Wszystko zepsułam!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 20:37   #1
Rosalind123
Raczkowanie

Wszystko zepsułam!!!

Cześć!
jestem beznadziejna! od bardzo długiego czasu nie jem slodyczy, staram się zrzucić zbędne kg. dzisiaj nie wiem co sie ze mną stało! po prostu nie potrafiłam się powstrzymać! nie umiałam! czułam tak straszną potrzebę na cukier, że zjadłam w sumie 9 cukierów z mieszanki wedlowskiej! nie wiem może dlatego że mam okres albo od stresu
dziewczyny proszę pomocy! co mam zrobić, żeby oczyścić trochę organizm! moim problemem jest to, że nie mam czasu przez week poćwiczyć i problem z moją wspaniałą mamą, bo twierdzi, że mało jem i wmusza we mnie jedzenie. więc dzień na koktajlach oczyszczających albo coś takiego odpada
pozdrawiam
Rosalind123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 21:18   #2
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko zepsułam!!!

Wyluzuj
9 cukierków to nie koniec świata, ludzie mają o wiele większe problemy w życiu.

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 21:42   #3
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalind123 Pokaż wiadomość
Cześć!
jestem beznadziejna! od bardzo długiego czasu nie jem slodyczy, staram się zrzucić zbędne kg. dzisiaj nie wiem co sie ze mną stało! po prostu nie potrafiłam się powstrzymać! nie umiałam! czułam tak straszną potrzebę na cukier, że zjadłam w sumie 9 cukierów z mieszanki wedlowskiej! nie wiem może dlatego że mam okres albo od stresu
dziewczyny proszę pomocy! co mam zrobić, żeby oczyścić trochę organizm! moim problemem jest to, że nie mam czasu przez week poćwiczyć i problem z moją wspaniałą mamą, bo twierdzi, że mało jem i wmusza we mnie jedzenie. więc dzień na koktajlach oczyszczających albo coś takiego odpada
pozdrawiam
O organizm się nie martw, ma wątrobę, jak coś będzie do oczyszczania to sobie oczyści bez Twoich ingerencji.
Ale psychikę do oczyszczania to bym zaniosła do lekarza psychiatry, masz dziewczyno ED.

kilka cukierków, a histeria jakby chodzi o kilo strychniny.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 16:43   #4
Rosalind123
Raczkowanie

na czym polega to ED?
Rosalind123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 18:14   #5
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Rosalind123 Pokaż wiadomość
na czym polega to ED?
na tym:

Cytat:
jestem beznadziejna!
Cytat:
nie jem slodyczy, staram się zrzucić zbędne kg. dzisiaj nie wiem co sie ze mną stało! po prostu nie potrafiłam się powstrzymać! nie umiałam!
Cytat:
proszę pomocy! co mam zrobić, żeby oczyścić trochę organizm!
Cytat:
problem z moją wspaniałą mamą, bo twierdzi, że mało jem i wmusza we mnie jedzenie.

Cytat:
moim problemem jest ... jedzenie.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 20:05   #6
kryptonit
Przyczajenie

jeden dzień nie uczyni Cię ani szczupłą, ani otyłą. chill.
kryptonit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 10:48   #7
kajt1992
Raczkowanie

Spokojnie! Wypij sobie herbatkę czerwona, zieloną.A jeśli chcesz coś na przeczyszczenie polecam herbatkę senes( w aptece 4, 5 zł) w saszetkach. Niedrogi, a pomaga! Od kilku cukierków nie umrzesz! Aby się to nie powtórzyło polecam ci abyś 1 dzień w tygodniu poswiecała na malutki grzeszek, np sobota, kawałek czekolady, czy cukierek. Nie katuj sie jak masz ochote zjedz, bo jak cie najdzie następnym razem to zjesz tego o wiele wiecej, czego byś na pewno nie chciała! Powodzenia Ci życzę!
kajt1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 06:04   #8
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajt1992 Pokaż wiadomość
Spokojnie! Wypij sobie herbatkę czerwona, zieloną.A jeśli chcesz coś na przeczyszczenie polecam herbatkę senes( w aptece 4, 5 zł) w saszetkach. Niedrogi, a pomaga! Od kilku cukierków nie umrzesz! Aby się to nie powtórzyło polecam ci abyś 1 dzień w tygodniu poswiecała na malutki grzeszek, np sobota, kawałek czekolady, czy cukierek. Nie katuj sie jak masz ochote zjedz, bo jak cie najdzie następnym razem to zjesz tego o wiele wiecej, czego byś na pewno nie chciała! Powodzenia Ci życzę!
Proponowanie herbatki z senesem osobie, która już wykazuje objawy zaburzeń odżywiania to ZŁY POMYSŁ

Do autorki: nie chcę Cie straszyć, ale u mnie zaczynało się dokładnie ta samo. Odmawianie sobie wszystkiego, 0 słodyczy, a potem ogromne wyrzuty sumienia po zjedzeniu paska czekolady. To były początki. I potem duuużo różnych epizodów, otarłam się o bulimię, ortoreksję, obecnie walczę z kompulsywnym objadaniem się i depresją. I bardzo żałuję, że nie szukałam pomocy wcześniej. Ty jesteś w takim momencie, że jeszcze możesz sobie pomóc. Pozdrawiam i powodzenia
Creepy Ginger Watcher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 09:03   #9
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kryptonit Pokaż wiadomość
jeden dzień nie uczyni Cię ani szczupłą, ani otyłą. chill.
Otóż to, mądre słowa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości