|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
początki?
Już nie wiem co robić. Mam anoreksję, od września 2011 roku. Zaczełam odchudzać się jakieś półtora roku temu. Pierwsze ograniczyłam słodycze, potem całkiem z nich zrezygnowałam, tak samo jak z pieczywa. Zaczęłam się zdrowo odżywiać.
Od grudnia do marca byłam w szpitalu psychiatrycznym. Przyjechałam tam z wagą X, spadłam do X, dostałam sondę dożołądkową, przytyłam na niej 2 kg. Ze szpitala wyszłam z wagą X. Aktualnie ważę około 41kg(tyle miałam ostatnio na wizycie u psychaitry, w domu nie mam wagi). Jem już coraz wiecej, w tym słodycze. I tu problem. Zjem wafelka, od razu mega wyrzuty, ćwiczenia, płacz. Potem myślę, że mam cały dzień stracony i się zaczyna. Np wczoraj: zjadłam okolo 1500kcal, a wieczorem: 3 michałki, chałwa 100g, 3 kostki gorzkiej czekolady, serek wiejski, garść orzechów,możliwe, że coś jeszcze. Czy to są kompulsy? Bardzo się tego boję. Dzisiaj się ograniczałam, zjadłam śniadanie: grahamke z obkładem drugie śniadanie: sałatka owocowa z truskawek, banana i maślanki obiad: chochla zupy pomidorowej, 6 pierogów polanych jogurtem naturalnym podwieczorek: horalky kokosowy kolacja: serek wiejski 200g, jogurt naturalny 150g z 2 łyżkami mieszanki studenckiej Nie wiem, czy to ktoś czyta, jeśli tak, to błagam o rady. Wstydzę się pani psycholog o tym powiedzieć...Wspominałam, ale ona mówi, ze to normalne, zreszta nie powiedziałam jej wszystkiego. Boję się strasznie... Po horalku zwymiotowałam, nie wiem czy cały, czy pól nie znam się na tym. To nie był pierwszy raz. Wymiotowałam już ok. 6-7 razy odkad jestem w domu. Raz po serku wiejskim 500g, raz po ciasteczkach LuGo... Takie NAPADY trwają od jakiegoś miesiąca. Bardzo proszę o pomoc ![]() Sama sobie nie radzę... Edytowane przez macerata Czas edycji: 2012-05-18 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: początki?
MUSISZ mówić swojej psycholog o wszystkim co się dzieje, ona nie jest jasnowidzem więc jak bez tych informacji ma Tobie pomóc. Jestem pewna, że nie musisz się wstydzić, ona w czasie swojej pracy nie takich historii słucha. Powiedz jej również, że wstydzisz się o tym mówić, może znajdziecie sposób, żeby było Ci łatwiej opowiadać.
Musisz być czujna, żeby z anoreksji nie przeskoczyć teraz w bulimię. Ale najważniejsze - daj szanse specjalistom pomóc sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
organizm jest wygłodzony i stąd ta ochota na jedzenie...a mi to zaczyna wyglądać na anoreksje bulimiczną , przetań wymiotować jak najszybciej bo jak się w to wkręcisz to już ciężko ci będzie przestać;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie chcę Cię martwić ale u mnie jakieś dwa lata temu tak się zaczynało i trwa do teraz tyle że jest kilkakrotnie gorzej. Więc tak jak napisała rzecz_o_kolorze MUSISZ powiedzieć o tym swojej psycholog żeby jak najszybciej zacząć z tym walczyć i nie wpaść w kolejne(jeszcze gorsze) bagno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
to nie objadanie!! przeciez masz pzytyć;/ zdrowy czlowiek je to na co ma ochote a co najwazniejsze wtedy kiedy chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
no tak to że organizm się teraz domaga tego na co ma zapotrzebowanie po rygorystycznej diecie to normalne. Tylko niestety często to objadanie nie kończy się wtedy gdy nadrobi te zaległości a ciągnie dalej... tym bardziej jak już zaczynają się wymioty. Dziewczyny zróbcie coś z tym won do psychologa po pomoc!!! bo później będzie coraz ciężej a nie życzę wam żebyście się tak pogrążały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dziewczyny...
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz niestety sama przed sobą przyznać, że nie patrzysz racjonalnie na sprawy dotyczące jedzenia - taka jest specyfika Twojej choroby - jeżeli się z tym pogodzisz, łatwiej przyjmiesz pomoc specjalistów. Oni nie chcą Ci zrobić krzywdy, czy unieszczęśliwić, ale pomóc. Do tego niestety - jak pisałam wcześniej - potrzebna jest szczerość z Twojej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
no to
witam w piekle ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.