|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() POMOCY mój tragus
Dziewczyny ostatnio coś mi wyrosło wokół dziurki, kolczyk był robiony w święta przyznam się bez bicia że jestem grzebieluch i już zmieniłam kolczyk
: \ ale kuleczka mi się zgubiła więc musiałam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: POMOCY mój tragus
Sama sobie przebijałaś czy robił to specjalista?
W każdym razie natychmiast do lekarza lub choćby dobrej kosmetyczki. Wygląda na to, że się zaczyna nieładnie paprać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dobrze dbałaś o ranę (sól fizjologiczna/octenisept)? i czy zanim zmieniłaś kolczyk to go zdezynfekowałaś? to też mogło mieć wpływ - kolczyk bezpiecznie zmieniać możesz dopiero po zagojeniu się rany (ok. pół roku)
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- jeśli już go nie chcesz to możesz go wyjąć i przemywać - spokojnie, zagoi się (też miałam coś takiego, ale w chrząstce po tym, jak parę lat temu koleżanka przekłuła mi ucho kolczykiem - co zresztą było krzywo więc wyjęłam) ogółem możesz zmienić na zdezynfekowany kolczyk z tytanu lub stali chirurgicznej - powinno się zagoić + nie zapomnij przemywać rany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Dziękuje za odp
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Przebijałam u kosmetyczki, sama nigdy bym sobie nie dała przebić. ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Właśnie chcę go dalej mieć, tylko nie wiem co zrobić aby to coś zeszło... Wystarczy przemywać ? Ta narośl strasznie nie boli ani nic... tylko jest ona troszkę denerwujaca... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
robiła ci to PISTOLETEM?!
Do kosmetyczki chodzi się przebijać tylko i wyłącznie płatki ucha! Nigdy chrząstkę, czy inne miejsca! Ja nie wiem, czy ludzi naprawdę nie stać wydać to kilkadziesiąt zł? A potem męczyć się z takim czy owakim zapaleniem/migracją/ziarniną.. Błagam was ![]() Ja bym wyjęła, poczekała aż się zagoi i poszła do studia piercingu, jeśli koniecznie chcesz kolca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ziarnina. wyciągnij kolca. zalecz miejsce po kolcu. zmądrzej
![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A tak z czystej ciekawości... dlaczego nie powinno?
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdjęcie dosyć niewyraźnie, więc nie jestem pewna, czy nie jest to ziarnina, która robi się często przy kolczykach w chrząstce (industrial, tragus). Najlepiej wyjąć, poczekać aż się zagoi i iść do studia piercingu. Chyba, że chcesz koniecznie to wyleczyć, w takim razie proponuje Tribiotic, do kupienia w aptece.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CORELIPS
|
A ja się z Heroiczną zgodzę
![]() Miałam ziarninę na chrząstce dwukrotnie (mam cały lewy płatek uszka zakolczykowany - jakby to wiele z Was powiedziało - w sposob nieprofesjonalny, bo nie u piercera z prawdziwego zdarzenia) i cóż.. pomyślałam sobie wtedy, że to tylko bąbelek który sam zniknie, przy czym... jestem uparta. Przemywałam częściej rumiankiem i solą fizjologiczną (czyli po 4 razy dziennie) + raz dziennie wodą utlenioną. W końcu się wkurzyłam, nakłułam to dziadostwo, wacikiem oczyściłam rankę i spokojnie się wyleczyło zagoiło po tygodniu już nie było śladu. Standardowo, to jest najczęściej nasza wina, a nie piercerów (abstrachując od sytuacji gdy zabieg np nie jest sterylny) - gdy pojawiają się problemy z przekłutym miejscem. Niestety, ja po pół roku nie przykładałam już uwagi do helixów i się zbuntowały. No cóż, może i powinnaś wyciągnąć ale spróbuj jeszcze ratować swojego tragusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mnie na ziarninę pomógł Rivanol (ok. 3zł w aptece). Zeszło już po kilku użyciach a bawiłam się z nią wcześniej ponad pół roku.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
I trudniej się goi, dlatego nie powinno się robić pistoletem. Mnie duuużo mniej bolało przebijanie pistoletem niż igłą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie nieee. nie pistoletem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Nie jestem taka głupia i nie dała bym sobie tego pistoletem przekuc, wszystko było ładnie po tym jak kosmetyczka mi przekula ( igłą nie pistoletem ) i wcale nie zaoszczędziłam bo zapłaciłam 80 zł ![]() ![]() chcę zachować kolczyk i wyleczyć tą ziarninę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
jeszcze mi się przypomniało - ja miałam ropniejącą ziarninę.. ale na palcu u nogi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.