![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak przekonac Ja by zaufala...
witam Was
![]() Jesli wiecie Kobiety jak mozna "dotrzec" i przekonac owa Wybranke serca, to czekam na Wasze cenne rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: jak przekonac Ja by zaufala...
potrzeba czasu, ja nie widzę innego rozwiązania. Staraj się dalej i w końcu zaufa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Czas, czas, duuużo czasu. Jeśli przez długi czas będzie widziała, że może na Ciebie liczyć, to powoli zacznie Ci ufać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tak - wiem, ze potrzeba duzooooo czasu.... zastanawiam sie tylko, co robic dalej, moze zaproponowac jakas mala kolacje, zabrac gdzies.... mam jakas przychylnosc Jej przyjaciolek, wiec moze to tez pomoze. Tak, ja wiem, ze teraz to kazdemu kolesiowi chodzi o jedno, tylko ze ja mam na mysli stabilny zwiazek i w ogole... Myslicie, ze za jakis czas dobrym pomyslem byloby otwarcie porozmawiac o tym co czuje i w ogole??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia i cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
kreizi-baska: wiesz - teraz nie jestem w stanie na 100% stwierdzic czy Ona chce - ale skoro sama brala mnie za reke, w twarz po buziaku nie zgarnalem, to chyba nie jestem az tak calkiem obojetny... wiem, ze przy mnie czuje sie bezpieczna, ale po tym co przeszla, ma w sobie duzo strachu i zwyczajnie boi sie... Ja to rozumiem... Chce Jej pokazac, ze potrafie sie zaopiekowac, zatroszczyc - chce by wlasnie czula sie bezpieczna przy mnie i zaufala... Jakies zaufanie tam jest, ale to jeszcze nie to, na czym mozna stworzyc zwiazek. Pozostaje mi tylko pokazac dalej, ze mi zalezy i moze ktoregos "pieknego" dnia wszystko bedzie do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A po jakimś czasie rozmowa, w której powiesz, co czujesz i upewnisz ją w tym, że poczekasz tyle, ile będzie trzeba. Pisz na bieżąco jak się sprawy mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
to raczej takie niewinne buziaki, w usta, w policzek - zadnych namietnych itp - ale tez wiem, ze "zwyklego" znajomego czy kolegi przeciez sie nie caluje, nie bierze za reke, nie przytula... I masz racje, ja tez tak mysle, ze kobieta "po przejsciach" (ktore de facto sprawily Jej wiele bolu), nie bedzie w ogole doprowadzala do takich sytuacji, jesli bedzie sie tylko kims zwyczajnym... Nawet czasami mowi, ze ja chyba jestem inny, ale zaraz potrafi stwierdzic, ze przeciez wszyscy faceci sa tacy sami... Najgorsze, ze serce chcialoby juz moc pokazac i obdarzyc uczuciem, a jest bariera, ktora trzeba pokonac. Wlasnie - dobrze mowisz i to mi chyba warto bedzie powiedziec za jakis blizszy lub dalszy czas - ze poczekam, ile bedzie trzeba. Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
wiem co ona czuje. tez nie miałam długi czas "szczescia" do panow albo moze źle wybierałam.
Mojemu obecnemu chłopakowi powiedziałam od początku , że jestem nieufna, także tez wiedział. Przekonał mnie do siebie tym, ze codziennie przy mnie był, nawet jesli nie fizycznie to był telefon, sms, był czuły i nawet jak po kilku miesiacach zwiazku czasem nachodziły mnie dziwne mysli to mowil, zebym tak nie myslała i cały czas trwaliśmy mimo wiaodmo jak to bywa lepszych i słabszych chwil. ![]() Wiem , że czasem pewnie to go irytowało, bo po dłuzszym czasie zapewniania, że można zaufac oczekuje sie tego zaufania. Także nastaw sie, że będziesz musiał cierpliwie poczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja na zaufanie jakie mam teraz do mojego tz zbieralam się półtora roku. Nieraz przechodzilismy właśnie z tego powodu te cięższe chwile bo on starał się np rok a ja nadal swoje wkrety zupełnie bezpodstawne. Jak Ci na niej naprawdę zależy to nic Cię nie zrazi, nie rób nic szczególnego, po prostu bądź
![]() Sent from my SK17i using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ma zielone pojęcie
|
kofil, po prostu bądź przy niej
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia wiem, że nie jest dobrze jak za szybko wchodzi się w związek z osobą która jest po przejściach i jeszcze sobie wszystkiego nie przemyślała i nie poukładała na spokojnie w głowie.
Laska, którą dopiero co zdradził i oszukał facet może się okazać kobietą demonem, bluszczem którą trzeba w kółko zapewniać o miłości, wierności ![]() Ale jak już jesteście razem to najważniejsze jest zapewnianie jej o jej atrakcyjności, wyjątkowości, żeby poczuła się wartościowo -> bo wiadomo jak czuje się kobieta którą facet zostawia dla innej... Nawet gdy to nie jej wina, że trafiła na frajera to i tak sobie wmówi że jest gruba, brzydka itd. itp. i że sytuacja się powtórzy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Najpierw mowi Ci ze chyba jestes inny, a potem ze przeciez wszyscy faceci sa tacy sami ? A Ty co jej na to odpowiadasz?
