Pobieraczek.pl - Uwaga oszuści - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 11:03   #1
Tor_Zireael
BAN stały

Exclamation

Pobieraczek.pl - Uwaga oszuści

Witajcie, kopiuję wam wiadomośc, którą właśnie przeczytałam.
Być może keidyś zarejestrowałam się na tym serwisie (a być może nigdy...), płatnośc była jakaś symboliczna, może smsowa. Pewnie ok 5-6zł.
Z serwisu nigdy nie skorzystałam.

Oto, co do mnie napisano:

Szanowna Pani j,

Dnia 11.06.2012 z komputera o adresie IP 8xxxxxxxxxx zamówiła Pani na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarła Pani z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Pani niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty może spowodować poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Pani stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:
- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
- postępowanie sądowe,
- komornicza egzekucja należności,
- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych, w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości.

Należność opłacić można poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: xxxxxx
Numer rachunku: xxxxxxxx
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 xxxxxxxx
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.xxxxxxxxxx/przelew.php?em...RVMrrThWGzKCYG

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem xxxxxxxxx

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Edytowane przez Tor_Zireael
Czas edycji: 2012-07-13 o 11:05
Tor_Zireael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 11:05   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Pobieraczek.pl - Uwaga oszuści

I naprawdę z wyszukiwarki nie da się skorzystać? Tematów o pobieraczku wiele.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 11:05   #3
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

banda oszustów i tyle-jak już wielokrotnie mówiłam-moich pieniędzy nie zobaczą,choćby, przysłowiowe,skały s...y:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 11:10   #4
Tor_Zireael
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35271064]I naprawdę z wyszukiwarki nie da się skorzystać? Tematów o pobieraczku wiele.[/QUOTE]
Przepraszam

Można połaczyć?
Stary 2012-07-13, 11:55   #5
sandra1892
Zadomowienie

Było to i w tv i wszędzie. U mnie już przedsądowne wezwanie przyszło na maila ale nie mam zamiaru płacić.

kto to w ogóle wymyślił tam u nich? Płacić za pirackie oprogramowanie czy coś
Stary 2012-07-13, 11:59   #6
Tor_Zireael
BAN stały

Na biegu mam taka odpowiedź od prawnika, moze się komuś przyda:

"Wiem, znam tę sprawę już kilka osób mnie o to pytało. Sprawa jest głośna w UOKIK otworzyli infolinię dotyczącą pobieraczka,tam zadzwoń i się dowiaduj co masz robić, musisz poszukać w necie nr telefonu na stronie UOKIK. Jeżeli jeszcze nie dostałaś nakazu zapłaty to i tak nie ma co z tym robić. Od umowy powinnaś odstąpić czy na formularzu czy własnymi słowami, nie ma to znaczenia."
Stary 2012-07-13, 13:44   #7
dudki3
BAN stały

GG do dudki3

Cytat:
Napisane przez Tor_Zireael Pokaż wiadomość
Na biegu mam taka odpowiedź od prawnika, moze się komuś przyda:

"Wiem, znam tę sprawę już kilka osób mnie o to pytało. Sprawa jest głośna w UOKIK otworzyli infolinię dotyczącą pobieraczka,tam zadzwoń i się dowiaduj co masz robić, musisz poszukać w necie nr telefonu na stronie UOKIK. Jeżeli jeszcze nie dostałaś nakazu zapłaty to i tak nie ma co z tym robić. Od umowy powinnaś odstąpić czy na formularzu czy własnymi słowami, nie ma to znaczenia."

A ja już dawno z nimi miałam do czynienia. Chyba ze dwa lata temu. Też dostałam takie powiadomienie i się idiotka przestraszyłam. Zapłaciłam. nie wiecie czy można dochodzić zwrotu tej wpłaty. Jestem naprawdę wkurzona a już najbardziej na samą siebie. Nigdy z tego dziadostwa nie korzystałam.
dudki3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 14:24   #8
Tor_Zireael
BAN stały

Jest szansa.
Moja mama dokopała się takich informacji:
http://e-prawnik.pl/forum/domowy/pos...ik-sprawy.html
http://www.prawont.pl/2011/09/co-syc...bieraczka.html
Stary 2012-07-13, 14:50   #9
soffka
Rozeznanie

na pobieraczka już były nakładane kary ale jak widac niewiele to zmieniło
soffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 11:02   #10
Laurelindorenan
Rozeznanie

Ostrzegam przed stronami odsyłającymi do pobieraczka pod kamuflażem - adres zwykle cośtam.mil.pl Właśnie szukałam wzoru pewnego dokumentu i wyrzuciło mi całe mnóstwo wyników z adresami wg w/w schematu. Jednak do pobrania pliku wymagana jest rejestracja - po kliknięciu trafiamy na stronę pobieraczek.pl i namawiają do bezpłatnego testowania

I tu jeszcze link do artykułu o tym procederze: http://www.komputerswiat.pl/blogi/bl...yc-wysoka.aspx

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2012-08-20 o 11:14
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości