|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Koncik oka(czym rozświetlic?)
Hej może któraś z Was wie, jakie cienie najlepiej się sprawują w tym zadaniu?
Co polecacie? Takie żeby nie bardzo drogie byly![]() Dodaje zdjęcie, żebyście mogły jaśniej wiedzieć o co mi chodzi. ( o te rozświetlenie przy kąciku oka jednego i drugiego od strony nosa;-)) |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koncik oka(czym rozświetlic?)
Kurczę, nie doradzę Ci zbytnio, ale muszę to napisać ; ) Masz przepiękne oczy ; )
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
To są akurat oczy http://brunettesheart.blogspot.com/
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
oczy nie moje
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
białym, perłowym cieniem
z tańszych np. Joko - mają w miarę dobrze napigmentowane perłowe cienie i z Miyo ostatnio widziałam, ale numerku nie pamiętam... taniutkie ok 5złi z tańszych jeszcze Sensique - paletka 4 cieni, tam jest ładna perłowa biel (numer 109) ps. kĄcik oka....
Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2012-04-22 o 22:21 |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Zamiast krasc zdjecia/uzywac ich bez zgody wlasciciela wstawiaj linki.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Kącik, nie "koncik", błagam...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Kącik oka możesz rozświetlić każdym jasnym, perłowym cieniem i każdą jasną, perłową kredką, jaką znajdziesz. Poszukaj po szafach My Secret, Essence, Sensique, Miss Sporty - na pewno coś znajdziesz, nie są to sprawy bardzo drogie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
tak jak piszą dziewczyny - perłowym cieniem, jasną kredką. albo - najmocniejszy efekt - typowym rozświetlaczem właśnie. u mnie najlepiej się sprawdza biała część rozświetlacza z Inglota, uwielbiam ten efekt.
poza tym polecam Tobie stronę i kanał na YT Brunette'sHeart (jej oczy właśnie wkleiłaś), często opisuje swoje makijaże i produkty, którymi je wykonała: )
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
Ja uzywam do rozswietlenia kacika i pod luk brwiowy ,cien Mac Chill. Jest on bialy,satynowy, bezdrobinkowy , nie swieci sie , ale przepieknie rozjasnia te okolice w makijazu.Zawsze uzywalam mocno blyszczacych cieni do tego celu, ale odkad zaczelam stosowac ten cien, zaprzestalam wszystkich innych Nie mowie, zebys odrazu kupowala ten konkretny cien, ale przemysl wybor wlasnie tego typu wykonczenia. To naprawde daje przepiekny i naturalny efekt. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
do rozswietlania polecam cien sensique velvet touch 117
jest sliczny, jasny bez matowy z drobinakmi tanasza wersja (podobno to zamiennik z maca- slynna Vanila) ja osobiscie lubie ten cien
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Co polecacie? Takie żeby nie bardzo drogie byly