|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Unikanie problemów popełnionych przez innych i wykorzystywanie tego w życiu.
Cześć
![]() Być może nie mam zbyt wielu postów na wizażu, ale muszę przyznać, że często Was podczytuję. Mam 18 lat, więc jeśli chodzi o doświadczenie życiowe to właściwie go nie mam. Poza tym bardzo interesuję się (raczej wyłącznie jako hobby, nie wiąże tego z moim przyszłym zawodem) psychologią. Wiem, że każdy człowiek jest inny i każdy inaczej się czuje w różnej sytuacji, jednak zauważyłem u siebie pewien mechanizm. Po co ja właściwie założyłem konto i odwiedzam babskie forum? Jeśli chodzi o doczynienia z płcią przeciwną to na koncie mam zapisane jedno nieszczęśliwe zauroczenie, z którego leczyłem się miesiącami. Poza tym nic, brak pocałunków, brak jakiś bliższych zbliżeń, brak jakichkolwiek większych uczuć. Tak, jednym z powodów dla których założyłem tutaj konto to zrozumieć kobiecy punkt widzenia na świat. A może nie tyle co kobiecy punkt widzenia, co tylko dowiedzieć się nieco o związkach po to aby w przyszłości samemu uniknąć związkowych problemów? Często odwiedzam "Intymnie" przeglądam opisane tragedie i strollowane "tragedie" oraz czytam porady użytkowniczek/użytkowników tylko po to aby znaleźć inne punkty widzenia. Zastanawiam się jak wiele osób podziela moje interesowanie się przykładami kontaktów międzyludzkich reprezentowanych przez Wizaż.pl? ![]() Edytowane przez CoJaPacze Czas edycji: 2012-04-24 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Unikanie problemów popełnionych przez innych i wykorzystywanie tego w życiu.
Myślę, że każda osoba tutaj zakładająca wątek ze swoim problemem liczy na rady kogoś kogo los w podobny sposób doświadczył
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Unikanie problemów popełnionych przez innych i wykorzystywanie tego w życiu.
szc
Cytat:
Głupio brzmi, ale to prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale też można spojrzeć na różne sprawy z innej perspektywy, nauczyć się czegoś na cudzych błędach, poznać poglądy innych, zweryfikować swoje bądź się w nich utwierdzić, nauczyć np. używać odpowiedniej argumentacji, bronić swojego zdania.
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja mam tak samo. uratowało mnie to raz przed niezłym bagnem
![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-04-24 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja wchodzę tu z wyżej wymienionych powodów. Pomimo tego, że jestem kobietą czasami nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo moje zdanie w różnych kwestiach różni się z większością...
Również nie mogę wyjść z podziwu ile naiwnych i głupich dziewczyn tu pisze. Wzruszają mnie historie zakładane przez bardzo pogubione kobiety... A poza tym zwróciłam uwagę na jeszcze jedną rzecz: odkąd udzielam się na Wizażu łatwiej mi "zebrać myśli". Przez to, że pisząc post trzeba się skupić, żeby nie zostać źle zrozumianym, w "realu" również nauczyłam się wysławiać bardziej precyzyjnie i trochę bardziej elokwentnie. Dla każdego coś miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Czytając Wizaż na pewno dowiaduję się więcej o relacjach międzyludzkich, poznaję nowe sytuacje życiowe, przy niektórych historiach jestem naprawdę w szoku. Myślę, że jest to przydatne, tak samo jak poznawanie ludzi w świecie realnym i dowiadywanie się od nich czegoś od życiu. Tutaj też możemy w pewnym stopniu to zrobić, no więc można czasem poczytać. Lubię też doradzić, tym bardziej, gdy widzę, że jestem w stanie to zrobić. Być może sama byłam w pewnych sytuacjach i przez to np wiem jak to jest. Ponadto, sama czasem mogę wyciągnąć coś dla siebie, dowiedzieć się czegoś nowego i czerpać doświadczenie życiowe innych, co być może kiedyś pozwoli uniknąć mi jakiegoś błędu. Ogólnie wypowiadam się sporo, oczywiście nie przeszkadza to w zwyczajnym życiu. Po prostu czasem Internet wciąga, to prawda. Staram się nie wypowiadać się, gdy Wizażanki czy Wizażani (:P) się o coś kłócą, szkoda mi na to czasu. W życiu podobnie, nie lubię konfliktów, staram się unikać jak mogę
![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-24 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie, nawet nie mam na to czasu. Zobacz odkąd jestem zarejestrowany i ile mam postów, posiadanie fanów na forum zapewne jest dosyć fajnym uczuciem, jednak mam zdecydowanie ciekawsze rzeczy do roboty. Temat założyłem po to, aby przekonać się po co inni wchodzą na te podforum oraz jak odbierają że facet czyta babskie forum, bo chce się dowiedzieć o kobiecych punktach widzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.