![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Lumpeksy w Rzeszowie
Hej, mam pytanie: czy sa w rzeszowie jakies ciuchlandy godne uwagi? Bo chyba raczej w "taniej odziezy" nic ciekawego nie znajde.. bylabym wdzieczna wszystkim rzeszowiankom za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lumpeksy w Rzeszowie?
podtrzymuje watek. mam nadzieje ze ktos sie wypowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam z owocnych łowów z Taniej odzieży
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej! znam jedem fajny second-hand. Nie wiem jak się nazywa ta ulica
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
odświerzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ostatnio zrobiłam mały maraton po lumpkach w naszym miasteczku
![]() 1. Sieć "Polo" - mają swoje lumpki na Targowej, Zygmuntowskiej i jeszcze w kilku miejscach - dostawy we wtorki, buty w środy (tak jest na targowej, nie wiem czy wszędzie te same dni) W dniu dostawy 45 zl/kg, w kolejne dni coraz taniej, najtaniej w poniedziałki 15 zł/kg. Czasami można coś fajnego znaleźć, nie ma dzikich tłumów (przynajmniej nie trafiłam) i nawet w piątek można jeszcze coś upolować ![]() Mają tam też torebki, paski, pościele, książki i inne pierdoły. 2. Sieć jakaś no name - Targowa 10, Podwisłocze 30/5, Pułaskiego 3, róg grunwaldzka/sobieskiego. Ostatnio byłam w czwartek, nie było kompletnie nic, ale słyszałam że w dzień dostaw mają ładne ciuszki. Cen nie znam, w czwartek było 33/kg więc w dniu dostaw pewnie koło 40-45 zł/kg. Najbliższa dostawa 20 stycznia między 8.30 - 9.00 rano 3. Oczywiście Tania Odzież na Kopernika w budynku NOT-u, na Piłsudskiego i Okrzei. Kopernika/ budynek NOT dostawy są w: czwartki, piątki, soboty, poniedziałki. 50 % taniej: wtorki i środy (nie wiem czy w którymś z tych dni nie jest wszystko po 1 zł) Piłsudskiego dostawy w : środy, czwartki, piątki, soboty. 50 % taniej: poniedziałki i wtorki Okrzei dostawy w: wtorki, środy, czwartki, piątki. 50 % taniej: soboty, poniedziałki Przykładowe ceny: - bluzeczki od 2 do 8 zł - sukienki od 2,50 do 12 zł - spodnie od 3 do 8 zł - swetry od 2 do 7 zł - kurtki od 6 do 12 zł Byłam w czwartek na Kopernika koło godz 13 - to co się tam działo, to normalnie ![]() ![]() ![]() Na koniec dwa lumpki o których słyszałam, ale jeszcze nie byłam, bo nie mam pojęcia gdzie to jest ![]() 4. Ul. Bardowskiego 4, na piętrze C.H. Faktor czy jakoś tak - zielonego pojęcia nie mam, gdzie to może być ![]() 5. Jagiellońska, gdzieś obok Domaru i Defektu ![]() ![]() uf... ale się rozpisałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
purple kur.czę cieszę się, że odwiedziłaśten wątek
![]() Co do Taniej Odzieży, to faktycznie w dniu dostawy są straszne tłumy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że jest jeszcze jakiś Second Hand przy Rejtana, obok Carrefour Express (w takiej jakby kamieniczce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Maggie a w jakie dni najlepiej chodzić do Taniej Odzieży ? Domyślam się, że w dniu dostaw rano, ale jakoś chyba brakuje mi odwagi, bo te wszystkie kobiety w zakupowym amoku są niebezpieczne
![]() Na Rejtana obok Carrefura byłam raz kiedyś, ale wieczorem i nic ciekawego nie znalazłam, chociaż często tamtędy przechodzę i często widzę dużo ludzi, więc być może coś można trafić ![]() Mam nadzieję, że wątek nam się trochę rozwinie ![]() Pozdrawiam wszystkie lumpkomaniaczki ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
purple jeżeli chodzi o Tanią Odzież na Kopernika, to moim zdaniem najlepsze ciuchy są w czwartek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też dość często przechodzę obok tego przy Carrefourku, ale jakoś nigdy tam nie zaglądnęłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ooo, widzę interesujący wątek. Hmm, dokładnie też szukam ciekawych lumpów w Rzeszowie, może ktoś coś doradzi? Chodzi mi raczej o takie małe i nieoblegane, jak ten typu w budynku NOT-u.
Edytowane przez DedeDinah Czas edycji: 2009-01-18 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
DedeDinah w tym problem, że w tych nieobleganych jest drogo
![]() ![]() Chciałam poszukać na zumi jakichś lumpeksów, ale chyba bym musiała wszystkie ulice po kolei wpisywać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
W takim razie kiedyś musi być ten pierwszy raz i wybiorę się któregoś dnia rano do NOT-u
![]() Jak tylko zrobię obchód po kolejnych lumpach, zdam relację ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jutro chyba jest dostawa w tym lumpku koło Carrefoura
![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i widziałam jeszcze dzisiaj ciuchland na Hetmańskiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2009-01-19 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Wtorki to chyba ogólnie dzień dostaw w Rzeszowie, bo jutro jest też dostawa w Polo na Targowej i w sieci no name (targowa, grunwaldzka, podwislocze, pulaskiego)
Też bym gdzieś poszła, ale nie mogę się zdecydować w którą stronę uderzyć na łowy ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]() ![]() A jak masz wolny czas, to radzę do przynajmniej 2 iść ![]() Zauważyłam, że w lumkach na wagę jest dużo drożej, ale każdemu ciuchowi warto poświęcić uwagę, bo większość to naprawdę całkiem niezłe ciuchy ![]() ![]() Jakoś się już zaprzyjaźniłam z Tanią Odzieżą na Kopernika i Okrzei ![]() ![]() ![]() A w sobotę może na miasto, bo tam chyba więcej ciuchlandów jest, to można zrobić sobie zwiedzanko ![]() Kur.czę to już chyba obsesja, jakiś nałóg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A gdzie dokładnie na Okrzei jest Tania Odzież ? Bo nigdy tam nie byłam
EDIT: Dziś wyczytałam, że podobno fajny lumpek jest też na rogu Hetmańskiej i pl. Śreniawitów. Jeśli dobrze kojarzę który to, to dzisiaj tam mieli dostawę ![]()
Edytowane przez purple Czas edycji: 2009-01-19 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jak idziesz ul.Kopernika, nie skręcasz w lewo w Grunwaldzką, tylko idziesz jeszcze kawałek i skręcasz w lewo w Okrzei i jak pójdziesz tam z 50m, to po lewej stronie będziesz miała taki nieduży parking i za nim budyneczki i tam łatwo zobaczysz spory czarny Bilboard z pomarańczowym napisem "Tania Odzież" nad drzwiami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedys dawno temu chodzilam do dwoch lumpkow na dabrowskiego, ale odkad jeden zlikwidowali i przyjaciolka wyjechala mi do usa, nie mam z kim chodzic ![]() samej jakos mi sie nie chce, a mieszkam kawalek od centrum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój niecny plan na jutro: lumpek na hetmanskiej/śreniawitów -> dalsze poszukiwania na jagiellońskiej -> polo na zygmuntowskiej i na końcu Tania Odzież na Okrzei ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zdążyłam tylko wskoczyć do Second Handu koło Carrefoura, o którym wspominałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plus, jaki wyciągnęłam z tej wycieczki? Poznałam fajnego kolesia ![]() ![]() W sobotę koniecznie muszę iść na Kopernika i Okrzei (moje dwa ukochane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zrobiłam sobie mega wycieczkę, bo z pracy mnie wcześniej wyspuścili
![]() Byłam na hetmańskiej/śreniawitów - to nie jest polo. Ciuszki całkiem całkiem, wszystko wycenione po 5,10,15,20 zł np. koszulki: 10 - 15 (!) zł, koszule po 10 zł, tuniki i sukienki 10 - 20 zł, piżamki ładne 5 - 10 zł. Koszulek nie opłaca się kupować, ale tuniczke czy koszule można złapać ![]() Znalazłam też w końcu lumpa na Jagiellońskiej -> nic tam nie ma, same łachy. Okrzei - matko, widziałam jak baby sie mało nie pobiły ![]() ![]() ![]() Na koniec odwiedziłam Second Hand koło Carrefura, myślałam że będzie trochę taniej niż w centrum, a tu zonk - 45zl/kg, widziałam ładne welurkowe bluzy, ale przy takiej cenie za kg to się nie opłacało. Ostatecznie chyba bede odwiedzała Tanią Odzież, bo tam można znaleźć naprawdę ładne rzeczy za grosiki ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja najbardziej lubię sieć POLO. Co prawda w dzień dostawy dość drogo bo 45 zł/kg, ale ciuchy fajne i nie ma tłumów
