|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
WORK & TRAVEL USA 2012-pilne!!!
hej dziewczyny wybieram się w tym roku do pracy do USA w ramach programu WORK & TRAVEL USA z kolega który był już rok wcześniej i był bardzo zadowolony... Mam pytanie odnośnie jak tam jest z językiem, na jakim poziomie trzeba go umieć?? Kolega mówił że nie wystarczą podstawy( praca w drukarni Quad Graphics typu sortowanie jakiś książek, papierów itp...). Pytam, bo mój angielski nie jest jakiś super i się troszkę obawiam jak to będzie, z drugiej strony myślę że tam na miejscu coś podłapie... prosze o odpowiedz osoby które juz tam pracowały, szczególnie na podobnych stanowiskach....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: WORK & TRAVEL USA 2012-pilne!!!
Nie byłam, ale mój kumpel był i mówił, że od poziomu języka zależało stanowisko pracy- jak ktoś ledwo co się dogadywał to na zmywak albo do garów, lepsi pracowali z dzieciakami (to był obóz wakacyjny).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: WORK & TRAVEL USA 2012-pilne!!!
Ja bylam wielokrotnie. Jezyk znalam tyle o ile, nie mialam problemow z komunikacja, ale gramatycznie tak sobie. Mialam pare prac i zero problemow z angielskim-Amerykanie byli zachwyceni, ze umialam na tyle na ile umialam i chetnie szkolili;-) po paru takich wyjazdach (najlepszy okres w moim zyciu, polecam!!), mowie po angielsku plynnie-jednym slowem tam sie nauczylam jezyka. NIc sie nie boj, to b. przyjazny narod i extra tanie zakupy!
Edytowane przez Ssalomea Czas edycji: 2012-06-12 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.