|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój Ślub....
Witam serdecznie wszystkich
![]() Piszę do Was, ponieważ 08 listopada tego roku wstepuję w związek małżeński i potrzebuję waszej pomocy... W tym szczególnym dniu, chciałabym wygladać inaczej niż zwykle. Jestem blondynką (włosy długość średnia) z brązowymi oczami, ciemnymi oprawkami i okragłą buzią. Cerę mam bez problemów, urodę delikatnie piegowatą (szczególnie latem jest to widoczne). Na ślubie bedę w sukni koloru kremowego, z odkrytymi ramionami. Welon jest długi, zachodzacy na tren. Proszę o poradę: 1. jaki powinnam mieć makijarz, 2. jaka fryzura byłaby dla mnie odpowiednia. Jestem 24 latką, bardzo zapracowaną, ale niesamowicie dbjącą o swój wygląd. Z niecierpliwoscią czekam na kontakt. Łącze dla wszystkich pozdrowienia. KasiaB |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Mój Ślub....
tak bez zdjęcia to trudno coś doradzić..
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wysłałam zdjęcie... nie weszło?? jak mam to uczynić, żeby było wszysko ok?
Wstawiam jeszcze raz... mam nadzieje ze teraz się uda... KasiaB |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Cześć Kasiu!
proszę podaj mi swojego maila to spróbuję przesłać Ci trochę fajnych fotografi z makijażami i fryzurami (mam tego dość dużo, bo przed swoim ślubem w sierpniu przez pół roku buszowałam po sieci w poszukiwaniu jakichś fajnych sukni, fryzur itp.)może sobie z tego coś wybierzesz fajnego bo jesteś bardzo ładną dziewczyną ... a ,,ładnemu to we wszystkim ładnie" ![]() Mój adres: iza.wawa@interia.pl Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Cześć Iza.
Dziekuję na odpowiedź na moje zgłoszenie. Przesłałam ci na twoja skrzynke maila z adresu zwrotnego. Pozdrawiam i dziekuję za pomoc ![]() Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cześć,
czy możesz przesłać również na mojego maila kilka fotek? Głównie interesuje mnie makijaż, fryzury, pozdrawiam, Ania (ani_mar@poczta.onet.pl)
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Uwielbiam piegi! Dlatego idąc ich tropem proponuję maksymalnie naturalny ciepły makijaż + lekko rozwiane włosy ( lub związane w niedbały kok ). Makijaż: Trwały podkład, pod który przydała by się baza ( jeśli ma wytrzymać nocne szaleństwa). I kredka do malowania piegów ( Lancome ?) - Podkreśl te, które masz i domaluj kilka nowych. Będziesz wyglądać cudownie świeżo i niewinnie - o czym zapomina wiele panien młodych, które fundują sobie zbyt ciężki makijaż ![]() Oczy: Niestety nie widzę na tym zdjęciu jak masz osadzone. Dlatego na razie podaję tylko kolory: *tusz i kredka w tym samym kolorze. Kreska tuż przy rzęsach, na dole i na górze, roztarta - by je optycznie zagęścić i wydłużyć *lekki łososiowy (pasuje do piegów) lub dość jasny ciepły róż( podkreśli tęczówki) na górnej powiece *kość słoniowa do rozjaśnienia pod łukiem brwiowym i ewent. wewnętrznych kącików ( zawsze świetny pale peble Max Factor) *do modelowania oka średni brąz: ciepły, ( jeśli wybierzesz łososiowy) neutralny - taupe, jeśli zdecydujesz się na róż na powiekach. Róż: Na wyniesienie kości policzkowych Znowu w zależności od wersji kolorystycznej ocząt: *ciepły, ale nasycony róż *lub miedziany beż / morelowy. Do modelowania twarzy - puder brązujący. Fryzura: Może fale na włosach ( nie loczki!). Górne partie włosów zebrane i upięte z tyłu. Włosy rosnące poniżej uszu zaczesane do tylu i puszczone swobodnie. Fryzura a la Liv Tyler we Władcy Pierścieni – bardzo romantyczna ![]() Pozdrawiam ![]() Noa |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziekuję wszystkim za pomoc.
Kobietki jesteście kochane! Na pewno skorzystam z porad. Pozdrawiam i dziekuje jeszcze raz. Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cześć Kasiu
![]() Ja uważam, że makijaż i fryzura powinny być bardzo dopracowane i przemyślane, ale daleka jestem od zmieniania się na ten szczególny dzień.( na przykład zmiana koloru włosów, czy przerysowany makijaż); Musisz się zastanowić co jest najwiekszym atutem Twej urody - może oczy, może włosy, usta... i podkreślaj. Masz tutaj kilka propozycji fryzur, upięć i makijaży na ślub. Noa dała Ci już świetne wskazówki odnośnie makijażu. ![]() Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej! Jeżeli masz długi welon to lepsze będzie klasyczne ścisłe upięcie włosów. Taki welon zawsze trochę waży i będzie obciążać fryzurkę, co też trzeba wziąć pod uwagę przy wyborze koka. Najpierw musisz się zdecydować czy welon przypniesz nad czy pod kokiem. Jeżeli nad to nie ma sensu "udziwniać"
![]() ![]() Welon pod kokiem pasowałby moim zdaniem do 1 fryzurki od Agi, a nad kokiem do 3 (ja miałam bardzo podobny, tylko troszkę większy i troszkę wyżej, a nad przypięciem welonu storczyki - utrzymały się niemal dwa dni). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Witam Pannę Młodą
Ja tak jak i Noa u wielbiam piegi. Nie wiem czemu te piegowate tak sie uparły je ukrywać. Ja jestem latem cała szczęsliwa kiedy mi się pokazują. Makijaż powinien byc bardzo delikatny - jeżeli będzie dobrze wykonany na pewno podresli Twoją urodę (ciemne makijaże wydaja mi sie wielce niestosowne na taka uroczystość). Jezeli chcesz miec jakiś niecodzienny akcent - mozesz przylepić w kacikach oczu lub na środku górnej powieki malutką cyrkonie. Jak zalotnie zamrugasz Pan Młody padnie ![]() Co do włosów to widziałabym je lekko podkręcone i w lekkim nieładzie (zaplanowanym oczywiście). Część mogłaby być podpięta a część np. puszczona przez jedno ramię - tym bardziej ze masz miec odkryte ramiona. Jeżeli jednak wolisz tradycyjne fryzurki to skus sie na jakis fantazyjny kok (śliczne upiecia przesłała AgaZ). Wszystkiego naj naj z okazji ślubu Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.