|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Błagasm o pomoc to pilne!!! Czy przepuszczą mnie na granicy z Niemcami na wycieczkę ?
Jestem niepełnoletnia. Wyrobiłam nowy paszport i jest już do odbioru, ale zapomniałam o nim, a dziś jest sobota - urzędy nie czynne. W poniedziałek wyjazd . W Niemczech będziemy 2 dni. Posiadam stary paszport, ważny do sierpnia tego roku, wyrobiony jeszcze w podstawówce (ale na zdjęciu jestem do siebie niepodobna bo byłam wtedy w mała) , stary niebieski. Mam też dowód tymczasowy, ale w marcu się przemeldowałam i nie wiem czy się liczy ( podobno 3 mies od wymeldowania jest ważny ale nie wiem czy z tymczasowymi jest tak samo) mam też dokument potwierdzenia zameldowania na pobyt stały . Jak myślicie czy w sobotę mogę zadzwonić do urzędu? Czy dokumenty które mam wystarcza i nie będzie problemu? Stary paszport jest anulowany dopiero przy odbiorze nowego, prawda?Czy mogę jeszcze posługiwać się tym niebieskim paszportem ?
---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Muszę zrezygnować z wycieczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Błagasm o pomoc to pilne!!! Czy przepuszczą mnie na granicy z Niemcami na wycie
a slyszalas o strefie szengen? na granicy NIKT nikogo nie zatrzymuje.
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Błagasm o pomoc to pilne!!! Czy przepuszczą mnie na granicy z Niemcami na wycie
Cytat:
![]() Mozesz wziąść ten paszport któy masz ważny do sierpnia tylko pytanie , czy w urzędzie gdzie robiłaś paszport nie zaznaczyli na paszporcie ze np. jest już nie ważny bo wyrabiasz nowy , chyba że masz np. dowód tymczasowy ..
2012- Egipt ![]() 2013 - Tunezja zima i lato ![]() 2014- Egipt ![]() 2015- Tunezja ![]() 2016 - Tunezja ![]() 2017 - Tunezja ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xxx3anahi3xxx Czas edycji: 2012-05-26 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.