![]() Nie przepadam za NOT-em. Baby się rzucają na ciuchy jak wściekłe. Wczoraj mnie ostro poturbowały, gdy przez przypadek znalazłam się przy koszu z butami akurat jak facet wrzucił nowe. Co prawda jest tanio, parę razy fajne ciuszki znalazłam, ale wyrywanie sobie ubrań z rąk to nie dla mnie. Na Okrzei też sporo ludzi zwykle jest, ale i tak dużo mniej w porównaniu do NOT-u. Na Jagiellońskiej też byłam i nic ciekawego nie znalazłam. Ciuchy wycenione, ale jeśli już było coś sensownego, to ceny wysokie. Lubię za to ten na rogu Grunwaldzkiej i Sobieskiego(?). Czasem fajne rzeczy można wyszukać. I wczoraj też natrafiłam na lumpka na Targowej. Jak się idzie od ZUS-u w kierunku rynku to na tej ścianie, co chyba sklep mięsny jest ![]() ![]() No ale poniedziałki to ogólnie w Rzeszowie brak dostaw, a ja akurat wtedy mam lekcje na później, więc sobie mogę poszperać i oczywiście nic już wtedy fajnego nie ma. Dzisiaj niestety zdążyłam tylko zaglądnąć na Zygmuntowską i oczywiście się spóźniłam na lekcje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Methe zgadzam się, że w Taniej Odzieży kobiety są gotowe zabić za jakiś konkretny ciuch
![]() ![]() Co do 'handlar' wynoszących po kilka koszyków ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Methe - ja też nawet lubię Polo, z tym że dla mnie tam trochę drogo w dzień dostawy (chociaż widzę, że 45zl/kg to standardowa cena przy dostawie we wszystkich lumpkach w jakich byłam)
Maggie - co do handlar, to one mają system: jedna pilnuje koszyków, dwie się pchają a czwarta łapie ciuchy jak babeczka dowiesza ![]() ![]()
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj jestem tam w piatki lub sobotę i w piatki chyba wiecej fajnych ubranek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
purple faktycznie też zauważyłam, że 'handlary' mają z reguły jakąś obstawę
![]() I mają z tego niezłą kasę ![]() ![]() ![]() ![]() Moim zdaniem się opłaca ![]() ![]() Taki 'biznes' wbrew pozorom jest całkiem niezły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
No niby tak, ale żeby kręcić taki biznes allegrowy legalnie, należy założyć działalność gospodarczą i opłacać podatki + ZUS
![]() ![]() EDIT: Co do Avonu, to może Cię to zdziwi ale są konsultantki, nawet w Rzeszowie, które zarabiają na zamówieniach po kilka tys miesięcznie ![]()
Edytowane przez purple Czas edycji: 2009-01-21 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, ale niektórzy tak 'niepostrzeżenie' sprzedają pojedynczo te ciuszki i jest okay
![]() Ehh wiem, że są takie konsultantki, ale to trzeba miec troche znajomych, którzy faktycznie często coś stamtąd zamawiają ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka studiuje i właśnie tak sobie dorabia szukając oryginalnych ubrań w lumeksach i sprzedając na all. Pasek Lui Vittona kupiony za 10 zł sprzedała za 200. A co do avonu, to również jestem konsultantką i szczerze powiem, że nie udaje mi się zarabiać na nim niestety.
A co do wątku to zamierzam po maturze przeczytać ten wątek dokładnie i duuużo pochodzić po lumpkach, teraz nie mam kompletnie czasu i ubolewam nad tym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
DedeDinah niedługo ferie, to może znajdziesz trochę czasu
![]() ![]() Nom 200zł na pasku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.