Czy to co się nie wydarzyło gdzieś sobie istnieje? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 21:22   #1
Jestem boogata
BAN stały

Czy to co się nie wydarzyło gdzieś sobie istnieje?

Wierzycie w to, że coś co wydaje nam się, że nigdy się nie wydarzyło, tak naprawdę gdzieś sobie istnieje? Np. marzenia, możliwości, niespełnione miłości (niedokończone, albo w ogóle niezaczęte przez jakieś nieporozumienie) czasem wydają się tak pięknę, że to aż szokujące, że nie istnieją naprawdę, że nie zasługują na realność.

Wątek zatytuowany światy równoległe już jest, ale tam jest raczej o duchach... Bo czasem zastanawiamy się co by było, gdybyśmy zrobili coś zupełnie inaczej, poszli w zupełnie inną stronę, może tam idziemy tylko inną sobą?
Jestem boogata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 22:50   #2
paulinka1128
Zadomowienie

Dot.: Czy to co się nie wydarzyło gdzieś sobie istnieje?

Jak bylam mlodsza to ogladajac filmy romantyczne wydawalo mi sie niemozliwe, ze ludzie potrafia robic tak szalone rzeczy az do momentu gdy poznalam bylego amerykanskiego zolnierza, ktory pelniac sluzbe w wietnamie czy koreii nie pamietam juz poznal polska studentke z polski i potem (jeszcze za komuny, bez znajomosci jezyka) przylecial za nia do polski.

Ja juz sie przekonalam, ze zycie pisze czasami naprawde niesamowite scenariusze a rzeczy niemozliwe staja sie mozliwe.
Stary 2012-07-08, 23:34   #3
madziarka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jestem boogata Pokaż wiadomość
Wierzycie w to, że coś co wydaje nam się, że nigdy się nie wydarzyło, tak naprawdę gdzieś sobie istnieje? Np. marzenia, możliwości, niespełnione miłości (niedokończone, albo w ogóle niezaczęte przez jakieś nieporozumienie) czasem wydają się tak pięknę, że to aż szokujące, że nie istnieją naprawdę, że nie zasługują na realność.

Wątek zatytuowany światy równoległe już jest, ale tam jest raczej o duchach... Bo czasem zastanawiamy się co by było, gdybyśmy zrobili coś zupełnie inaczej, poszli w zupełnie inną stronę, może tam idziemy tylko inną sobą?
Nie wydaje mi się, żeby to co nas omija szło gdzieś sobie w drugą stronę- myślę że po prostu bez powrotnie to tracimy.....ale uważam że nie można zakładać że coś jest zbyt piękne by mogło się wydarzyć. Życie jest tak nie przewidywalne że nie raz najbardziej nierealna dla nas rzecz pod wpływem naszych decyzji, czyjejś pomocy a czasem nawet zwykłych zbiegów okoliczności może się spełnić

Mój blog pocztówkowy :

http://postcrossingovertheworld.blogspot.com

Napisz do mnie jeśli chcesz wymienić się kartką

Mój blog górski

http://naszapasjasagory.blogspot.com/
madziarka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 09:46   #4
dorotek88
Raczkowanie

Ktoś mi kiedyś opowiadał, że jest taka teoria, że istnieje nieskończenie wiele światów (które można też nazwać wymiarami), które różną się od naszego, mogą się różnić dosłownie położeniem jednego atomu albo wszystkim.
Czasami sobie wyobrażam, że w innym świecie podejmuję jakąś inną decyzję i moje życie wygląda zupełnie inaczej. I że jest wiele takich światów w których zajmuję się czymś innym, jestem z kimś innym, mieszkam gdzieś indziej. Tylko czy to w ogóle jestem ja skoro ja jestem tutaj? ;-)

W ogóle to najczęściej rozmyślam o takich sprawach kiedy coś mi się nie uda :-D Zastanawiam się "co by było gdyby".

A jeśli chodzi o niespełnione miłości to takie są podobno właśnie najpiękniejsze Bo spełnione w końcu powszednieją, każdy związek się wypala i w tych lepszych przypadkach pozostaje tylko przyjaźń.
dorotek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 09:59   #5
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez dorotek88 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o niespełnione miłości to takie są podobno właśnie najpiękniejsze Bo spełnione w końcu powszednieją, każdy związek się wypala i w tych lepszych przypadkach pozostaje tylko przyjaźń.
Jeśli miłość powszednieje i się wypala... To dla mnie to nie jest miłość
Stary 2012-07-09, 10:40   #6
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle to najczęściej rozmyślam o takich sprawach kiedy coś mi się nie uda :-D Zastanawiam się "co by było gdyby".
Znam to. Ale nie zawsze wychodzi na minus. Po liceum nie dostałam się na uczelnię, na którą chciałam, gdzie miałam znajomych i był dużo wyższy poziom niż w mieście, w którym wylądowałam. Z czasem nie żałuję, bo moje życie potoczyłoby się pewnie zupeeeeeeełnie inaczej, pewnie byłabym zupełnie gdzieś indziej, a może pracowałabym w zawodzie? Zawiodłam się tym kierunkiem i kto wie czy tam by było tak samo, kogo bym poznała, czy bym wyjechała z kraju... ach zapędziłam się, a to tylko jedna rzecz która mogła się wydarzyć. Chciałabym kiedyś przeczytać książkę z różnymi niespełnionymi wątkami mojego życia Ale dopiero po śmierci, teraz wolę nie wiedzieć.
Stary 2012-07-09, 10:51   #7
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś mi kiedyś opowiadał, że jest taka teoria, że istnieje nieskończenie wiele światów (które można też nazwać wymiarami), które różną się od naszego, mogą się różnić dosłownie położeniem jednego atomu albo wszystkim.
Czasami sobie wyobrażam, że w innym świecie podejmuję jakąś inną decyzję i moje życie wygląda zupełnie inaczej. I że jest wiele takich światów w których zajmuję się czymś innym, jestem z kimś innym, mieszkam gdzieś indziej. Tylko czy to w ogóle jestem ja skoro ja jestem tutaj? ;-)

Też tak mam i teorie nieskończenie wielu światów są dla mnie naprawdę bardzo interesujące. Poza tym fajnie jest sobie wyobrażać, że w innym świecie ma się inne życie, które również jest szczęśliwe.. oby

Cytat:
Coś w tym jest, chociaż nie uważam, żeby spełnione miłości powszedniały, o ile są prawdziwe i silne
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 11:22   #8
queen_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Też tak mam i teorie nieskończenie wielu światów są dla mnie naprawdę bardzo interesujące. Poza tym fajnie jest sobie wyobrażać, że w innym świecie ma się inne życie, które również jest szczęśliwe.. oby
Też tak mam. Fajnie jest czasami tak sobie porozmyślać.

queen_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 11:32   #9
Paulima
Wtajemniczenie

A gdyby światy równoległe okazały się prawdziwe to.. chciałybyście spotkać inne wersje siebie ?
Stary 2012-07-09, 14:16   #10
rnm
Wtajemniczenie

odpowiedź na pytanie w temacie: myślę, że nie.

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Jak bylam mlodsza to ogladajac filmy romantyczne wydawalo mi sie niemozliwe, ze ludzie potrafia robic tak szalone rzeczy
jak ja byłam mała, to nie mogłam uwierzyć, że miłośc jest taka trudna. wszystko wydawało mi sie proste, a bohaterowie popelniali same bledy. wszystkiego moim zdaniem dało sie uniknac, zwlaszcza tych drobnych nieporozumien. zycie zweryfikowalo moje poglady
Cytat:
Czasami sobie wyobrażam, że w innym świecie podejmuję jakąś inną decyzję i moje życie wygląda zupełnie inaczej.
tez tak robie czasem jeszcze przed podjeciem decyzji. pomaga
Cytat:
A gdyby światy równoległe okazały się prawdziwe to.. chciałybyście spotkać inne wersje siebie ?
ostatnio z przyjaciolka rozmawialysmy o pewnym przelomowym dla nas roku (ona wyjechala zagranicę, a ja zwiazalam sie z obecnym tz). gdybałysmy sobie tak przez cała noc. pisalysmy przerozne scenariusze, jak mogloby wygladac nasze zycie, gdyby ona tu zostala (i nie rzucila wtedy chlopaka) itp. sam fakt, ze moja milosc z tz rozwinela sie w zasadzie ze wzgledu na JEDNĄ moją decyzję daje mi bardzo do myslenia. jesli tamtego dnia postapiłabym jak co dzień i nie nagięła swoich planów i zasad, to kto wie co by było

fascynujące to jest

Edytowane przez rnm
Czas edycji: 2012-07-09 o 14:22
rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 15:46   #11
improbable
Raczkowanie

A co to za różnica, czy istnieje, czy nie, skoro nie da się tego doświadczalnie sprawdzić? Chyba, że macie pomysły
improbable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 17:11   #12
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Po śmierci tak Ale tych wersji przecież jest miliony, jedna ja pewnie teraz siedzi w Gdańsku i pracuje jako nauczycielka j.polskiego, inna może w Szkocji, bo w końcu wyjechała z tamtym facetem i może ma z nim dzieci, jeszcze inna może od dawna nie żyje, bo jakiś rozpędzony samochód wyjechał jednak parę sekund później, bo go nie zatrzymała żona, która w tym momencie zdecydowała że jednak zadzwoni do niego po pracy, ojej tak można w nieskończoność, przerażające
Stary 2012-07-09, 19:09   #13
Jestem boogata
BAN stały

Cytat:
A jeśli taka niespełniona miłość wciąż jest taka sama, to jest to miłość prawdziwa? Bo niespełnione miłości też się mogą wypalić i wypłakać, ale niektóre się nie wypalają.

Edytowane przez Jestem boogata
Czas edycji: 2012-07-09 o 19:14
Jestem boogata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 19:26   #14
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
są takie piękne, bo się nie spełniły i nie zniszczyła ich proza życia- true story

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 00:34   #15
dorotek88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeśli miłość powszednieje i się wypala... To dla mnie to nie jest miłość
Jeszcze takiej nie przeżyłam :-( Też tak kiedyś myślałam o miłości, że jest na zawsze, ale ostatnio trochę zgorzkniałam i już nie jestem tego taka pewna. A może po wielu latach pozostaje tylko przyzwyczajenie, przyjaźń, szacunek? Nie wiem

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Znam to. Ale nie zawsze wychodzi na minus. Po liceum nie dostałam się na uczelnię, na którą chciałam, gdzie miałam znajomych i był dużo wyższy poziom niż w mieście, w którym wylądowałam. Z czasem nie żałuję, bo moje życie potoczyłoby się pewnie zupeeeeeeełnie inaczej, pewnie byłabym zupełnie gdzieś indziej, a może pracowałabym w zawodzie? Zawiodłam się tym kierunkiem i kto wie czy tam by było tak samo, kogo bym poznała, czy bym wyjechała z kraju... ach zapędziłam się, a to tylko jedna rzecz która mogła się wydarzyć. Chciałabym kiedyś przeczytać książkę z różnymi niespełnionymi wątkami mojego życia Ale dopiero po śmierci, teraz wolę nie wiedzieć.
No właśnie czasami wychodzi na plus a czasami nie... W danej chwili można sobie myśleć: ojej jak to cudownie się stało że poszłam do tej pracy i go spotkałam, jak mogłabym bez niego żyć, a kilka lat później można się zacząć zastanawiać czy nie lepiej byłoby tego kogoś nigdy nie poznać i może nie przeżyć cudownych chwil ale też nie cierpieć.
Taka książka opisująca alternatywne życie mogłaby być ciekawa

