![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jestem natrętna?
Witam. Jestem nowa na forum
![]() On studiuję informatykę. Twierdzi, że ma teraz dużo zajęć, oprócz podstawowych przedmiotów, poprawia 2 z poprzedniego semestru. Teraz jak się odezwie koło 16 to jest święto... Ale na miłość boską, od 8 do 16 nie ma 5 minut żeby napisać smsa? ![]() Wczoraj ja do niego napisałam o 8 rano, odpisał o 17..... ![]() Takie sytuacje są coraz częściej. Ja wiem, że on ma dużo tych zajęć, ale dlaczego ściemnia, ze nie ma czasu napisać? ;/ napisanie smsa zajmuje 5 minut najwyżej ;/ Denerwuje mnie to strasznie. Jak mu mówię "poświęcasz mi za mało uwagi", to on sie wkurza, że robie problem o bzdure.. Spotykamy się różnie, bywa, że 2 razy w tygodniu, czasem 4-5.. Ostatnio dwa razy zrezygnował (na dwa wyjścia) z wychodzenia gdzieś z kolegami, po to, żeby ze mną spędzić czas.... Przynajmniej on tak mówi, chociaż ja myśle, że nie poszedł nigdzie, bo po prostu mu sie nie chciało.... On lubi imprezy mimo wszystko... Jestem dda. Ciągle myśle, że on mi za mało uwagi poświęca - czy on nie powinien coś zrobic z tym, zebym się tak nie czuła? Druga sprawa - chodzi o seks. Od jakiegoś czasu, że tak powiem - zaczął dbać tylko o siebie. Nie potrafię dostać orgazmu tak po prostu uprawiając seks. Sama musze sie wtedy pieścić... On tylko zadaje mi głupie pytania czy dochodze już i wtedy sam kończy razem ze mną.... Próbowałam z nim rozmawiać o tym - poskutkowało na chwile, od jakiegoś czasu od nowa jest to samo. Drażni mnie to, że on sam skończy i zamiast mną sie zająć, to musze to sama robić - wiecie o co chodzi.. Kiedyś po każdym stosunku mówił, że mnie kocha. Teraz tego już nie ma od dłuższego czasu. Mówi to dużo rzadziej i nigdy "po". Jeśli chodzi o inne aspekty naszego związku jest ok.. Tylko te dwie sprawy... Czy ja przesadzam? Edytowane przez lola15831 Czas edycji: 2012-04-24 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: jestem natrętna?
Szczerze? Czepiałam się exa o to samo. Odkąd przybyło mi w *uj zajęć nie tylko na uczelni, ale ogólnie w życiu - wierz mi że nie mam czasu by kuknąć na telefon, zdarza się że do rodziców oddzwaniam wieczorem dopiero. Także nie zakładaj że to od razu ściema.
![]() Ktoś Ci zdiagnozował syndrom DDA? Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2012-04-24 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może on nie potrzebuje tyle kontaktu co kiedyś jeśli chodzi o te smsy?
Zobacz, często się widujecie - są związki, gdzie para widuje się raz na kilka tygodni... Znajdź sobie zajęcie to przestaniesz zauważać tą różnicę ![]() Jeśli chodzi o mówienie "kocham cię" po stosunku - przesadzasz. Słowa zbyt często wypowiadane tracą swoją moc, znaczenie. Ważne, że Ci to w ogóle mówi i okazuje (domyślam się, że tak skoro piszesz, że z resztą spraw między Wami jest ok) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? Musisz mieć naprawdę luzy, że nie rozumiesz, że czasem człowiek jest tak zajęty, że naprawdę nie ma czasu tego smsa napisać ![]() Jeśli faktycznie zostałaś zdiagnozowana z DDA, to się lecz, a nie tym usprawiedliwiaj swoje zachowania. Co do seksu - normalnie z facetem porozmawiaj. Skoro ma teraz taki gorący okres na uczelni no to cóż- ja sądze, że to przejściowe i właśnie z tym związane... a Ty zamiast zdobyć się na trochę zrozumienia, to masz strasznie roszczeniową postawę ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
A to niby dlaczego i jakim sposobem? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawda jest taka, że mam mało zajęć na uczelni teraz (znaczy mało w porównaniu z nim), nie mam żadnych zainteresowań, bo jestem mało aktywna, wole posiedzieć sobie przed komputerem czy poczytać książkę niż wyjść gdzieś na miasto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, na takiej zasadzie to ja mogę u siebie zdiagnozować mnóstwo chorób. Jak masz z tym problem to idź do psychologa i sie lecz. Ano widzisz. Nudzi Ci się i frustrację przelewasz na faceta. Nieładnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jesteśmy w domu... Znajdź sobie zajęcie, jakiś sport, wyjdź do ludzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że było tak u Ciebie nie znaczy, że tak już jest ![]() Generalizowanie w żadnym przypadku nie jest dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Przesadzasz. Mój chłopak też pracuje, ma mnóstwo zajęć i prawie codziennie wraca do domu styrany późnym popołudniem. Przez ten czas kiedy go nie ma rzadko kiedy dzwonimy do siebie czy piszemy, widujemy się dopiero po jego pracy. Narzekasz i tyle... Znajdź sobie jakieś zajęcie, wyjdź do ludzi wymyśl coś sobie sama żeby wypełnić wolny czas.
Edytowane przez Milka199 Czas edycji: 2012-04-24 o 15:50 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dobra, ale jak ja jestem zajęta nawet przez pół dnia to zawsze mam chwilę, żeby do niego napisać....
Więc nie wierzę w to, że on nie ma 5 minut, żeby napisać do mnie.... Może napisać chociażby idąc na uczelnię... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spasuj trochę dziewczyno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Wiele razy było tak, że jak miał zajęcia laboratoryjne to siedział i grał w jakieś gry z chłopakami na tych zajęciach... Więc widać jak jest zajęty...
Nie potrafię tego zrozumieć, że przez pół dnia nie ma 5 minut, żeby wyciągnąć ten głupi telefon i napisać ![]() Kiedyś to robił, nawet jak miał dużo zajęć..... To mnie boli po prostu... ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() Nie znam jego planu na pamięć, nie mówi mi "jutro mam zajęcia na 11". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak masz z tym taki wielki problem, to znajdź sobie faceta, co będzie pisał 50smsów dziennie i odpisywał na Twoje w ciągu minuty. Wg mnie Twoje zarzuty są totalnie od czapy, no ale co kto lubi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Kiedyś było jeszcze więcej.. Teraz aż takich potrzeb nie mam. Po prostu kiedyś potrafił napisać "wstałaś już skarbie? jestem na zajęciach (...) miłego dnia"... Brakuje mi tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Owszem, masz wiecej wolnego czasu niz twoj facet - ale nie oszukujmy sie - na esemesa JAK SIE CHCE zawsze znajdzie sie chwilke - i te dyrdymaly o "zajetosci" to mozna miedzy bajki wlozyc. Jak to slysze to mi sie wlosy jeza
![]() Badziewna wymowka - owszem sa prace podczas ktorych czlowiek nie moze miec przy sobie telefonu i wtedy oczywistym jest ze nie napisze nic bo nie ma jak (ale na przerwie jak chce to skrobnie pare slow)...ale studenciak na wykladzie? no sorry....przewy miedzy zajeciami tez ma..okienka itp.. Wczesniej tez studiowal i mial czas esowac czesto i gesto i nagle biedaczysko ma urwanie glowy ![]() Chyba troche sie oddaliliscie od siebie i tu lezy powod obu jego zachowan. Najlepsze jakbys zajela sobie czyms czas - najlepiej wybrala jeszcze jakies studia - z doswiadczenia wiem ze malo zajec=marne perspktywy zawodowe po.. Dziewczyny bagatelizuja to co czujesz - piszac ze masz za duzo wolnego czasu. Te teksty o 50 esach dziennie sa w moim odczuciu wrecz aroganckie.. Ciekawe czy te "strasznie zajete kobietki" by byly zachwycone gdyby ich facet po czasie zaczal okazywac im znacznie mniej uwagi i zainteresowania niz kiedys..bo o to tu tak naprawde chodzi Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2012-04-24 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Niby wszystko fajnie, ale prawda jest taka, że choćby był nie wiem jak zajęty, to znajdzie czas by napisać eska.Np. w drodze do szkoły, ze szkoły.W drodze do ubikacji, wracając...Nie przesadzajmy też w drugą stronę...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tak przesadzasz. Wierzę że facet ma dużo na głowie i nie zaprząta sobie głowy głupimi smsami
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kiedyś to gadanie o "dupie Maryny" go nie denerwowało.
Sam o to zabiegał, sam pisał... A teraz nagle mu przeszkadza? ![]() Ja lubię takie smsy o dupie Maryny i tyle. Skoro to mój chłopak to nie powinien od czasu do czasu napisać mi rano smsa "miłego dnia" (nawet jeśli będzie zajęty cały dzień) skoro bardzo dobrze wie, ze mi to sprawia przyjemność? Mówiłam mu o tym :/ To ciągle się liczy to co on chce albo czego nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1? Co on takiego ma na glowie - prace, studia, gromadke dzieci, chorego kotka? Studiuje - i bez przesady - wiekszosc z nas wie jak to wyglada. Sa zajecia gdzie czlowiek musi sie skupic i nie ma faktycznie czasu czy sposobnosci na esowanie - ale sa i zajecia gdzie sobie mozna poplotkowac, poczytac ksiazke czy pograc z kolszkami w gierke. Ale kontakt , chocby drobny z wlasna partnerka to juz glupi esek.. Rozumiem ,ze wy z partnerami piszecie sporadycznie - tylko w razie pilnej potrzeby wysylacie esy w formie infmacyjnej... ![]() Koles odpisal dziewczynie po ilus tam godzinach..to co piszesz o kilkusekundowaych odpowiedziach jest wrecz zalosne..bo wyraznie widac, ze nie wtym lezy problem..no ale najlatwiej wykazac sie ignorancja i obrazac... Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2012-04-24 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim partnerem przez 2,5 roku związku wymieniłam może 10 smsów. Jak jest potrzeba to do siebie dzwonimy. A jak to drugie nie może odebrać to własnie jest czas na sms ![]() Rozmawiamy (również dupie Maryni) jak jestesmy razem ![]() Autorka nie widuje się ze swoim facetem raz na 2 tygodnie, żeby te smsy były takie niezbędne do życia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
ojeju, jakby napisał chociaż z jednego smsa, też by Ci pewnie nie pasowało, bo to i tak nie ta częstotliwość jak wcześniej. znajdź sobie zajęcie i będziesz miała problem z głowy.
co do seksu- rozmawiaj do skutku. Cytat:
![]()
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2012-04-24 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet mając dzień wolny, jeśli akurat nie spędzamy go razem, nie wisimy na telefonie namiętnie klepiąc smsy "o niczym". Dla mnie to dziecinne ![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
On dobrze wie czego ja potrzebuje i powinien coś zrobić, żebym była szczęśliwsza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Dokladnie..dziewczyny mierza ciebie swoja miarka - bo, ze wam wystarcza jednen sms na dzien nie oznacza, ze jej tez MUSI - swoja droga - obie przynajecie ze macie darmowe minuty i zamiast esowac dzwonicie - wiec kontakt jednak utrzymujecie w ciagu dnia. Jesli u nich nie ma tego kontaktu (bo moze maja inne sieci - jak ja ze swoim ex i obecnym parnerem) to chyba sms wychodzi taniej i jest mile widziany..zwlaszcza ze oni nie widuja sie codziennie. Niektore z was pewnie tak a sa i takie co z partnerem mieszkaja i spedzaja sproo czasu.
Ty masz potrzebe by kontak byl czestrzy - on JUZ nie. Olewa twoje potrzeby co swiadczy o tym ,ze mu juz tak nie zalezy. Owszem znajdz sobie inne zajecie i chyba tez innego partnera. To pisanie o milionach esow jest zwykla bagatelizacja problemu. Atakujesz dziewczyne niedorzecznymi tekstami. Poprawia ci to samopoczucie? bo na moje logiczne argumenty to jakos ci sie nie odpowiedzialo. Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2012-04-24 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Może to jakiś dziwny zbieg okoliczności, ale jak czytam, to wydaje mi się, że piszesz o moim koledze z roku
![]() Bo jeden z moich kolegów pasuje do tego "opisu" też się wychwala, że dziewczyna ciągle pisze, a on nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.