|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Dolny Śląsk/West Yorkshire (UK)
Wiadomości: 675
|
![]() Torcik Amaretto Z Brzoskwiniami!!!
Ciasto:
5 dag kruchych ciasteczek migdałowych (lub herbatników) 3 dag masła 10 dag cukru pudru 3 jajka 6 dag mielonych migdałów torebka cukru waniliowego 6 dag mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić. Dodać cukier i żółtka, miksować aż do rozpuszczenia cukru. Dodać roztopione, ostudzone masło, mąkę i reszte składników. Ciasto wyłożyć do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 min w 200 C. Gdy ciasto wystygnie przekroić je na 3 placki. Krem: 1 budyń waniliowy z cukrem 2 szkl mleka Ugotować budyń. Gdy całkiem wystygnie, miksujemy 1 kostke margaryny i dodajemy po łyzce budyniu. 1 puszka brzoskwiń- zalewę odlewamy (i zostawiamy ją na póżniej). Brzoskwinie wycieramy w papierowy ręcznik i siekamy. Dodajemy je do budyniu. Poncz: zalewa z brzoskwiń 4 łyzki likieru amaretto To mieszamy. Placki obficie nasączamy ponczem (powinnieśmy zuzyć ok 1 szkl ponczu), przekładamy kremem. Do dekoracji używam bitej śmietany. Boki obsypuję płatkami migdałow lub wiórkami kokosowymi. Torcik jest bardzo dobry, dlatego polecam! ![]() Edytowane przez Olcia_rom Czas edycji: 2006-03-31 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.