|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zielony tusz do rzęs
Nie wiem czy dobry dział, ale zaryzykuję
![]() Otóż szukam zielonego tuszu do rzęs, ale żeby nie jakiegos bardzo drogiego :P Widzialam tylko 2 na allegro, w sklepie jakoś niebardzo... Może Wy gdzieś widzialyscie? Oraz mile widziane zdjęcia rzęs z takim tuszem, bo niewiele widzialam, i w sumie jeszcze sie zastanawiam, czy to aby na pewno nie będzie przesadą jesli sie tak umaluję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zielony tusz do rzęs
Jesli sie nie mysle to chyba w Rossmanie kiedys widzialam. Ale jesli chodzi o kolorowe tusze do rzes to jestem przeciwna, nie podoba mi sie, stawiam na czern.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zielone tusze do rzes na napewno bourjois
![]() Kiedys,gdy Bielenda probowala z kolorowka wiem,ze miala piekna zielen..ale chyba jednak dali sobie spokoj. Zielen ma tez napewno Artdeco,YSL ,Guerlain ale tanie nie sa..z tym,ze na all czasem trafiaja sie okazje. A teraz zielony tusz wprowadzil jeszcze Avon (2 nowe odcienie super shock sliwka i zielen) tylko nie wiem czy w tym katalogu czy w nastepnym... Pozdrawiam i zycze owocnego szukania ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, jakie firmy produkują zielony tusz do rzęs, ale moim zdaniem nie jest to szczęśliwy wybór koloru. Kiedyś moja dyrektorka (brunetka, po solarium) malowała rzęsy na zielono i było bardzo dużo komentarzy niepozytywnych na ten temat. I nie chodzi już o wykonanie makijażu przez osobę będącą na określonym stanowisku... Swoje opinie wyrażali ludzie w różnym wieku - młodzież i dorośli, więc nie chodziło o stosunek tych osób do trendów w modzie, ale o estetykę... Moim zdaniem zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest pomalowanie powiek na zielono, a rzęsy można wtedy pociągnąć tuszem czarnym, brązowym lub granatowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Clarins - Wonder Mascara, odcien MINT - piekna zielen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja popieram ten wybór, zielony tusz może wyglądać ślicznie, sama niedawno kupiłam i efekt podoba mi się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Popieram. Zielony czy niebieski tusz sa fajne, wazne tylko aby ladnie komponowaly sie z reszta makijazu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Też poluję na zielony tusz.Jakieś 3 m-ce temu widziałam taki w kolorze khaki w drogerii,niedawno przeszłam się do drogerii,żeby go kupić i nic.Wiem wiem trochę sie późno opamiętałam
![]() z firmy bell jest tylko niebieski tusz po przystępnej cenie ( 8zł ).
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jesli masz kogos w Anglii lub korzystasz z ebay to polecam tusz firmy BeautyUK. Tusz nazywa sie Colour&Curl, kosztowal mnie 1,99 funta czyli okolo 8,5 zlotego. Przepiekny zielony kolorek, ladne wydluzenie rzes. Chcialam kupic wyzej wymieniony tusz Clarins, ale cena mnie odstaszyla. Ten z beautyUK jest tak samo ladny i 8 razy tanszy;-) Podam link do tuszu:
http://www.beautyuk.info/mascara.html (po srodku jest okienko, w ktorym znajdziesz zielony tusz) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja widziałam u siebie tusz zielony za 4 złote, w zielono - czarnym opakowaniu, ale nazwy nie pamiętam
![]() Nie wiem jak jest z jakością, bo nie testowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
YSL volume effet khaki ... cudenko! Fakt, nie najtansza, ale warta kazdego centa. Piekna ciemna zielen, nie "odstajaca",wpadajaca w braz, nie rzuca sie jakos dramatycznie w oczy, jest dyskretna i niesamowicie inna! Uwielbiam.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, właśnie zastanawiam się nad kupnem tego tuszu http://allegro.pl/item407511093_bour...tusz_8ml_.html , z tym, że nie wiem co mam myśleć o cenie
![]() ![]() Ewentualnie jeśli kupowałyście już jakieś kosmetyki od tego Allegrowicza, to czy były one oryginalne ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie z avonu zielony supershock nikomu go nie polecam
![]() dlatego ponawiam prośbę, ale tym razem zaznaczam, że chodziłoby mi o coś taniego, bo tuszy mam juz sporo, i szkoda mi pieniędzy na drogie, żeby sie potem okazalo, że jest kiepski, jak ten z avonu ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Czesc nie znalazłam watku o tuszach do malowania kresek na powiekach(eleyner) a bardzo chcialabym kupic sobie ciemno zielony nie drogi tylko niestety w zadnej drogerii nie znalazlam moze ktoras z Was wie ktora firma posiada taki kolor interesuja mnie takie jak bell lub wirtual tak do 15 zł..i gdzie mozna je kupic
Z gory dziekuje pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() prawie na pewno takie kolory jak zielen, niebieski, fiolet, ma bourjois ale...ja mam tusz fioletowy, niestety na moich bardzo ciemnych rzesach nie daje on zadnego kolorku i sam tez jakos nie powala innymi zaletami ![]() wiec nie wiem czy komus sie czarne rzesiska pokoloruja ![]() Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2008-10-07 o 12:33 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a znajdę gdzieś czerwony tusz?
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Czerwonego nie widzialam, ale w Anglii wszedl na rynek tusz rozowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja mam fioletowy z avonu i jest calkiem spoko;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Jako że przyszło lato to odświeżam wątek. mam nadzieję, ze ktoś tu zajży. Właśnie nabyłam tusz zielony z sensique. Dobrze się rozprowadza, zieleń nie jakoś strasznie ciemna, a dzięki temu na ciemnych rzęsach brunetki widoczna. No i śmiesznie tani, bo 6 zł.
Radość z nabycia kosmetyku mąci mi tylko myślenie nad resztą makijażu oka. Jakie dać wszym zdaniem cienie? Czy może tylko kreskę kredką wykonać?a, i mam szarozielone oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie kupiłaś ten tusz? Czy przypadkiem natura nie ma sensigue? mogłabyś podać dokładną nazwę? Bo też poluję. Mam już Turkus- Avon oraz Róż - Pierre Rene i niebieski chyba też z Pierre Rene ale to nie ten sam tusz tylko jakiś inny. Edit ![]() Myślę, że możesz pomalować oko linerem brązowym i do tego zielony tusz. Ciekawie też wygląda zielona kredka plus fioletowy tusz. Albo do zielonego tuszu dodać coś w odcieniach granatu, turkusu, ogółem niebieskiego oraz w odcieniach zieleni.
![]() Edytowane przez justaa Czas edycji: 2010-02-16 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za rady ![]() Mogłabyś powiedzieć jaki jest ten turkus z Avonu? To intensywny kolor, który nada się do pomalowania końcówek ciemnych rzęs, czy raczej dale tylko baardzo delikatny efekt?
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Estee Lauder ma śliczną zielen
![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ten turkus strasznie szybko wysycha. Najlepiej się pomalować białą bazą np. wydłużająca i dopiero na to jakiś kolor tuszu bo wtedy wychodzi intensywniejszy. Normalnie też widać ale trzeba dać więcej warstw.
Ostatnio malowałam pomarańczowym cieniem plus fioletowy tusz. Ciekawy efekt. Lubie też zieleń plus fiolet ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Widzę, że temat ucichł
![]() A ja go ponawiam ponieważ jestem w poszukiwaniu zielonego tuszu tak 20 zł. Niestety mam problem bo nie bardzo się orientuję czy gdzieś do tej ceny znajdę. Tym bardziej, że wiele sklepów nie zamawia kolorowych przez co producenci je wycofywać ![]() ![]()
Mój blog: https://asia-muf.blogspot.com/ Mój Instagram: https://instagram.com/asiamuf/ Moja miłość: - kosmetyki kolorowe i o cudownych zapachach, - modne ubrania pasujące do mojego stylu, - muzyka w klubowych brzmieniach. Zapuszczam włosy od 25.10.2012r. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.