Kapelusze, kapelusiki i kapeluszowe inspiracje - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 20:41   #1
Magdallen
Zakorzenienie

Kapelusze, kapelusiki i kapeluszowe inspiracje

Cześć,
szukałam jakiegoś zbiorczego wątku o kapeluszach, ale wyszukiwarka nic konkretnego mi nie podsunęła, więc postanowiłam sama założyć takowy.

W zeszłym roku kupiłam sobie słomiany kapelusik niby na praktyki terenowe, ale służył mi dzielnie całe lato na plaży i na spacerach. Niestety zużył się (ktoś genialny wpadł na pomysł wylewania nim wody z kajaka), więc już nabyłam kolejny. Jest to coś w tym stylu:
bailey-panama-sydney.jpg

Coraz bardziej jestem w nim zakochana i zastanawiam się, z czym go łączyć, gdzie nosić itd. Jakieś propozycje?
I czy Wam podobają się kapelusze? Jak je nosicie? Może macie zdjęcia jakichś fajnych stylizacji z kapeluszami?

Czekam na Wasz odzew, to sama też dodam trochę zdjęć stylizacji z kapelutkami
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 21:42   #2
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dot.: Kapelusze, kapelusiki i kapeluszowe inspiracje

znalezione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ashlee-simpson.jpg (77,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kate.jpg (40,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg h-m-camicie-bluse-3.thumb-290x484.jpg (46,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mischa1.jpg (213,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fashion-click-bonnie-barton.jpg (85,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Gossip-Girl-Season-4-serena-van-der-woodsen-13605999-500-800.jpg (108,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image.axd?picture=2009%2F4%2Ftropo.jpg (231,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VogueBlog_V_26may10_PoppyD_.jpg (64,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg panama-bought-in-sardinia-hat-zara-t-shirt-bershka-skirt-in-the-style-of-a_400.jpg (117,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg coachella-08_133531229503fedora.jpg (111,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-05-05, 14:43   #3
Wenress
Zakorzenienie

Widzę, że wątek umarł ale chyba bez sensu zakładać nowy...
Zauważyłam, że w Polsce praktycznie nie nosi się kapeluszy, a jeśli już to raczej noszą je mężczyźni, no i kobiety czasem noszą na plaży. A ja szukam czegoś, co mogłabym nosić latem w mieście i nie wywoływać głupich komentarzy... doradzicie coś? Ubieram się raczej w ciemne kolory, czarne rurki albo szorty, jakiś kolorowy t-shirt, trampki, balerinki... albo spódniczki, sukienki ale raczej nie eleganckie. Najlepiej gdyby kapelusz był czarny i nie rzucał się w oczy, niestety kompletnie nie znam się ani na fasonach ani na tym żeby go dopasować do moich ubrań

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 15:41   #4
glertiespy
Raczkowanie

Ja tam kocham kapelusze, chodzę w nich po mieście i nikt na mnie głupio nie patrzy Chyba
Wybierz się do sklepu, poprzymierzaj wszystkie jakie napotkasz, wybierz ten, w którym się najlepiej czujesz i już. Możesz kogoś wziąć do sklepu żeby ocenił, w którym Ci najlepiej Ja na przykład nie znoszę się w tych kremowych więc takich nie kupuję, za to mam czarny, zieloony brązowy i słomkowy n a lato, i jeden jesienny czarny.
A co do dopasowania, na ogół mi pasuje do wszystkiego. Noszę do sukienek, spódnic, spodni, do obcasów, do balerinek i do trampek. Stań przed lustrem ( najlepiej zebyś się cała widziała) i jak się podoba Tobie to nie zwracaj uwagi na innych

Edytowane przez glertiespy
Czas edycji: 2012-05-05 o 15:44
glertiespy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 15:57   #5
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glertiespy Pokaż wiadomość
Ja tam kocham kapelusze, chodzę w nich po mieście i nikt na mnie głupio nie patrzy Chyba
Wybierz się do sklepu, poprzymierzaj wszystkie jakie napotkasz, wybierz ten, w którym się najlepiej czujesz i już. Możesz kogoś wziąć do sklepu żeby ocenił, w którym Ci najlepiej Ja na przykład nie znoszę się w tych kremowych więc takich nie kupuję, za to mam czarny, zieloony brązowy i słomkowy n a lato, i jeden jesienny czarny.
A co do dopasowania, na ogół mi pasuje do wszystkiego. Noszę do sukienek, spódnic, spodni, do obcasów, do balerinek i do trampek. Stań przed lustrem ( najlepiej zebyś się cała widziała) i jak się podoba Tobie to nie zwracaj uwagi na innych
Kupiłam kilka lat temu taki typowy letni kapelusz, słomkowy ale z małym rondem, innego nie miałam to w nim chodziłam ale naprawdę musiałam wyglądać głupio bo ludzie sie strasznie patrzyli a ponoć jest mi do twarzy w kapeluszach więc wydaje mi się, że właśnie fason jest problemem A pokazałabyś może w jakim kapeluszu chodzisz właśnie latem, ale nie na plażę? Byłabym bardzo wdzięczna Fajnie, że nosisz kapelusze, szczerze zwątpiłam w to, że jeszcze ktokolwiek w nich chodzi a moim zdaniem to super fajny dodatek, tylko właśnie nie wiem jak nosić i nie chcę wzbudzać jeszcze większego zainteresowania niż zwykle wzbudzam

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości