![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy powiedzieć facetowi, że mam rozstępy?
Witam
![]() Na wstępie chciałabym powitać wszystkie wizażanki i powiedzieć, że jestem tutaj nowa ![]() Mam mały problem.. Otóż, mam 19 lat i od 3 miesięcy jestem w swoim pierwszym, poważnym związku. ( ![]() To będzie mój pierwszy raz i chciałabym się zapytać, czy waszym zdaniem powinnam powiedzieć mu przed zbliżeniem, że mam kilka pasm rozstępów na piersiach, brzuchu, biodrach i udach, które mnie szpecą praktycznie od zawsze, bo szybko przybierałam na wadze i szybko chudłam. (Nie są one czerwone, tylko blade.) Nie mówiłam mu jeszcze o nich, bo się ich strasznie wstydzę i to tak jakby paraliżuje mnie, przed powiedzeniem mu, bo nie wiem jaka może być jego reakcja i rozebraniem się przed nim. On widział mnie już w połowie nagą- jak mi zdjął bluzkę, ale nie sądzę, że widział cokolwiek bo było dosyć ciemno. Czy powinnam mu powiedzieć o nich przed wszystkim, czy nie mówić mu wcale? Jeśli powinnam mu powiedzieć to w jaki sposób? ![]() Byłabym wdzięczna za pomoc, to jest dla mnie bardzo ważne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy powiedzieć facetowi, że mam rozstępy?
Nic nie mów
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj, ![]() powiem najprościej jak tylko potrafię... jeśli się kochacie(bądź super lubicie póki co) to nie myśl o tym ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wstydziłam się swojego celulajtisu i wiesz co? musiałam mężowi wyjaśnić co to jest bo w ogóle tego nie zauważył, a jak już zauważył to tylko się uśmiechnął i powiedział, że go kocha bo jest mój ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
... choć nie Westwood
|
Szczerze mówiąc zadziwia mnie Twój problem i mam wrażenie, że chyba nie jesteś gotowa na seks, skoro rozstępy przysłaniają Ci wszystko inne.
NIC NIE MÓW. Jestem prawie pewna, że nic nie zauważy. Prawda jest taka, że ludzie często w ogóle nie zauważają naszych defektów*, dopóki o nich nie wspomnimy. * tysiące kobiet ma rozstępy (ja też ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokładnie ! Nie mów, a nawet nie zauważy - tak jak dziewczyny wcześniej wspomniały.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam rozstępy, tyle, że ja akurat nie kilka lecz bardzo wiele: na udach, piersiach, biodrach, przy kolanach nawet. Taką mam skórę, bardzo podatną, najwięcej pojawiło się w okresie dojrzewania, kremy itp, no nie pomogły mi a na zabiegi szkoda kasy, i tak to wiele nie daje. Dlatego wiedziałam, że muszę się z tym pogodzić, że zawsze już będą spore. Ja osobiście powiedziałam facetowi o moich rozstępach, lecz nie przed zbliżeniem, lecz już w związku. Wtedy to biadoliłam, że to raczej nie zniknie itp. A on wtedy: "I co z tego"? I ja sobie pomyślałam, faktycznie narzekam. Teraz nie wstydzę się ani na basen wyjść ani w krótszych spodniach, mimo że wiem że można łatwo je zobaczyć, są wyraźnie zarysowane. Uważam, że nie musisz mu mówić o rozstępach, jasne, może je zobaczyć, nikt nie jest ślepy, lecz to nie znaczy, że będziesz dla niego gorsza. Samo to, że jest z Tobą już świadczy o tym, że mu się podobasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jeny, dziewczyny, co wy macie z tymi rozstępami - PRAWIE KAŻDA Z NAS JE MA ! Zrozumcie to w końcu i przestańcie z nich robić nie wiadomo co ;P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się i ciesz się seksem, życzę aby był udany ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam rozstępy na udach, na pośladkach, na biodrach i trochę na piersiach. No niestety się rosło do tego metra siedemdziesiąt dwa i skóra nie nadążyła. Nie ja pierwsza, ani jedyna, ani ostatnia. No przecież się nie zastrzelę. Obsesja na punkcie rozstępów, tudzież cellulitu, dobitnie pokazuje, co z postrzeganiem ciała robią kolorowe pisemka, w których kobiety mają skórę jak niemowlak. To już któryś z kolei wątek o niedoskonałościach skóry, który mnie oburzył. O. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ech, kiedy wytknęłam mojemu byłemu w żartach straszliwy rozstęp, jaki miał w okolicach biodra to wytrzeszczył na mnie oczy i powiedział: to o te śmieszne białe kreseczki się te baby tak zabijają?!
tyle w temacie. po kij mówić?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
też je mam i wcale ich nie widać. Kiedy byłam w wieku dojrzewania mama zalecała to wcierać oliwką dla dzieci mówiąc, że zniknie. Owszem czerwone zniknęło,ale białe zostało. Szkoda, że nie zwalczyłam tego odpowiednimi kosmetykami, ale skąd miałam wiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
A może myślisz, że jak mu nie powiesz, to je zobaczy i powie "sorry, ubierz się". No litości.
