|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co to za dziwny tradzik?
.
Edytowane przez dusia1000 Czas edycji: 2008-10-20 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co to za dziwny tradzik?
ja na takie bolące gule, tyle że na brodzie, dostałam w zeszłym tygodniu od dermatologa antybiotyk doustny Sumamed i zewnętrznie Isotrexin. trochę pomogło, ale czekam na efekty długofalowe;-)))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez dusia1000 Czas edycji: 2008-10-20 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś wyskakiwały mi takie rewelacje.Dwa lub trzy wielkie "guzy" na twarzy.Na brodzie,policzki i koło nosa.Nigdy nie miałam problemów z cera,a tu nagle takie cuda na mojej twarzy.Męczyłam sie z tym długi czas,najczęściej wyskakiwały w zimę,paprały mi się ok.3 tygodni,znikały i na jakiś czas miałam spokój,niestety zostawały mi po nich pamiatki,lekkie wgłębienia i czerwone plamy w miejscu pryszcza.Dermatolog stwierdził,że to trądzik,stosowałam antybiotyki,a chore miejsca dodatkowo smarowałam aknemycin'em.I odpukać,od 6 miesięcy nic mi nie wysakuje,zniknęły nawet lekkie zgrubienia,pozostałości po tych "syfkach".Na wiosne przebarwienia potraktowałam dodatkowo kwasami i jak nak na razie nie moge narzekać na stan cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez dusia1000 Czas edycji: 2008-10-20 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dusiu - pogadaj z ginekologiem, z tego co wiem Diane nie wolno stosować dłużej niż 2 lata (zalecenia producenta).
PZDR ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez dusia1000 Czas edycji: 2008-10-20 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam z góry za przykre słowa - ale zdrowia się nie da wycenić (na 40, 500, 100000 złotych).
Nie wierzę i nie ufam bezgranicznie lekarzom. Ginekolodzy bardzo częto przepisują pacjentom jakieś specyfiki nie przeprowadzając żadnych badań - diagnoza z sufitu. Nie wiem jak jest z twoim lekarzem, czy badał jaki jest u ciebie poziom hormonów i na tej podstawie przepisał ci Diane czy może przepisał ci te tabletki bo standardowo przepisuje się je na trądzik. Następna sprawa - pryszcze które opisujesz nie wyglądają mi na zwykłe pryszczyki (bo się pory skórne zapchały i takie tam) tylko na pryszcze wywołane hormonami. Informacje znajdziesz tutaj (pod koniec artykułu) http://luskiewnik.webpark.pl/acnes2002.htm i tutaj: http://www.zdrowemiasto.pl/modules.p...id=1144&alt=58 http://dermart.webpark.pl/dermatol/acne.htm (tu jest sporo informacji) Z mojego wasnego doświadczenia - sama brałam Diane przez prawie dwa lata. Przez ostatnie pół roku leczenia nie widziałam żadnych zmian - trądzik nie znikł ale nie robił się silniejszy. Przestałam brac tabletki i cera poprawiła się sama z siebie. Teraz wystarczy że dbam o higienę. Owszem czasem mnie wypryszczy ale to wiąże się u mnie ze skłonnościami do alergii i ogólną wrażliwością. Natomiast nie dostaję już typowych pryszczy trądzikowych. PZDR ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez dusia1000 Czas edycji: 2008-10-20 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie o przeczyszczanie i godówki mi się rozchodziło ![]() ![]() Cytat:
![]() PZDR ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.