pasuje, ponieważ może rządzić tobą jak chce. Tak moja droga prawdziwy facet się nie zachowuje (kobieta też Masz dwa wyjścia: -albo to akceptujesz i trwasz w tym -albo kończysz Niestety opcja pod tytułem 'ja go zmienię' tu nic nie zdziała. ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- Cytat:
Czytaj tak długo co tu jest napisane, aż to zrozumiesz. Bo to jest bardzo dobra, życiowa i prawdziwa ocena. Edytowane przez 2Mm Czas edycji: 2012-04-21 o 02:34 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

to tak jakbyś miała jechać w podróż z dzieckiem, wiedząc że kaprysi i nie wiedziała jak się będzie zachowywać ... a nie z dorosłych facetem, który powinien potrafić zapanować nad swoimi emocjami.
Myślałam, że to ja jestem obrażalska, ale po przeczytaniu tego wątku zmieniam o sobie zdanie. Odpowiadając na Twoje pytanie, nigdzie bym z takim nie pojechała. Szkoda nerwów na te jego fochy
Jesteście ze sobą dopiero od miesiąca a Ty już musisz znosić jego humory i przepraszać za obrazę majestatu. Daj sobie z nim spokój, bo za chwilę będziesz musiała go przepraszać za to, że żyjesz. A jak mimo wszystko nadal chcesz z nim być (choć nie wiem dlaczego), to zupełnie niedyplomatycznie ale stanowczo i prosto z mostu zakomunikuj mu, że nie będziesz znosić jego fochów i dopiero po zauważeniu poprawy w jego zachowaniu rozważysz opcję współnego wyjazdu. Jeśli tego teraz nie ukrócisz, to pan foch wejdzie Ci na głowę i będzie jeszcze gorzej.

a gdzie tu twoja wina, spytałaś go o to?