Wyluzuj dziewczyno i ciesz się życiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Taka prawda, że odpowiednia ubrania potrafią zatuszować wiele naszych mankamentów, stąd obawy wielu osób „a co będzie jak zdejmę bluzkę i on(a) zobaczy, że ja mam…”. To dość zwyczajna obawa wynikająca z tego, że ma się poczucie, że druga osoba widziała tylko tę odpowiednio pokazaną część nas i niekoniecznie spodoba jej się to, co mamy pod ubraniami. Inna sprawa, że nie widzę powodu, by obawiać się, że facet źle zareaguje na rozstępy. Nie sądzę, by wiele osób miało jakieś wielkie ale co do rozstępów na ciele partnera.
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się kogoś kocha to się go kocha takim jakim jest bez względu na to czy ma blizny, rozstępy czy inne "straszne rzeczy" ![]() Edytowane przez burrito_ Czas edycji: 2012-06-05 o 01:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Tylko jak już mówiłam, moim zdaniem nie ma się co obawiać, że facet się rozstępów przestraszy. Akurat rozstępy są dość powszechne i chyba każdy zakłada, że nowo poznana osoba może pod ubraniem jakieś rozstępy skrywać (pomijam tutaj czerwone rozstępy na całym ciele itd., bo akurat tego się chyba nikt nie spodziewa). No i mówienie o miłości jest tutaj trochę na wyrost, bo autorka wątku jest w związku 3 miesiące, więc miłość niekoniecznie w ogóle się pojawiła.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Są ludzie, którzy nie widzą różnych rzeczy. Jeśli są ludzie, którzy nie widzą tego że kuleję i mam krótszą [optycznie] nogę to jestem w stanie uwierzyć, że są tacy co nie widzą rozstępów...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Autorko, nie dość, że ja mam rozstępy... to jeszcze je ma mój TŻ
![]() I co? I mamy naprawdę udany seks ![]() Dwa rozstępiaki ![]() Nie ma po co robić z tego wielkiego halo, nie przesadzaj ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Autorko sam mam cudne roztępy
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Autorko nie przejmuj się i nic nie mów. Faceci nie zauważają takich drobiazgów- naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Sama mam rozstępy na udach, pośladkach i w okolicach kolan. Kiedyś abrdzo mi to przeszkadzało, ale w końcu po rozmowie z pewną dizewczyną stwierdziłam, ze to nie koneic świata i zaczęłam nosić krótkie spódniczki i szorty (miałam wtedy jakieś 15-16 lat). Kiedy zaczęłam byc z TŻem nawet nie myślałam o swoich mankamentach, bo były dla mnie czymś normalnym u mnie. TŻowi też nic o nich nie mówiłam, dzisiaj po prawie 2 latach związku ani razu nie zapytał mnie o rozstępy, dla facetów to naprawdę nie ma znaczenia. Autorko, nie mów nic facetowi, po prostu zaakceptuj siebie, a wtedy inni też będą inaczej na ciebie patrzeć.
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja bym nie mówiła dopóki bym nie sprawdziła czy on przypadkiem nie ma rozstępów!
faceci mają częściej niż kobiety, każdy to wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
hehe temat w 100% dla mnie
![]() Ja mojego chłopaka nie informowałam o tym,że mam rozstępy...sam je zobaczył po pewnym czasie i nie widział co to jest,zresztą pisałam już gdzieś o tym. Zapytał się mnie pytać co to jest,od czego to mam,czy to boli i czy to dlatego,że się może cięłam ![]() Szybko zmieniłam temat na inny. Było mi bardzo wstyd,że to zauważył...pewnie już wie,co to jest ale chyba domyślił się ,że mi głupio i przestał zadawać te dramatyczne pytania... A rozstępy mam na udach,koło łydek,na piersiach,biodrach... jeszcze trochę to na oczach mi się chyba zrobią,tyle ich ![]() Nic mu nie mów,a jak je zobaczy i też nie będzie o nich wiedział,to machnij ręką i powiedz ,że to są rozstępy. Nie pokazuj ,że Ci głupio bo pomyśli,że chyba to musi być straszne skoro aż tak reagujesz na to...a jak powiesz tak ,jakbyś się nimi nie przejmowała,to i On się tym nie będzie przejmował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.