|
Notka |
|
Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
|
Duża dawka nawilżenia, czyli co stosować, aby mieć piekną skórę
Mimo, że temperatura za oknem rośnie, a śnieg powoli odchodzi w zapomnienie, warto nadal stosować mocno odżywcze i nawilżające produkty, aby cieszyć się miękką i gładką skórą. czytaj więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Duża dawka nawilżenia, czyli co stosować, aby mieć piekną skórę
"Parafina* tworzy na skórze nieprzepuszczalną dla gazów (również dla tlenu i powietrza) i wody warstwę. Skóra pod tą warstwą czuje się miękka i gładka. Ale co tak naprawdę dzieje się pod tą warstwą? Oddychanie skóry jest zablokowane, chłodzenie powierzchni skóry przez wydzielanie potu jest uniemożliwione. Skóra jest rozgrzana i wydziela coraz więcej potu. Wszystkie wydzieliny skóry zostają pod warstwą parafiny. skóra puchnie i dusi się, niektórzy mówią, że znikają zmarszczki ;-). Warstwa parafinowa jest trudna do zmycia, takie normalne mycie zmywa ją tylko częściowo. Wówczas powstają dziury w warstwie i cała wilgotność skóry ulatnia się. Pozostaje sucha odwodniona tkanka. Stosowanie kremu z parafiną przez dłuższy czas powoduje przesuszenie i szybsze starzenie się skóry, ale zobaczyć można to dopiero po zaprzestaniu używania kosmetyków z parafiną i dokładnym zmyciu warstwy parafiny."
* olej mineralny, praffin, paraffinum liquidum źródło: http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Używałam tego balsamu Venus i kremu do rąk Exclusive, przy bardzo suchej skórze się nie sprawdzą
![]()
#4 |
Przyczajenie
|
Polecam krem do rąk KOZIE MLEKO mi pomógł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ten zimowy krem Flos-leka jest rewelacyjny na wakacje w mrozie
![]() A teraz sie ciesze juz wiosna!! Co za pogoda! |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nawilżenie i odżywienie najlepiej zacząć od środka, a nie od zewnątrz, co z tego że będziemy wcierać co się da skoro od środka witamin i minerałów brak po zimie, najlepiej walczyć z dwóch frontów a nie tylko powierzchownie
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Brakuje mojego ulubionego mlecza z garniera
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Dokładnie, ten kremik jest bardzo dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja uważam, że produkty zawierające duże ilości produktów chemicznych nie są dobre dla skóry, może faktycznie na początku fajnie wygląda, ale ciekawe co będzie za pare lat...Osobiście stosuje produkt składjący się tylko z naturalych składników: kozie mleko luksor, jest gaenialny z nawilżaniu skóry i mam ją ciągle gładką i odżywioną
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.