powiększanie oczu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-07-18, 21:58   #1
mi.a
Zakorzenienie

powiększanie oczu

witam serdecznie
ostatnio czytałam sporo o operacjach plastycznych, natchnął mnie do tego program "rozmowy w toku" hehehehhe
normalnie to wszystkojest niewyobrażalne, co można zrobić z człowiekiem
a pytanie moje dotyczy operacji powiększania oczu, zastanawiałam się na czym może ona polegać? [z pewnością niefachowo to określiłam, ale mam nadzieję, ze będzie Pan wiedział o co chodzi]

dziekuje serdecznie za odp

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-18, 21:58   #2
mi.a
Zakorzenienie

powiększanie oczu

witam serdecznie
ostatnio czytałam sporo o operacjach plastycznych, natchnął mnie do tego program "rozmowy w toku" hehehehhe
normalnie to wszystkojest niewyobrażalne, co można zrobić z człowiekiem
a pytanie moje dotyczy operacji powiększania oczu, zastanawiałam się na czym może ona polegać? [z pewnością niefachowo to określiłam, ale mam nadzieję, ze będzie Pan wiedział o co chodzi]

dziekuje serdecznie za odp

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-18, 23:33   #3
pskupin
Zadomowienie

Re: powiększanie oczu

Witam Pania,

Zabieg "powiekszania oczu" polega na korekcji ich oprawy. Sklada sie na to korekcja kacikow zewnetrznych oka oraz (jezeli jest konieczna) korekcja powiek i ew. obnizenie brzegu rzesowego powieki dolnej.

Pozdrawiam.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-18, 23:33   #4
pskupin
Zadomowienie

Re: powiększanie oczu

Witam Pania,

Zabieg "powiekszania oczu" polega na korekcji ich oprawy. Sklada sie na to korekcja kacikow zewnetrznych oka oraz (jezeli jest konieczna) korekcja powiek i ew. obnizenie brzegu rzesowego powieki dolnej.

Pozdrawiam.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 17:43   #5
kasia5210
Przyczajenie

Dot.: Re: powiększanie oczu

A jeżeli mam opadnięta prawą powieke i chce ją zoperowac ile będzie mnie t o kosztowało i czy będe miała blizny po zabiegu? Mam dopiero 15 lat dlatego nie chce aby to było widać;/ prosze o odpowiedź...
kasia5210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 19:05   #6
Rudzia 17
Przyczajenie

Dot.: powiększanie oczu

Ja Się Podłanczam Pod Pytanie Chciałabym Się Dowiedzieć Ile Kosztuje Operacja Powiększania Oczu Taka Własnie Z Korekcją Kącików Oczu I Obniżeniu Dolnej Powieki?? Bardzo Proszę O Odpowiedź .

Pozdrawiam.
Rudzia 17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 08:56   #7
Diakini
BAN stały

Często efekt powiększenia oczu uzyskuje się poprzez usunięcie nadmiaru skóry powiek. Moja siostra zrobiła to u chirurga plastyka na Oświtowej 14 w Warszawie i efekt jest zdumiewający. Pozdrawiam
Diakini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-16, 10:48   #8
moniaa92
Przyczajenie

a ile to kosztuje??
moniaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 15:57   #9
Diakini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moniaa92 Pokaż wiadomość
a ile to kosztuje??
cena zależy od rodzaju zabiegu, bo może to być korekcja powiek dolnych, korekcja powiek górnych lub korekcja brwi. W Urszula Brumer Medycyna Urody przy ul. Oświatowej w Warszawie kosztuje to od 2000 - 3000 PLN.
Zaletą tego typu zabiegu jaK skutek na całe życie
Diakini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 16:32   #10
Teje
Rozeznanie

A jak w Polsce wyglądałoby powiększenie azjatyckich oczu? Z tego, co wiem, taki zabieg jest trochę bardziej skomplikowany, niż w przypadku europejczyków, zresztą, kliniki zajmujące się tym znalazłam jedynie w Japonii. Czy w Polsce przeprowadza się tego typu zabiegi? Jeśli tak, to czy można gdzies znaleźć zdjęcia osób, które się im poddały? No i : mam 42 lata, ale w zasadzie żadnych zmarszczek na twarzy, jaka byłaby ewentualna procedura przed i po zabiegu?
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 11:25   #11
Allanyaaa
Raczkowanie

