|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak przytyć tam gdzie chcę..
Hej.. Dziewczyny chciałabym przytyć dla własnego komfortu psychicznego.. Jeżeli chodzi o zdrowie to wszystko ok, okres mam, badanie dobre tylko chodzi mi po prostu o samopoczucie i atrakcyjność..
Chciałabym przytyć jednak w konkretnych partiach ciała.. Mam strasznie chude ręce i jestem strasznie wychudzona na plecach.. można mi wszystkie kręgi policzyć.. Za to do brzucha można się przyczepić i tam dodatkowych kilogramów w żadnym wypadku bym nie chciała. Doradźcie mi. Czy jest możliwe przytycie konkretnie w tych partiach ciała? jeżeli tak to są jakieś produkty które nalezy spożywać? może więcej białka? zdaję sobie sprawę że tyje się niby równomiernie i przyjmuję do wiadomości że ze 2kg mogłoby pójść w brzuch (to się wypracuje ćwiczeniami) ale chodzi mi też o to żeby właśnie poprawić stan pleców i rąk.. nie chciałabym żeby wszystkie kilogramy poszły w brzuch i nogi, a plecy i ręce nadal pozostaną wysuszone:/ Poradzicie coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak przytyć tam gdzie chcę..
Kochana, zdajesz sobie chyba sprawę, że nie mamy na to wpływu, gdzie ten tłuszczyk się umiejscowi
![]() Może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni, w tych chudszych partiach? Chociaż uważam, że chude ręce nie są złe. Moje by mogły zeszczupleć. ![]() Co do brzucha, to to nie jest tak niestety, że tłuszczu przybędzie, a mięśnie się wypracuje. Akurat brzuch wydaje mi się, ciężko się rzeźbi. A poza tym, tłuszczyk by wszystko zasłonił i brzuch byłby miękki.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja na Twoim miejscu zrzuciłabym brzuszek i dołożyła trening siłowy na całe ciało + zdrowe odżywianie= super figura gdzieś po ok. roku
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ważę 52kg przy 176cm, więc wypadałoby przytyć.. zależy mi najbardziej na tych plecach.. wystające kości i kręgi są okropne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dokładnie zbilansowana dieta dostosowana do potrzeb Twojego organizmu, ewentualnie trochę więcej kalorii- to pomoże Ci ogólnie przytyć, a ruch i ćwiczenia zapobiegną temu, żeby nie poszło Ci wszystko w brzuch, poza tym kształtują one ładnie ciało- oczywiście nie wszystko od razu i piszę to wszystko trochę w przenośni. Daj sobie czas i zastosuj się do tych rad- świetnie na tym wyjdziesz.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a tak z innej beczki - wiesz, co jest przyczyną tej skrajnie niskiej wagi? bo można mieć urodę chudzielca (geny), ale Twoje bmi wynosi 16,8. mnie by to zastanawiało... bo albo jesz duuużo mniej niż wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy, albo masz jakieś problemy zdrowotne.
Sumienie miała czyste. Nieużywane. ![]() 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-23 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.