|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ja, on i głód.
Witajcie drogie Wizażanki!
Chciałabym podzielić się z Wami problemem, który trapi mnie od jakiegoś czasu, a niespecjalnie chciałabym się dzielić nim ze znajomymi. Pozwólcie, że w trosce o anonimowość, nie zdradzę wszystkich szczegółów. Z Pawłem jestem od 2 lat. Jesteśmy zgodną, dobraną parą, dobrze się rozumiemy w codziennych sprawach, możemy porozmawiać też na głębsze tematy. Seks jest w porządku, Paweł jest bardzo opiekuńczy, uczynny i czuły. Jednak natrętne myśli nie dają mi spokoju. Nasz związek jest poważny - poznaliśmy i polubiliśmy swoje rodziny, planujemy wspólną przyszłość. A ja, jak na złość zaczęłam się oddalać. Zamiast cieszyć się związkiem i spędzanym wspólnie czasem irytuję się, uciekam i dystansuję. Jego czułość mierzi mnie i niecierpliwi. Zaczęło się to kilka miesięcy temu, a uczucia te potęguje Piotr, którego poznałam niedawno - rzutki, nieodpowiedzialny wizjoner, podchodzący z do życia z pasją. Uderzyła mnie świadomość, że w związku z Pawłem coś mnie omija. Jakaś nieuchwytna magia, że gasnę. Mam świadomość, że jest wspaniałym człowiekiem i myśl, że mogłabym go stracić jest dla mnie niezwykle bolesna. Skąd więc ta pustka i poczucie osaczenia jednocześnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ja, on i głód.
Możliwe, że masz tylko chwilowy kryzys. On się zmienił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dlaczego taki tytuł?
Skojarzyło mi się z tą reklamą 'Danio - metoda na głoda'. ![]() Też jest ona, on i głód ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
może nie zdążyłaś się jeszcze wyszaleć, a pojawienie się rozrywkowego, korzystającego z życia faceta nasuwa ci wątpliwości. Poza tym, twój Tż jest zupełnym przeciwieństwem 'nowego'. A wiadomo, zakazany owoc kusi.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że to chwilowa fascynacja. Po pewnym czasie w związku mija ta euforia. Też miałam tak (także po ok 2 latach związku), że powiedzmy, że "nudziło" mnie przebywanie z nim. Do tego adorował mnie kolega z klasy, co potęgowało to uczucie nudy. Wybryku żadnego nie zrobiłam, ale szczerze mu powiedziałam co się ze mną dzieje. Zaczęły się rozmowy na temat zakończenia związku itd. I jak już prawię się "wszystko skończyło" uświadomiłam sobie, że jednak naprawdę go kocham i nie chce się z nim rozstawać.
Także nie działaj pochopnie, może Ci przejdzie. A jak nie to w tedy, może warto się zastanowić, czy warto się oszukiwać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Boisz się, że przez to, iż jesteś z nim stracisz inne możliwości w życiu. Albo, że niewiele w życiu poznałaś, a tu już "na zawsze" - to deprymujące. Gdyby tak można było Pawła odstawić na jakiś czas do lodówki, popróbować innych rzeczy (i Piotra), to by było fajnie, nie? No ale nie da się. I zostaje wróbel w garści albo kanarek na dachu. Co ci poradzić - nie wiem. Tylko tak sobie diagnozuję twój problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Niezwykle kwieciste rozwinięcie zdania "mam chłopaka, ale swędzi mnie w kroku na widok kolegi, czy to źle? "
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na to nie wpadłam. Można to i tak interpretować. Stąd ten ''głód'' ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez ikusani Czas edycji: 2012-06-18 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja tylko dodam tyle, że trawa jest zazwyczaj bardziej zielona po drugiej stronie płotu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() btw. uwielbiam takie masowe wielokropki, nadają tyle głębi wypowiedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nigdzie nie wypierałam się że nie jestem istotą obłudną
![]() ![]() ![]() Zasadniczo to wolę byc obłudną i się do tego przyznawac niż byc obłudną i twierdzic że taka nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ojejujeju, najpierw piszemy, że od 7 lat marzymy codziennie o zdradzie, a potem się oburzamy, bo ktoś się przyczepił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nowe i zakazane kusi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() zasadniczo nie mam z tym problemu aby spojrzec sobie w oczy przecież jestem obłudną hipokrytką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
niepoczytalna mówisz ? to by się nawet zgadzało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jakież on miał plany wcześniej, fiu fiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jeśli zależy Ci na "Oficjalnym TŻ", to postaraj się jak najsilniej o to, by wyciszyć tę drugą znajomość, która Cię od "Oficjalnego" odciąga. Jeśli planujesz z nim życie - naprawdę, nie psuj tego życia. Chwilowa fascynacja minie, ale to się nie stanie bez Twojego wysiłku i wkładu w tą sprawę...
Jeśli pozwolisz temu płynąć, możesz trafić na skały. To się nie skończy źle dla tych facetow, tylko dla Ciebie.
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie streszczaj tak szybko-niech się rozkręci ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
ludzie czasem wiecznie marzą i uciekają w świat fantazji ,bo życie to codzienność i monotonia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.