GG do Allanyaaa

Chciałabym się dowiedzieć gdzie i za ile przeprowadza się w Gdańsku taką operację bardzo proszę o informacje. I jeszcze z jakim wyprzedzeniem trzeba się umówić na zabieg, po jakim czasie można stosować makijaż i przez ile blizna jest bardzo widoczna proszę o odpowiedzi pozdrawiam
Allanyaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 18:40   #12
Allanyaaa
Raczkowanie

GG do Allanyaaa
Exclamation Dot.: powiększanie oczu

Oczywiście chodzi mi o powiększenie europejskich oczu moje nie są aż takie małe ale chce mieć duuuże od kilku lat zazdroszczę takich koleżance
Stary 2010-01-23, 21:48   #13
tk90
Raczkowanie

ktos jeszcze poddal sie temu zabiegowi?W sumie 2- 3 tys to nie az tak duzo. Zawsze marzylem zeby miec duze piekne oczy.Mam ladny kolor tylko problem w tym ze sa takie malutkie duzo osob mi juz powiedzialo ze mam oczy jak kreseczki....
tk90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-30, 20:01   #14
charliee
Rozeznanie

.

Edytowane przez charliee
Czas edycji: 2010-04-26 o 13:13
charliee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 11:27   #15
tk90
Raczkowanie

ostatnio rozmawialem z moją okulistką o tego typu zabiegach na powiekach itp no i sie dowiedzialem ze to jest bardzo ciezkie i ryzykujące ...Ponoc kobieta widziała już duzo nieudanych operacji (m. in. po Polanicy)Powiększanie oczu nie jest zbyt popularnym zabiegiem w Polsce wiec lekarze nie mają za dużego doświadczenia...sam nie wiem...a co wy myślicie?
tk90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 16:29   #16
ohyea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Allanyaaa Pokaż wiadomość
Oczywiście chodzi mi o powiększenie europejskich oczu moje nie są aż takie małe ale chce mieć duuuże od kilku lat zazdroszczę takich koleżance
podlaczam sie pod pytanie takze interesuje mnie gdansk;p
ohyea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 19:06   #17
Allanyaaa
Raczkowanie

GG do Allanyaaa

Cytat:
Napisane przez Diakini Pokaż wiadomość
Często efekt powiększenia oczu uzyskuje się poprzez usunięcie nadmiaru skóry powiek. Moja siostra zrobiła to u chirurga plastyka na Oświtowej 14 w Warszawie i efekt jest zdumiewający. Pozdrawiam

A czy mogłabyś mi przesłać zdjęcia jeśli takie posiadasz swojej siostry przed operacją i po? Wiem, że dużo wymagam ale bardzo chciałabym zobaczyć jaki jest efekt i czy warto i jeszcze ile Twoja siostra zapłaciła wraz z wszystkimi dodatkowymi kosztami i z jakim wyprzedzeniem umówiła się na zabieg będę bardzo wdzięczna mój adres allanyaaa@o2.pl z góry dziękuję
Stary 2010-06-24, 14:43   #18
crazyy56
Przyczajenie

Bardzo interesuje mnie zabieg "powiększenia oczu" a fachowa nazwa to bodajże operacja plastyczna zmiany kształtu oczu. Z informacji podanych w internecie dowiedziałam się że zabiegiem tego typu zajmuje się tylko dr. Mazan z Centrum Chirurgii Plastycznej w Katowicach. Czy są w Polsce inni chirurdzy plastyczni, którzy również wykonują zabieg zmiany kształtu oczu ?
crazyy56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-22, 06:34   #19
RRenka
Przyczajenie

Podbijam temat.
Orientuje się ktoś czy takie zabiegi wykonywane są w Rzeszowie? Jeśli tak, to jaki byłby ich koszt?
Jakiś gabinet? Ktoś coś? :p
RRenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości