![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
niechciana ciąża przyjaciółki
Hej
![]() ![]()
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: niechciana ciąża przyjaciółki
Cytat:
ALE. To jest rozwiązanie dla mądrych kobiet, które mają beznadziejnych facetów. W przypadku dziewczyny bardziej logiczna wydaje się aborcja lub - najlepiej - oddanie dziecka po porodzie do adopcji. Bo nie wierzę, żeby ktoś, kto wierzy w moc metody przerywanej, był dobrym i odpowiedzialnym rodzicem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musiala chyba byc bardzo pijana, zeby tego nie zauwazyc a on po wszystkim musialby jeszcze ja umyc, wiec jak dla mnie to sciema po calosci. Stosunek przerywany nie jest zadna metoda antykoncepcji wiec po czesci dziewczyna godzila sie na taka ewentualnosc wiec niech teraz nie ryczy tylko sie wezmie w garsc. Zostawic beznadziejnego typa, urodzic, pojsc do pracy a od tatuska zadac alimentow.
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
To był jej wybór, więc niech ona poniesie konsekwencje. Tak już jest z wyborami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
On wolałby, by urodziła?
Ręce mi opadły - podejście typowe dla facetów, którzy nie do końca zdają sobie sprawę z tego, czym jest bycie w ciąży, urodzenie i posiadanie, wychowywanie oraz utrzymywanie dziecka. Tylko zastanów się (z koleżanką rzecz jasna) kto poniesie konsekwencje tego, że nie wyjął ![]() Kwestii braku antykoncepcji nie skomentuję. Bardzo łatwo jest powiedzieć, że by się wolało, by ktoś tam urodził. Ja bym usunęła, i zerwała kontakt z tym panem. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2013-03-09 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja tak samo uważam, tylko boje się, że on będzie ją szantażował tym że usunęła jego dziecko (on dokłada swoje pieniądze do tego)
![]() |
![]() |
#9 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czy ja dobrze czytam? Doradzacie usunięcie dziecka? Brawo. Takie gadanie jest niewiele bardziej dojrzałe niż seks bez zabezpieczeń. Jest tyle organizacji, które mogłyby pomóc tej dziewczynie dotrwać do końca ciąży i urodzić. Osobiście mogę coś poszukać. Dziecko będzie ze zdrowej matki, niepijącej itd. Czy naprawdę w XXI wieku trzeba udowadniać, że szanse na adopcję takiego malenstwa są 100%?
Dziecko to nie ząb ani chwast tylko życie. Koleżanka nie wiedziała, skąd się biorą dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
sissy that walk
|
Ty mi zarzucasz, że "łatwi mi mówić", tj. podsuwać logiczne rozwiązania, bo nie byłam w takiej sytuacji. Jednak chyba to właśnie o spojrzenie z boku Ci chodziło, nieprawdaż? Dlatego właśnie napisałam o zrzeknięciu się praw na rzecz faceta (skoro on nie zgodzi się na oddanie dziecka do adopcji) i odejście od niego. A Ty wyskakujesz z jakimś "łatwo mówić". Takie sprawy nie są łatwe, ale rozwiązanie znaleźć trzeba, dziecko samo nie zniknie. Koleżanka mogłaby urodzić i wychować, np. zasięgając pomocy u rodziców, ale Ty się upierasz że wtedy on nie dałby jej spokoju. Adopcja też odpada. Aborcja - też. Zrzeknięcie się praw - też. To czego Ty chcesz, jakiego rodzaju pomocy? Mamy jej to dziecko wychować, cofnąć czas, czy jak?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale jaką własność? mało to jest par, gdzie rodzice żyją oddzielnie? tylko, że skoro dziewczyna nie miała na tyle jaj aby się go pozbyć ze swojego życia gdy ciąży nie było, teraz pewnie będzie dalej to ciągnęła wymawiając się, że to "przez dziecko/dla dziecka". Co ma zrobić? zastanowić się przede wszystkim czego ONA chce a nie co on by chciał i co zrobi. Jeżeli będzie miała wsparcie rodziny to wszystko da się w miarę ogarnąć. W ogóle nie wiem co to znaczy, że "będzie ją szantażował" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dziewczyna sama niszczyła sobie życie, swoimi wyborami i decyzjami. Była z kimś kto ją nie szanował, nie kochał, uprawiała z nim seks bez zabezpieczenia a teraz płacz, bo bidula nie wie co ma zrobić. Za swoją głupotę trzeba płacić, najczęściej bardzo słono. Jeśli dziewczyna tego nie zrozumie to prędzej czy później znowu wpakuje się na własne życzenie w ciężką sytuację. Co do sprawy dziecka padło już tu wiele rozwiązań, więc nie będę ich powtarzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Facet chce żebyś urodziła to dziecko? No to masz problem z głowy. Ty dziecka nie chcesz on chce więc urodzisz i mu oddasz. Możecie się dogadać jak będziesz je odwiedzać, ile płacić itp.
Nie rozumiem skąd w społeczeństwie przekonanie że to matka musi rezygnować ze swojego życia, zmieniać wszystkie swoje plany, zarabiać i wychowywać niechciane dziecko a ojciec sobie raz w miesiącu sypnie groszem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie proponujesz rozwiązania dla tej dziewczyny? Podejrzewam, że oddanie dziecka do adopcji już było wzięte pod uwagę w ich rozważaniach ![]() Jeżeli facet nie będzie się zajmował dzieckiem na 100%, to pytanie tylko, czy dziewczyna chce być samotną matką i temu od tej pory podporządkować swe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
zrozumiesz jak urodzisz i zobaczysz jak w pierwszych miesiącach życia niemowlę reaguje na ojca a jak na matkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że według ciebie to lepsze niż zostanie przy ojcu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
nikt jej nie zmusi zeby z nim byla,moze urodzic dziecko,samotnie je wychowywac mieszkajac u rodzicow a nie z nim.po urodzeniu dziecka powinna ustalic jego ojcostwo ,alimenty i sadownie uregulowac widzenia z dzieckiem i to tyle.
ona nie jest jego wlasnoscia zeby musiala z nim byc do konca zycia i zyc pod jego dyktando ale dopoki tego nie zrozumie nie wroze jej udanego zycia. druga opcja : idzie usunac ciaze,nie bierze od niego kasy i mowi ze poronila i tyle,w d... bedzie mogl ja pocalowac a nie szantazowac jak nie bedzie znal szczegolow.bo co?gdzie pojdzie i co powie?jego slowo przeciwko jej.zle zrobila ze mu powiedziala o ciazy skoro ma takie dylematy,trzeba bylo to trzymac dla siebie,naradzic sie z rodzicami co dalej i tyle. Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2013-03-09 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to kazał jej siedzieć w domu? Czy koleżanka ma chociaż odrobinę własnej woli? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie zdecydowała o bez sensu seksie z bez sensu facetem, a teraz nawet wpadkę upatruje w kategoriach"to jego wina". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Tylko tu jest jeden problem - nie wiem jak to wygląda z ojcem. Jeśli nie zostanie wpisany jako ojciec, ale np. każe zrobić testy DNA, to może być tak, że wstrzyma możliwość adopcji. Nie znam się na tym od strony prawnej. EDIT: No tak, może wstrzymać. Wtedy dziecko zwykle przechodzi na jego wychowanie, a matka tylko płaci alimenty, a praw do dziecka nie posiada.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-03-09 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
ale ty wogole czytasz co my tu piszemy?czy tylko tak przyszlas sobie pogadac?
sprawa jest prostsza niz ci sie wydaje,odchodzi od niego,mieszka u rodzicow wychowuje samotnie dziecko a on nie ma nic do powiedzenia co ona robi ze swoim zyciem bo nie jest jego niewolnica tylko wolnym czlowiekiem,nikt jej nie zumsza do bycia z nim ,nie podoba jej sie ta relacja to ja konczy po urodzeniu dziecka zaklada sprawe w sadzie o ustalenie ojcowstwa alimenty i uregulowanie spodkan z dzieckiem to tyle. on to sobie moze kazac ![]() niech dziewczyna powie rodzica co on odwala zadzwonia na policje ze ja przesladuje. Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2013-03-09 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
sissy that walk
|
Gówno jej może kazać, nie wiem czy Ty nie pojmujesz że ona jest wolnym człowiekiem, czy o co chodzi. Sądownie ustala się widzenia z dzieckiem rodzica "dochodzącego", drugi rodzic może przy tym być albo i nie - wszystko do dogadania i uzgodnienia przed sądem. I koniec. Ty cały czas zakładasz, że on ma jakieś moce nadprzyrodzone żeby tę dziewczynę zatrzymać w domu. A tymczasem ona nawet nie jest od niego zależna finansowo i nie mieszka z nim. Ja naprawdę nie wiem o co chodzi, nie pojmuję tego Twojego "on jej każe", "on jej nie da", "on ją będzie" itd. GÓWNO może jej zrobić, zrozum to wreszcie i jej też to powiedz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że jak twoja koleżanka nie zmądrzeje, będzie w takie gówna pakować się co jakiś czas. Bo na razie wszystko, co piszesz, jest jej wyborem i jej działaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.