|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Babcine sposoby na wode z nosa
Hej! zapisałam się do alergologa ale do wizyty jeszcze miesiąc a mnie z nosa cieknie i strasznie się męczę…najgorsze jest to że spływa mi do gardła boję się że w końcu przerzuci mi się na oskrzela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Babcine sposoby na wode z nosa
no katar alergiczny to ci raczej na oskrzelach nie zaszkodzi od spływania do gardła. Na wodnisty katar i do tego alergiczny to raczej babcinych sposobów nie ma.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
może idź na płukanie zatok?
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mi pomagał swego czasu otrivin alergy na katar z nosa.
A od alergologa flixonase. Szczypały te krople jak nie powiem co, ale pomagały.
![]() |
#5 |
.
|
z babcinych sposobow to moge polecic wybranie sie do apteki i zakup "tabletek na" alergie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Zrób sobie parówkę mnie pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Polecam Allerzinę, jest tania i dobra. Wcześniej kupowałam Zyrtec i coś tam jeszcze, ale Allerzina jest o wiele tańsza i skuteczna. A może to ja sobie wmawiam, ale to jedyne tabletki, które biorę w okresie trawowym regularnie. Raz jednej zapomniałam, koszmarek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
czyść nos wodą morską Mermaid wypłukuje alergeny i nawilża śluzówkę. nie ma ograniczeń w stosowaniu tak jak przy kroplach no i mniej zachodu niż przy parówkach/inhalacjach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Light Limara płukanie zatok jest na alergię? Nigdy o tym nie słyszałam A co do leków to wolę żeby lekarz mi cos dobrał, dlatego pytałam o jakieś takie rzeczy bez recepty, które może mnie nie wyleczą ale trochę mi ulżą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;27757729]Polecam Allerzinę, jest tania i dobra. Wcześniej kupowałam Zyrtec i coś tam jeszcze, ale Allerzina jest o wiele tańsza i skuteczna. A może to ja sobie wmawiam, ale to jedyne tabletki, które biorę w okresie trawowym regularnie. Raz jednej zapomniałam, koszmarek
![]() zarówno Zyrtec jak i Alerzina są cetyryzyną... różnica jest tylko w cenie ewentualnie. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ze sposobow doraznych dostepnych w aptece bez recepty polecam tabletki na alergie najpopularniejsza cetyryzyna nie dziala otepiajaco, jednakze nie na wszystkich dziala mi nie pomaga ani troche ![]() posiadam takze izotoniczny roztwor soli morksiej nazywa sie Rhinoton do plukania nosa - warty polecenia jak juz jedna wizazanka pisala wczesniej, ponad to nakladaj warstwe wazeliny na okolice nosa - wylapie i 'przykleja' czesc pylkow i tym sposobem mniej ich dostanie sie do nosa, jesli masz problemy ze swedzeniem uszu i kanalow laczacych uszy z gardlem ta sama czynnosc powtorzona na okolice uszu. Dlugie wlosy nos spiete jak najdalej od twarzy, czesto przemywaj twarz i myj wlosy nawet 2 razy dziennie. To chyba wsyztsko co mi teraz przychodzi do glowy.
C'est la vie... Edytowane przez dixie Czas edycji: 2011-06-27 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
wciągaj tabakę - śluzówka przesuszona, ale kataru przynajmniej na moment nie ma
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
no jak jest alergiczka to nie radziłbym stosowac zadnych inhalacji z olejkami zaachowymi. taka osoba musi isc do lekarza, a do jego wizyty niech spróbuje acatar-mojej zonie bardzo pomogl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.