|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dzienniczek ciąży
Drogie Mamy
![]() Interesuje mnie jak się w Waszym przypadku sprawdził, bo zastanawiam się czy warto się w niego zaopatrzyć zwłaszcza, że już jestem na półmetku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzienniczek ciąży
Ja się też późno zaczęłam zastanawiać nad kupnem takiego dzienniczka, ale nie kupiłam i w sumie teraz nie żałuję, bo nie miałabym tam co zapisywać, jakoś specjalnie ciąży nie przechodziłam, bo żadnych wymiotów ani innych jakichś typowych objawów, więc co najwyżej mogłabym tam zapisać od kiedy jest pierwszy kopniaczek czy pierwszy rozstęp, ale mam też organizer taki najzwyklejszy to takie rzeczy mogę sobie tam wpisać. Uważam że zbędny.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja też nie miałam takiego dzienniczka, a szkoda, bo fajna sprawa. teraz jestem już w 23 tc i chyba troszkę za późno. Może przy następnej sobie sprawię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie zapisuję wszystko od początku ciąży w normalnym zeszycie. Nie wiem jak te dzienniczki wyglądają w środku, ale może się okazać, że mają jakieś z góry narzucone rubryki. W zwykłym zeszycie wklejam sobie zdjęcia brzucha, wyniki badań i ogólnie mam tyle miejsca ile chcę i przeznaczam go na co chcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku ciazy kupilam sobie taki "Pamietnik Ciazowy". Ktory jest podzielony na 3 trymestry. Mozna dodawac zdjecia z usg , pisac swoje przezycia , mysli itp .. Mysle ze to fajna sprawa tak po paru latach do niego zagladnac
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja kupuję piękny album na zdjęcia (taki do wklejania) i sama sobie zrobię swój własny "dzienniczek"
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupowałam dzienniczka, bo strasznie nie lubie tego narzucania co kiedy mam pisać.
Kupiłam ładną papeterie i pisuje listy do córki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie używałam,nie posiadałam-am takiego dzienniczka,ponieważ uważam to za zbędne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
W sumie nawet fajna sprawa dla początkujących i nieogarniętych takich jak np. ja
![]() Można sobie taki pamiętnik ciąży zrobić. Opisywać swoje spostrzeżenia... strasznie spodobał mi się pomysł z listami...coś cudownego ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja o niczym takim będąc w ciąży nie słyszałam.Najważniejsze informacje pisałam w zeszycie.Polecam natomiast taką książkę,w której wkleja się test ciążowy,datę pierwszego kroczku,ząbka itp.Córka ma ponad 3 latka i fajnie czasem spojrzeć na takie pamiątki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też o tym myślałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- A gdzie coś takiego kupowałaś? I jak to nazwać jakby szukać przez Google? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze - http://www.edycja.pl/produkty/ksiazk...nstwa-z-czapka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
szkoda że nie wiedziałam wcześniej o czymś takim
![]() ale na pewno kupię album dla dziecka w którym wszystko opiszę ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nie, bo mam synów
z córką bym rozważyła taki dzienniczek, jak również późniejsze skrupulatne notowanie pierwszych uśmiechów, ząbków itd. dziewczynki są bardziej sentymentalne i sprawiłoby im to przyjemność |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że za dużo mam na głowie w "teraźniejszości" i "przyszłości", by bawić się przeszłością - ani ja ani pewnie chłopcy nie zaglądaliby do takiego pamiętnika ale oczywiście to zależy od indywidualnego podejścia matki i moim zdaniem też tego, czy dzieckiem jest dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
hej,
ja korzystałam z tego dzienniczka w pierwszej ciąży i zamówiłam kolejny jak tylko dowiedziałam się, że drugi raz zostanę mamą ![]() bardzo fajna pamiątka ![]() trochę praktycznych informacji do zapisania typu lekarz prowadzący, szkoła rodzenia, szpital, przyjmowane w ciąży leki itp. możesz notować sobie jak zmienia się Twoje ciało w trakcie ciąży i mnóstwo stron na zapisanie wrażeń z ciąży, porodu i czego tylko Twoja wyobraźnia zapragnie ![]() cieszę się, że prowadziłam go dla pierwszej córeczki, w sumie to nie było tak dawno temu a dużo rzeczy uleciało z pamięci do tej pory co jakiś czas otwieram go i przypominam sobie co do niej pisałam na różnych etapach ciąży a przy opisie porodu łzy same napływają do oczu, z radości oczywiście ![]() jak dla mnie super fajne macie pomysły co do tworzenia pamiętników samodzielnie ale ja jestem na to zbyt leniwa ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja tez pozno sie wzielam ze uzupelnianie i w ogole nabycie takiego pamietnika/dziennika, gdzy balam sie baaaaaaardzo dlugo ze strace ciążę/ zaczelam ok 20 tc. i nie zaluje. polecam, swietna pamiatka!
![]() |
#20 |
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno zmarła moja babcia i sprzątaliśmy jej rzeczy, różne papiery i dokumenty... i znaleźliśmy z rodzicami dokumenty ze szpitala, jak babcia urodziła mojego tatę i inne rzeczy i dokumenty z tamtego okresu. Fajne doświadczenie takie coś znaleźc, przede wszystkim dla mojego taty ! No a teraz to wiadomo, są różne pamiętniki, dzienniki i myślę, że jak tylko jest chęc to warto sobie coś takiego sprawić. ![]() Ja co prawda nie mam takiego dziennika z prawdziwego zdarzenia, ale ja to wszystko sobie w zwykłym kalendarzu zapisuję. Może sobie jeszcze sprawię taki dziennik, bo jestem na półmetku więc jeszcze trochę przede mną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.