blizny po tr±dziku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zamkniête > Fora sponsorowane > Medycyna estetyczna - medycyna przysz³o¶ci

Notka

Medycyna estetyczna - medycyna przysz³o¶ci Jak pozbyæ siê zmarszczek, utrzymaæ m³ody i naturalny wygl±d skóry? Wszystko, co chcia³aby¶ wiedzieæ o medycynie estetycznej. Na Twoje pytania odpowiada Dr Iwona Marycz-Langner.

Narzêdzia
Stary 2012-05-18, 20:40   #1
ivredevie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

blizny po tr±dziku

Witam

Od lat walczê z tr±dzikiem. Z efektami Dorobi³am siê ju¿ kilku "³adnych" blizn na policzkach.
Jaki¶ czas temu chodzi³am do kosmetyczki na z³uszczanie kwasami AHA i mikrodermabrazjê, jednak zaniecha³y¶my tego, z powodu niewyleczonego do koñca tr±dziku. W trakcie leczenia dowiedzia³am siê od niej, ¿e blizn nigdy nie da siê usun±æ. Postanowi³am poszerzyæ wiedzê na ten temat. W Internecie s± sprzeczne informacje, jedni pisz±, ¿e blizn mo¿na siê pozbyæ, drudzy ¿e nie. Poza tym w DD TVN lekarz dermatolog powiedzia³, ¿e blizny mo¿na zlikwidowaæ tylko nastêpnymi bliznami, np za pomoc± laseru (w Internecie natomiast pisz±, ¿e laser jest nieskuteczny).

Moja buzia ma siê znacznie lepiej, tr±dzik znika. St±d moje pytanie: czy da siê zlikwidowaæ blizny? S³ysza³am o wype³nianiu blizn kwasem hialuronowym, czy to skuteczne?
Co przynios³oby trwa³e efekty? Z³uszczanie, laser, kwas?

Proszê o odpowied¼
Pozdrawiam
ivredevie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:00   #2
auskau
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Dot.: blizny po tr±dziku

Moja przyjació³ka od lat walczy z tr±dzikiem i bliznami. Próbowa³a dok³adnie tych samych metod. Niestety poza coraz bardziej pustym portfelem efekty s± niewielkie. Jaki¶ czas temu inna osoba postawi³a na leczenie za pomoc± zió³. Rzeczywi¶cie nierówno¶ci na skórze zmala³y u tej dziewczyny, aczkolwiek trudno mi jest powiedzieæ czy ta metoda u ka¿dego mo¿e skutkowaæ pozytywnie. W ka¿dym razie mo¿na spróbowaæ naturalnych sposobów i wybraæ siê do sklepu zielarskiego.

A co najwa¿niejsze w tym wszystkim, trzeba d±¿yæ do tego by akceptowaæ swój wygl±d i kochaæ siebie
Stary 2012-05-19, 08:37   #3
monroe_30
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 56

Dziewczyny, poczytajcie sobie jeszcze o urz±dzeniu zwanym derma roller.
Z tego co siê orientujê to blizny musz± byæ starsze ni¿ 6 miesiêcy ¿eby skorzystaæ z derma rollera.
Du¿o u¿ytkowników sobie bardzo chwali jego dzia³anie. O szczegó³ach w stosunku do blizn niewiele wiem, ale to tak jak piszê - oczytajcie temat w necie. Ja sama osobi¶cie chcia³abym kupiæ sobie tak± rolkê na moje zmarszczki.
monroe_30 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:19   #4
ivredevie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Cytat:
Napisane przez monroe_30 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, poczytajcie sobie jeszcze o urz±dzeniu zwanym derma roller.
Z tego co siê orientujê to blizny musz± byæ starsze ni¿ 6 miesiêcy ¿eby skorzystaæ z derma rollera.
Du¿o u¿ytkowników sobie bardzo chwali jego dzia³anie. O szczegó³ach w stosunku do blizn niewiele wiem, ale to tak jak piszê - oczytajcie temat w necie. Ja sama osobi¶cie chcia³abym kupiæ sobie tak± rolkê na moje zmarszczki.
Wiem ¿e to d³ugotrwa³y proces i liczê siê z tym. Chodzi o to ¿eby kto¶ da³ nadziejê. A co do czytania w necie - wiadomo¶ci s± sprzeczne i bardzo chcia³abym ¿eby Pani doktor siê wypowiedzia³a na ten temat
ivredevie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:32   #5
monroe_30
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 56

Cytat:
Napisane przez ivredevie Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem ¿e to d³ugotrwa³y proces i liczê siê z tym. Chodzi o to ¿eby kto¶ da³ nadziejê. A co do czytania w necie - wiadomo¶ci s± sprzeczne i bardzo chcia³abym ¿eby Pani doktor siê wypowiedzia³a na ten temat
Jak najbardziej. Polecam lekarza medycyny estetycznej, który m.in. pracuje na takim urz±dzeniu jak derma roller.
Ja te¿ by³am na konsultacji, ale lekarz doradzi³ mi takie urz±dzenie za ok 500z³. To trochê ponad moj± kieszeñ. Ten fakt doprowadzi³ mnie do internetu i ca³ego mnóstwa tych urz±dzeñ w ró¿nych cenach. Najwa¿niejsze by by³ on bezpieczny i nic siê z nim nie dzia³o. No trochê szperania w necie jest :/
Jak siê zdecydujesz to napisz, bo ja jestem bliska zakupu. Pewnie do tego czasu ju¿ nabêdê. Chêtnie podzielê siê wra¿eniami i efektami z jego u¿ytkowania
monroe_30 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-21, 14:40   #6
Dr Iwona Marycz-Langner
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Witam,