To wygląda tak jakby cos chciala, ale nie mogla. Widocznie potrzebuje czasu zeby sie na Tobie przekonac. Bądź cierpliwy i słuchaj tego co mówi, czego potrzebuje, jak będzie czuła że ją rozumiesz i że Ci zależy to w końcu przekona się do Ciebie. A swoja drogą, kobiety całe życie potrzebują słyszeć od swoich facetow ze im sie podobaja, chcą czuc ze są dla nich atrakcyjne i wyjatkowe. Niektorzy faceci pamietaja o tym tylko na poczatku znajomosci, a jak juz ją zdobendą to przestają o swoją kobiete zabiegać i pojawia się problem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie takie wyrozumiałe, że trzeba jej czasu, a w międzyczasie dbać, pokazywać, że zależy, blablabla.
A jak laska założy wątek, że spotyka się z facetem, ale on ma jakieś opory, żeby się zaangażować, bo eks go olewała/zdradzała/tudzież w inny sposób zraniła- to radzicie olać, bo niedojrzały, bawi się uczucia albo szuka pocieszycielki. ![]() Znacie się już pół roku, a od jakiego czasu jest sama?
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Według mnie Autorze, jeśli Ci zależy, to możesz poczekać. Ale musisz być blisko... bo istnieje możliwość, że ona "się boi zranienia", a po niedługim czasie znajdzie sobie kogoś i nagle pójdziesz w odstawkę - znam takie przypadki. Musisz być cierpliwy i delikatny, ale nie zapominaj o stanowczości. Bo istnieje możliwość, że ona Cię zwodzi (nawet nieświadomie), a w końcu pozna kogoś innego i jak za magicznym dotknięciem różdżki jest wielkie "obawy i zranienia" znikną. A Ty się będziesz zastanawiał: WTF? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
tylko nie zrób jak mój ex...
też strasznie ciężko było mi mu zaufać na początku, on jednak przekonywał mnie do siebie ponad 2 miesiące, był przy mnie, dzwonił, pisał każdego dnia, też bardzo mu na mnie niby zależało, mówił że nie zawiedzie mojego zaufania, że będzie czekał ile bedzie trzeba, po czym zaledwie 3 miesiace po tym jak zostaliśmy parą zerwał ze mną twierdząc,że to nie to, nie był nawet w stanie walczyć o nasz związek, mimo, ze na początku taki był zauroczony/zakochany. Zastanów się dobrze, czy naprawde zależy Ci na tej dziewczynie, czy to nie tylko przelotne zauroczenie...i najważniejsze nie mów jej, co do niej czujesz, dopóki nie będziesz tego pewnien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
1. Jej nie zależy na mężczyźnie, po prostu się jej nie podoba. 2. Najczęściej jednak powodem jest obrona przed zranieniem. Możliwe, że autor ma np. opinię bawidamka, jest pewny siebie i lubi flirtować z innymi kobietami, albo ma trudny charakter, no to raczej słusznie, że kobieta boi się zaangażować, bo chroni swoje emocje, a tym bardziej taka, która ma je okaleczone. Nic nie wiemy o Tobie autorze? Co może być w Tobie, w Twoich wartościach, sposobie bycia, że ona się boi zaangażować? Pomyśl też nad tym. Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-05-07 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Autorze nie rób z siebie pieska czy tam plastra ;/ nie lataj za nią, bo to takie pieprzenie... albo się ufa albo nie albo jest CHEMIA albo NIE! do kuźwy nędzy..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po czym ludzie powinni ustalić jakiś poziom relacji i się tego trzymać. No bo w sumie jeśli ona nie chce się angażować, to przecież mogą się fajnie zakumplować, albo przyjaźnić unikając wejścia w faze erotyczną i intymność, której towarzyszą spore emocje. Autor powinien wtedy wyluzować i wybić sobie z głowy chęć zdobycia jej. No, ale co kto lubi. Może taki typ. ![]() Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-05-07 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym autorze kurcze co to znaczy "jak przekonać", "co zrobić" aby zaufała? RACJONALNIE nie przekonasz dziewczyny do siebie... Kobieta musi CZUĆ COŚ.... jak nie czuje to choćbyś był idealny to NIC nie będzie. Więc latanie za nią nic nie da (w 99% - 1% głupia nadzieja = masochizm). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
Autorze, powolutku. Zaproś ją na kolację, kawę, piwo, spacer - raz, drugi, trzeci. Okazuj jej, że ci się podoba, że ją lubisz. Mów jej miłe rzeczy, dal do zrozumienia, że szanujesz jej obawy, nie popędzasz. Nie rezygnuj, chociaż może być tak, że trochę się rozluźni - krok do przodu, a potem znowu wycofa. Z czasem zaufa coraz bardziej. Może się zakocha? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Często jest tak, że kobieta chce, ale boi się, jest chemia, ale lęk psuje jej chęci. Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-05-08 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Miałem do czynienia z kilkoma "zranionymi" i strata czasu była
![]() ![]() ![]() Ja tylko odpowiedziałem na zwrot "jak przekonać", bo RACJONALNIE przekonać dziewczyny do siebie nie da się raczej.. ps. tak wiem to, że ja tak miałem nie oznacza, iż autor tak mieć musi ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2012-05-07 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
jestę wieszczę
|
no właśnie nie do końca tak jest.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój sposób bycia (w stosunku do kobiet) jest adekwatny do nicka na wizażu. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2012-05-07 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.