|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Alverde w Polsce
Hej dziewczyny
![]() Zapraszam Was do poparcia akcji zbierania podpisów w sprawie wprowadzenia kosmetyków Alverde do asortymentu drogerii Rossmann. A oto petycja: http://www.petycjeonline.com/kosmety...ossmannie#form Jeśli posiadacie swoje blogi - możecie również tam nagłośnić akcję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Alverde w Polsce
A czy to w ogóle jest możliwe? Alverde jest firmą drogerii DM, tak jak Alterra drogerii Rossmann. Nie sądzę, żeby chcieli udostępnić tą markę dla polskich rossmannów. Pewnie woleliby otworzyć po prostu swoje drogerie w Polsce. To tak jakby drogerie Natura nagle chciały sprzedawać Alterrę czy Isanę. Moim zdaniem nie ma szans, choć chciałabym się mile zaskoczyć, bo z przyjemnością wypróbowałabym produkty Alverde.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, popieram koleżankę. Nie ma po co tworzyc takich petycji, Alverde jest marką na wyłączność drogerii DM. Na tej samej zasadzie rossmann posiada Alterrę, amen. Bardziej proponowałabym petycję o otworzenie drogerii DM w Polsce. Są w Czechach, są w Niemczech, są na Bałkanach. Myślę, że to miałoby szanse powodzenia.
Edytowane przez 3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e Czas edycji: 2012-05-15 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę, iż sprowadzenie Alverdy do Rossmanna jest raczej mało prawdopodobne. Moim zamiarem było raczej zwrócenie ich uwagi na zapotrzebowanie na kosmetyki o naturalnym składzie. Biorąc pod uwagę głosy krytyki -treść petycji została edytowana i rozszerzona (wniosek o poszerzenie asortymentu preparatów ekologicznych). Nadal jest dostępna pod wcześniejszym adresem (w 1. poście)
Wszystkim dziękuję za sugestie i proszę o poparcie ![]() Edytowane przez Ki@ Czas edycji: 2012-05-15 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Myślałam, że Alverde i Alterra to mniej więcej to samo, szkoda.
Mają fajne olejki, z różą, z porzeczką, a także oleje do twarzy, na KWC maja świetne recenzje i są wydajne. Trochę szkoda, można kupić na Allegro, ale drożej wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(petycję podpisałam)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to wszystko już zostało wyjaśnione ->
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A oto oficjalny baner akcji:
![]() Szczegółowe postulaty dostępne tu: http://naturalnezapuszczanie.blogspo...lny-wybor.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Fajnie by było jak byśmy coś zdziałały, coraz więcej dziewczyn podpisuje petycje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Czy orientuje się któraś z Was - czy w czeskim Cieszynie dostanę kosmetyki Alverde - a konkretniej kolorowe do makijażu ?? jest tam DM, ale nie wiem jaki mają asortyment.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ja bym taką chciała skierować do drogerii Hebe; mają tam Biosecure i ioECO, ale te marki są albo drogie i nieciekawe albo pseudonaturalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34345850]Nie kupowałam kolorówki w Cieszynie, tylko w Pradze, ale myślę, że znajdziesz - ten DM nie jest znów aż taki mały, a standy z kolorówką Alverde zajmują bardzo mało miejsca, trzeba się uważnie rozglądac, bo mozna przegapić
![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pomysł bardzo ciekawy, jednakże myślę że z kosmetykami Alverde może się nie udać. Ja byłabym za taką akcją ale na kosmetyki Balea, też dobra niemiecka marka. Dziewczyny, jak myślicie?
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
taka petycja moze mialaby sens gdyby zostala napisana w jezyku, w ktorym da sie ja zrozumiec. juz tlumacze.. polski jest bardzo trudnym jezykiem i nie wymagalabym od strony niemieckiej jego znajomosci. proponowalabym napisanie takiej petycji w jezyku niemieckim ewentualnie angielskim i celowanie w strone niemiecka (w koncu sa producentem kosmetykow alverde). bo kogo tu w polsce obchodzi, ze ja sobie chce miec tutaj takie kosmetyki? powiedza, ze moge sobie chciec i O!
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34409370]Balea również jest marką na wyłączność drogerii DM
![]() No jest, faktycznie, sprawdziłam. Moja niewiedza wynika z nieznajomości języka niemieckiego, choć marka Balea jest bardziej dostępna niż Alverde stąd mój błąd.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34409370]Balea również jest marką na wyłączność drogerii DM
![]() Dokładnie! rossman nie wpusci na rynek do swoich sklepów kosmetyków od konkurencji ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.