|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
stres, zakłopotanie, zawstydzenie.
Otóż chodzi o mnie. Nie wiem co jest i jak sobie z tym poradzić. Może któraś z Was mi pomoże, doradzi...
Zauważyłam to jakieś 3 lata temu, ale dopiero teraz zaczęło mi to przeszkadzać. A mianowicie- czerwienię się, zawstydzam. I nie żebym była wstydliwa albo nieśmiała. Spotykam znajomego w mieście, w autobusie, w sklepie- od razu burak na buzi. Znajomy przedstawia mnie swoim znajomym- od razu się czerwienię. Konduktor podchodzi do mnie i prosi o bilet, wykładowca na zajęciach prosi mnie do tablicy- zaczynam sie stresować i przez to czerwienić. Nie wiem jak sobie z tym radzić, nie umiem. Nawet jak rozmawiam z mamą i zada mi jakieś pytanie osobiste bądź opowiadam coś przy rodzinie to się czerwienię. Ciocia która zada mi pytanie 'farbowałas włosy?' zobaczy zakłopotanie i czerwone policzki. Stresuje się, pocę, mam mokre dłonie... Pracowałam jako hostessa, tu niby kontakt z ludźmi, starałam sie jak najwięcej rozmawiać ale kto by nie przyszedł i nie zapytał choćby o to 'która godzina?' ja już się czerwieniłam i głupio było mi w tym momencie się obrócić, odejść, odpowiedzieć coś wymijająco- bo tak zawsze sie dzieje gdy staram sie ukryć zakłopotanie. Może to coś z moją psychiką, może to że kiedyś byłam brzydkim kaczątkiem (okulary, aparat ortodontyczny), brak pewności siebie... Nie mam pojęcia. Pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: stres, zakłopotanie, zawstydzenie.
Witaj Paulinciu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
pierwsze co mi przychodzi na mysl, to zainwestowac w dobry kryjacy podklad
![]()
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Też tak miałam a nawet więcej, bo dodatkowo zabierało mi mowę. To już była totalna klęska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.