Zmiany tr±dzika m³odzieñczego niestety do¶æ czêsto pozostawiaj± po sobie blizny.
Blizn rzeczywi¶cie zupe³nie nie da siê usun±æ, bo w tym miejscu skóra jest ju¿ inaczej zbudowana ni¿ skóra ,,zdrowa”, mo¿na jednak znacznie je wyg³adziæ i zmniejszyæ, tak aby by³y du¿o mniej widoczne. Rodzaj zastosowanej terapii zale¿y miêdzy innymi od rodzaju blizn. Je¿eli blizny s± przeros³e potrzeba np. na pocz±tek "ostrzykn±æ" je sterydem. Przy bliznach zanikowych mo¿na od razu w³±czyæ albo g³êboko dzia³aj±ce peelingi medyczne albo terapiê laserow±. Niezale¿nie od zastosowanej metody na pewno nie da siê tego zrobiæ jednym zabiegiem. Zawsze potrzebna jest seria kilku zabiegów (6-8) i podtrzymywanie oraz wspomaganie efektów zabiegów pielêgnacj± domow±. Najskuteczniejsz± metod± wyg³adzania blizn jest zastosowanie laseroterapii frakcyjnej laserem ablacyjnym lub nieablacyjnym. Metoda ta wymaga jednak znacznych nak³adów finansowych. Mniej kosztown±, ale równie¿ mniej skuteczn± terapi± jest poddanie siê serii zabiegów odpowiednio dobranych peelingów.
Blizny zanikowe na koniec terapii mo¿na ostrzykiwaæ kwasem hialuronowym.
W ka¿dym przypadku po zabiegach obowi±zuje pielêgnacja domowa wspomagaj±ca ich dzia³anie preparatami zawieraj±cymi albo kwasy owocowe albo pochodne witaminy A.
Choæ wyg³adzanie blizn potr±dzikowych nie jest ³atwe, to liczba zadowolonych pacjentek ¶wiadczy o tym, ¿e warto próbowaæ siê ich pozbywaæ.

Pozdrawiam,
Dr Iwona Marycz-Langner jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:58   #7
sandrusska18
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Ja od 10 lat zmaga³am siê z tr±dzikiem i pozostawi³ on po sobie straszne ¶lady... Pozby³am siê ju¿ samego tr±dziku i ju¿ od kilku lat staram siê sp³yciæ blizny. Najpierw mia³am robion± dermabrazjê, kosztowa³o mnie to co¶ ok 3000 z³ a efekty niewielkie. Pó¼niej mia³am wykonywanych 5 zabiegów laserem Pixel w CTL we Wroc³awiu, jednak¿e efekty dalej pozosta³y minimalne. Obecnie przechodzê seriê zabiegów laserem Fraxel, ka¿dy za 800 z³ za same policzki. Na pocz±tku leczenia tym laserem, dr. stwierdzi³ ¿e bêdê potrzebowa³a 3 zabiegi do doprowadzenia twarzy do normalnego stanu. Mia³am ju¿ dwa zabiegi, a w sobotê jadê na trzeci. Wszystkie moje wyp³aty id± na twarz... a ja dalej wierzê ¿e jednak co¶ mi wkoñcu pomo¿e. Dodatkowo ka¿dy taki zabieg jest strasznie bolesny. Wydaje mi siê ¿e wiele lekarzy a tak¿e takich w³a¶nie centrum, nie zdaje sobie sprawy jak takie osoby jak ja cierpi± z powodu tych blizn. Mo¿e potrafi± zrobiæ to lepiej ale chc± ¿eby klienci dalej przychodzili i wydali wiêcej kasy na ich zabiegi... Powinno byæ co¶ takiego jak gwarancja na takie zabiegi, w których zostanie zawarte dok³adnie jaki efekt powinien byæ osi±gniêty.
sandrusska18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 09:24   #8
Tam Dao
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 357

Czy ktos probowal kremu na blizny Revitol?

http://allegro.pl/revitol-scar-cream...355925466.html

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.
Johann Wolfgang von Goethe

EVOL
Tam Dao jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-28, 22:24   #9
kredka22
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

S³ysza³am ¿e bardzo dobry jest krem z wyci±gu ze ¶luzu ¶limaka
kredka22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-29, 14:36   #10
roksannaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Hej. Od paru lat jaki¶ 3 mo¿e 4... mam ko³o nosa tak± czerwon± plamkê, która wygl±da jak pryszcz... nie znika. Nie jest p³ytka jest wystaj±ca jak przejade palcem to czuje "górkê". Kurcze to blizna napewno jaka¶ nie wiem po ospie mo¿e po pryszczu... S± jakie¶ ma¶cie wybielajace ktora chociaz by mi t± czerwona plamke zarozowila zeby az sie tak w moje oczy nie rzucala?
roksannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:20   #11
Dr Iwona Marycz-Langner
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Cytat:
Napisane przez roksannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Hej. Od paru lat jaki¶ 3 mo¿e 4... mam ko³o nosa tak± czerwon± plamkê, która wygl±da jak pryszcz... nie znika. Nie jest p³ytka jest wystaj±ca jak przejade palcem to czuje "górkê". Kurcze to blizna napewno jaka¶ nie wiem po ospie mo¿e po pryszczu... S± jakie¶ ma¶cie wybielajace ktora chociaz by mi t± czerwona plamke zarozowila zeby az sie tak w moje oczy nie rzucala?
Uwa¿am, ¿e koniecznie musi Pani pokazaæ t± zmianê dermatologowi. Z opisu s±dzê, ¿e mo¿na j± usun±æ. Stosowanie kremów nie przyniesie rezultatów.
Dr Iwona Marycz-Langner jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Nowe w±tki na forum Medycyna estetyczna - medycyna przysz³o¶ci

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.