Cytat:
To mogłoby być ciekawe. Niektóre inne wersje mnie mogłyby być tak inne że nie rozpoznałabym w nich siebie.
Ciekawe czy byłabym w stanie zaprzyjaźnić się z taką podobną wersją mnie? To jakby mieć siostrę bliźniaczkę tylko że bardziej

Cytat:
A jeśli taka niespełniona miłość wciąż jest taka sama, to jest to miłość prawdziwa? Bo niespełnione miłości też się mogą wypalić i wypłakać, ale niektóre się nie wypalają.
Ale taka niespełniona miłość zazwyczaj bywa spełniona w marzeniach i jest w nich taka idealna i piękna, że ta spełniona w rzeczywistości nie mogłaby jej dorównać No ale racja, niespełnione miłości też przemijają, to dziwne czasami przypomnieć sobie jak się za kimś szalało a teraz ten ktoś wydaje nam się taki zwyczajny.
dorotek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 06:37   #16
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jeszcze takiej nie przeżyłam :-( Też tak kiedyś myślałam o miłości, że jest na zawsze, ale ostatnio trochę zgorzkniałam i już nie jestem tego taka pewna. A może po wielu latach pozostaje tylko przyzwyczajenie, przyjaźń, szacunek? Nie wiem
Powiem tak, to kwestia podejścia do miłości i tego, co nazywa się miłością. To, co ja nazywam miłością, nie wypala się i nie kończy się

Cytat:
Ale taka niespełniona miłość zazwyczaj bywa spełniona w marzeniach i jest w nich taka idealna i piękna, że ta spełniona w rzeczywistości nie mogłaby jej dorównać
Ale co z tego, że piękna i idealna, skoro niespełniona? Taka miłość moim zdaniem nigdy nie dorówna prawdziwej spełnionej miłości
Stary 2012-07-10, 08:34   #17
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Po śmierci tak Ale tych wersji przecież jest miliony, jedna ja pewnie teraz siedzi w Gdańsku i pracuje jako nauczycielka j.polskiego, inna może w Szkocji, bo w końcu wyjechała z tamtym facetem i może ma z nim dzieci, jeszcze inna może od dawna nie żyje, bo jakiś rozpędzony samochód wyjechał jednak parę sekund później, bo go nie zatrzymała żona, która w tym momencie zdecydowała że jednak zadzwoni do niego po pracy, ojej tak można w nieskończoność, przerażające
Przerażające i fascynujące.. może ja mieszkałabym już w Gdyni :P albo miała piątkę dzieci (gdybym wcześnie się o to zatroszczyła ).. albo.. albo..

Cytat:

No właśnie czasami wychodzi na plus a czasami nie... W danej chwili można sobie myśleć: ojej jak to cudownie się stało że poszłam do tej pracy i go spotkałam, jak mogłabym bez niego żyć, a kilka lat później można się zacząć zastanawiać czy nie lepiej byłoby tego kogoś nigdy nie poznać i może nie przeżyć cudownych chwil ale też nie cierpieć.
Taka książka opisująca alternatywne życie mogłaby być ciekawa

To mogłoby być ciekawe. Niektóre inne wersje mnie mogłyby być tak inne że nie rozpoznałabym w nich siebie.
Ciekawe czy byłabym w stanie zaprzyjaźnić się z taką podobną wersją mnie? To jakby mieć siostrę bliźniaczkę tylko że bardziej

Ale taka niespełniona miłość zazwyczaj bywa spełniona w marzeniach i jest w nich taka idealna i piękna, że ta spełniona w rzeczywistości nie mogłaby jej dorównać No ale racja, niespełnione miłości też przemijają, to dziwne czasami przypomnieć sobie jak się za kimś szalało a teraz ten ktoś wydaje nam się taki zwyczajny.
Coś w tym jest
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości