|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krótka fryzura na gumę,częste chodzneie do fryzjera.
Witam!
Od zawsze chciałem mieć fajną fryzurkę,lubię wyglądać porządnie. Mój problem polega na tym iż muszę chodzić co jakieś 2 tygodnie do fryzjera aby podcieniował mi włosy, w przeciwnym razie moje włosy wyglądają jak pospolity 'garnek' i nie da się ułożyć z nich fajnej szybkiej rozczochranej fryzurki. Dodam że bez fajnej fryzurki dziko się czuję ; p Moje pytanie jest następujące: Czy to normalne że przy tego typach fryzur trzeba często wykonywać zabiegi pielęgnacyjne ? Moja fryzura to: 3 mm tył do połowy,boki wycieniowane maszynką 3mm,góra i tył do połowy dłuższy(Nożyczki). -Pewnie i tak to zle wytłumaczyłem ale cóż,wybaczcie,nie znam się ; ] Dziękuję za wszystkie odp. /Filip Edytowane przez Filip125 Czas edycji: 2012-05-06 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krótka fryzura na gumę,częste chodzneie do fryzjera.
wszystko zależy od tego jakie masz włosy. z pielęgnacją lepiej nie przesadac na pewno i tak masz bardzo zdrowe włosy, ponieważ często je obcinasz. używasz gumy więc włosy są dośc obciążone, jeśli więc zależy Ci na jakieś dodatkowej pielęgnacji, to używaj lekkich odżywek. acha i jeszcze jedno przy stosowaniu gumy może pojawic coś co przypomina łupież, zatem po każdym myciu zrób sobie płukankę z wody z octem - jeżeli odrzuca cię ocet - użyj cytryny, moja przyjaciółka stosuje kwasek cytrynowy też sobie chwaliła (choc za ostatnią substancję nie ręczę)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nie zgodzę się z tym - takie płukanki dobrze oczyszczają włosy i poprawiają takę kondycje skóry głowy, więc warto z nich korzystac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.