|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem brzydka...
Wiem, że było już 1000 takich tematów ale musze się komuś wyżalić... Jestem brzydka i nawet nie ma co mowić ze to jest kwestia nie dbania o siebie, czy złej fryzury. Mam wielki nos, małe oczy i usta, włosy okropnie sie puszą a twarz cała jest w pryszczach. Nigdy nie miałam chłopaka i już nawet koleżanki się śmieją z mojego wyglądu. Powiedzcie, dlaczego tak jest?? czy są wśród was jakieś brzydule które tak traktują?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem brzydka...
Musisz popracować nad poczuciem własnej wartości. Nawet delikatny makijaż może wspomóc twoje postrzeganie własnej Ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Czyli to nie są Twoje koleżanki, tylko idiotki, które swoje kompleksy leczą wyśmiewając innych
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Napiszę tak.
O ile niedoskonałości można skorygować bronzerem, trądzik wyleczyć to z głupoty innych trudno się wyleczyć.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A probowalas cos zrobic, żeby zamaskować swoje wady? Na wielki nos wiele nie poradzisz, ale już z trądzikiem czy puszącymi włosami da się skutecznie poradzić.
Oczy i usta mozna powiększyć odpowiednim makijażem, nos nieco ścieniować. Mał0 jest na swiecie naprawdę brzydkich osób, z którymi kompletnie nic nie da się zrobić. Wiekszość da się poprawić odpowiednio maskując wady i eksponując zalety. Zastanów sie, co jest w tobie ładnego - musi to byc, kazdy coś takiego ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wrzuć zdjęcie (tu i na metamorfozy), może faktycznie brzydko wyglądasz. Miliony ludzi wyglądają brzydko - czasem można sporo poradzić. Ale nie takim wyżalaniem się, a działaniem. Tu Ci nikt nie wmówi, że jesteś piękna. Niskie poczucie własnej wartości to jedno, a złe ogarnięcie to druga kwestia.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Pooglądaj sobie zdjęcia gwiazd i modelek bez makijażu. To nieraz trudno o nich powiedzieć, że są ładne. Można się wyleczyć z kompleksów. Odpowiedni makijaż korygujący działa cuda.
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zastosuj rady dziewczyn i pójdź na duże zakupy
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie są średnio urodziwe. Z tego co słyszałam, modelki nie mogą być charakterystyczne i wyraziste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do autorki, bo to na niej mamy się skupiać, uważam, że powinnaś wejść na metamorfozy, dziewczyny dobrze tam radzą ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A autorka może w ogóle nie potrzebuje metamorfozy wyglądu, tylko wnętrza - nastawienia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mnie też nie pocieszyłyby te modelki, wyglądam dużo gorzej. Po nich jednak widać tę ładną, naturalną urodę. Ja też do pięknych nie należę, wiele razy słyszałam, że jestem brzydka, nie podobałam się szczególnie nigdy chłopcom, ale od dluższego czasu po prostu jestem pewniejsza siebie
![]() ![]() Mimo wszystko ludzie, którzy Ciebie obrażają nie zasługują na to byś się nimi przejmowała. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-22 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
DOMator
|
Cytat:
Autorka postu narzeka natomiast na to, że jest zaprzeczeniem takiej urody - ma małe oczy i niezgrabny nos. Tutaj trzeba większej wprawy, żeby skorygować kształt oczu czy nosa. Z trądzikiem bezwzględnie do DOBREGO dermatologa! Warto się leczyć pod kontrolą lekarza. Efekty przyjdą z czasem, natomiast od narzekania trądzik jeszcze nikomu się nie wyleczył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że masz problem nie z nosem, tylko z samooceną i wrednawym otoczeniem.
Pryszcze możesz wyleczyć i już będzie o niebo lepiej. A koleżankom podziękować. Dokuczanie prawdopodobnie nie bierze się z Twojego braku czy też nie urody, tylko stąd, że ludzie widza, że się tym martwisz i przejmujesz. Zresztą, co to za koleżanki? Aha, warto zauważyć, że w Polsce kanon urody jest wyjątkowo wyśrubowany i wszystko, co nie jest Jagusią Paczesiówną czy inną Przybylską, od razu postrzegane jest jako pasztet. Znam wiele osób, dla których te modelki też byłyby brzydkie. Dla porównania w Skandynawii wiele przeciętnych kobiet chodzi w ogóle niezrobionych (jak na nasze krajowe normy) , a są uśmiechnięte i zadowolone z siebie jak rzadko się u nas widzi ![]() ![]() Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-04-22 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, panuje często jakiś jeden kanon. Jednak, jak pisałam, uśmiech na buzi i nie przejmować się. Nawet jak masz małe oczy, to zgadzam się, że na pewno można je wymodelować itp. Choć też ejstem zdania, że czemu małe oczy gorsze? Niektórym dziewczynom bardzo pasują. Dlatego ja też tego jednego kanonu nie rozumiem. Wiele dziewczyn ma po prostu charakterystyczną urode, ale nie nazwałabym ich nieatrakcyjnymi. Za to wielu ludzi tak robi. To faktycznie przykre. A koleżankami jak wspomniałam nie martw się, bo znajdziesz na pewno wokół siebie lepsze osoby. Trądzik też wyleczyć można
![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-22 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą charakterystyczną urodą i jej debilnym potępianiem świadczącym tylko o horyzontach, koronnym przykładem jest dla mnie Steczkowska. Nos może jej urody nie dodaje, ale poza tym wygląda świetnie. Moi znajomi z Norwegii uwierzyć nie mogli, że tyle osób w Polsce uważa ją za mało urodziwą. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-04-22 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Off top. No dokładnie, tak jest. Widocznie wielu z nas daje sobą manipulować. Ja tam mam gdzieś "te kanony".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Też mam gdzieś kanony. Przyjęło się, że 'najpiękniejsze' są niebieskookie blondynki, a mi właśnie podobają się kobiety z ciemnymi włosami i ciemną karnacją
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ładne jest to, co sie komu podoba..
cale zycie wydawalo mi sie ze jestem brzydka, a tu bum ! okazalo sie ze moge sie komus baaardzo podobac ![]() trzeba trafić w swój styl, a najwazniejsze to po prostu dbac o siebie
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie nie ma czegoś takiego, jak jeden kanon urody, to jest kompletna bzdura. Podobają mi się kobiety i faceci naprawdę różni. I w każdym jestem w stanie dostrzec coś ładnego. Autorko, zadbaj o siebie. Wybierz się może do Inglota na makijaż. Tam babeczki naprawdę ładnie malują, możesz podpytać się, czego używać, aby lepiej wyglądać. Teraz naprawdę przy pomocy makijażu można cuda zdziałać. Uszy do góry.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A mi się wydaje, że makijaż, fryzura, i odpowiedni strój naprawdę działają cuda. Oczy da się optycznie powiększyć, niedoskonałości figury zamaskować, włosy wyprostować, pójść do fryzjera, zadbać, pomalować paznokcie, zmiany trądzikowe leczyć + w międzyczasie zamaskować.
A koleżanki masz po prostu głupie. Gratuluje z resztą, ale z głupoty ludzi nie wyleczysz. Niestety. Jedyne co zrobić, to znaleźć nowe koleżanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tematu. Sama siebie uważam za niezbyt ładną. Wiadomo sa dni kiedy oceniam siebie lepiej czy gorzej, ale na ogół uznaje siebie za raczej brzydką niż ładną. Dbam o siebie, maluję, czeszę, zwracam uwagę na strój i staram się poprawić własną samoocenę. Ale wg mnie podstawową sprawa jest przestawienie sobie tego w głowie. Bo makijaż i fryzura nie zawsze pomogą i nie zlikwidują kompleksów w 5 sekund. Trzeba polubić siebie takim jakim się jest. Ja powoli nad tym pracuję. I co ważne - dużo się uśmiechać, wiem po sobie, że ludzie naprawdę zwracają na to uwagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież większość kobiet z pod tego linka to naturalnie piękne kobiety. No kilka ma rysy twarzy które mnie wydają się dość egzotyczne - ale na pewno nie brzydkie. A ze nie mają nieskazitelnej cery, mają jasną oprawę oczu czy cienie pod oczami- bo człowiek nie ma nieskazitelnej skóry nawet jeśli nie ma trądziku, oraz ma cienie pod oczami i oprawę oczu jaśniejszą niż po makijażu- dlatego wymyślono pudry i resztę ozdabiaczy. A tak to naturalnie śliczne dziewczyny są.
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie niektóre z nich są naturalnie brzydkie. I nie chodzi mi o mankamenty cery itd. ale o rysy twarzy. Niektóre są po prostu przeciętne - niebrzydkie, ale milion takich po ulicy chodzi. Niektóre zaś faktycznie urzekają urodą. Jak widać pojęcie piękna i brzydoty jest względne - każdy ma swój gust i nie da się obiektywnie stwierdzić, że ktoś na pewno jest brzydki a ktoś inny na pewno piękny, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto ma odwrotne zdanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
każdy ma coś w sobie pięknego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci, że jak chodziłam do gimnazjum to się nie malowałam, ubierałam byle jak (do szkoły, miałam jednak w szafie pare "extra" ciuchów na wyjścia). Uważałam siebie za brzydką... Zresztą nie tylko ja. Chłopaka miałam... ale takiego że pożal się boże
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na trądzik polecam mydło siarkowe, olejek z drzewa herbacianego i peeling raz w tygodniu. Nie zapomnij codziennie o żelu do mycia twarzy, toniku i jakimś dobrym kremie. Problem powinien być mniej uciążliwy. Możesz sobie też kupić antybakteryjny korektor i jakiś lekki podkład - cera będzie wyglądała na świeższą ![]() ![]() Uśmiechnij się, na pewno jeśli dobrze nie jest, to będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.