![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() "Mam już dość odchudzania przez 3 dni" - czyli teraz mi się uda!
Kochane dziewczyny!
![]() Pewnie jest wiele tu takich osób jak ja, które mają zapał do diety przez 3 dni (czasem nawet krócej), a potem rzucają się na jedzenie jak wygłodniałe wilki i jedzą przez następny tydzień, apotem "dieta trzydniowa" i znowu to samo :/ Ja mam już tego dość, bo męczy mnie to wieczne wyrzucanie sobie, że zjadłam, męczy mnie uczucie przejedzenia i żałowania, że już nie jestem na diecie, wy też? Jeżeli tak to OD JUTRA zaczynamy "dietę bardzo silniej motywacji", czyli motywujemy się jak to tylko możliwe by osiągnąć idealną wagę ![]() Co Wy na to? Kto ze mną startuje? Dziewczyny do wakacji zostało tak mało czasu, trzeba wyciągnąć "kiecki" z szaf! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: "Mam już dość odchudzania przez 3 dni" - czyli teraz mi się uda!
Mam równie słabą wolę i przewiduję, że w święta Wielkiej Nocy dopadnę do smakołyków, więc wolę jednak tak na POWAŻNIE zacząć po świętach :P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej!!
Ja chętnie bym się przyłączyła. Zaczynałam dietę już kilka razy i za każdym razem, jak tylko moja waga nie spadała w dół rezygnowałam. Więc potrzebuję poważnej motywacji i wsparcia ![]()
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam dokładnie tak samo! Z dietami i ćwiczeniami wytrzymuje na krótki czas, ale również chciałabym to zmienić, głównie dlatego, że te kilka zbędnych kilogramów strasznie utrudnia mi życie ![]() ![]() Zarejestrowałam się tu z nadzieją, że wspólna motywacja pomoże mi w osiągnięciu celu ![]() Ważę teraz około 63 kilogramów przy wzroście 163cm, chciałaby do wakacji schudnąć 8 kilogramów ![]() Dużo tu się mówi o diecie 1000 kcal. Jedni polecają, drudzy zdecydowanie odradzają i ostrzegają przed efektem jo-jo. Na początek chyba najprościej po prostu ograniczyć wielkość posiłków. Jeść mniej ale więcej. No i oczywiście największy problem- słodycze. Sama rzadko kupuje, ale niestety u mnie w domu są bardzo często, tym bardziej, że lubimy piec ![]() Co do ćwiczeń, to jak na razie robię tylko 6 waidera. Za pierwszym razem, gdy ją robiłam(oczywiście nigdy nie dotrwałam do końca ![]() Do świąt jeszcze około dwóch tygodni, więc mimo wszystko może warto teraz potrenować, a po świętach jeszcze intensywniej! Więc do dzieła moje Drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Orientuje się ktoś, ile przy zdrowym odchudzaniu można zrzucić przed miesiąc? I czy w ogóle jest możliwe spalić te 8 kilogramów do wakacji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hadassa, może gdybyś zaczęła już powoli teraz kontrolować jedzenie, to może łatwiej byłoby się opanować przy świątecznym stole
![]() ![]() Ja się boję tych świąt, ale postaram się nakłonić rodzinę do zamiany części majonezu w sałatkach na jogurt i inne takie dietetyczne rozwiązania :P Na szczęście przewidziano małe grono rodzinne, więc będzie się można urwać i może nawet coś poćwiczyć ![]() motylaaanoga, jeśli chodzi o odpowiednie tempo, to coś około 1kg na tydzień, więc 8kg do wakacji jest jak najbardziej możliwe, trzeba tylko mocno CHCIEĆ ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
FreshGlam pierwszy sukces zaczynając dietę to nie od jutra tylko już teraz w tej chwili. Jutro będzie każdego jednego dnia
![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Kurcze, dodałam wcześniej wiadomość, ale teraz widzę, że jej nie ma
![]() Co sądzicie o diecie south beach? http://www.dietasouthbeach.biz.pl/ właśnie o niej czytam i zastanawiam się, czy nie spróbować ![]() ![]() Tylko to co, mnie przestraszyło, to co, że w pierwszej fazie-2 tygodnie- można zrzucić aż do 6 kilo :O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
przylaczam się ;D i jak kolezanka piekielko powiedziala dieta od teraz
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przyjmuje się, że 1 kg na tydzień to "zdrowo" przy czym lekarze mówią, że 2 tyg diety to maks. Tutaj oczywiście nikt nie odchudza się przez 2 tyg, tylko dłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
też bym chciała się odchudzić bo się okazuje że powinnam ważyć 5 kg mniej a tu lato idzie i kostium trzeba będzie wdziać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja mam zupełnie tak samo... Właśnie w czoraj zaszalałam, a dziś trzymam się ostro... Te napady są straszne, a jeszcze w dodatku idą Święta, będzie ciężko już wiem, żę pojadę po bandzie...
:/ Zaczynam z Wami
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
zielonykotek, nie bardzo rozumiem sens Twojej wypowiedzi.
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj pierwszy dzień diety
![]() Śniadanie: dwa jajka na twardo+zielona herbata Drugie śniadanie: w zasadzie to popijałam sobie kefir przez kilka godzin, bo za bardzo nie lubię ![]() Obiad: zapiekanka z papryką, cebulą, szynką, pomidorem i serem Podwieczorko-kolacja: 100g serka wiejskiego+ musiałam dosypać łyżeczkę cukru ![]() Niestety dzisiaj dzień bez większego ruchu, ale postaram się to zmienić. Mam nadzieje, że wytrwam w tej pierwszej fazie przez dwa tygodnie ![]() Chociaż jutro koleżanka zaprosiła mnie na grilla, z okazji urodzin, więc pewnie zjem jakąś kiełbaskę ![]() A jak tam u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Zadanie na jutro: 1. Poćwiczyć rano. 2. Do śniadania wypić czerwoną herbatkę 3. Przespacerować się 4. Jeść co 2-3 h. 5. Po pracy spacerować, spacerować i...spacerować (nie cierpię biegać, a spacer jest dla mnie przyjemniejszy, a dieta ma być właśnie przyjemna) 6. Ćwiczenia wieczorne 7. Masaż i oblewanie się ciepłą i zimną wodą ![]() Przez najbliższy tydzień (czyli do piątku), będę miała pierwszy krok diety czyli jem co 3 dni, śniadania i obiady dowolne, a potem będę powoli wprowadzać lepsze nawyki. Życzcie mi jutro powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
skąd ja znam te magiczne 3 dni....albo i mniej
![]() ja się odchudzam od trzech dni ![]() także i ja się przyłączam do was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja też zaczynam wszystko od nowa.
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jest tu kto?
ja zaliczyłam bieganie, na obiad pulpety z mintaja w sosie pomidorowym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jesteśmy.Ja już po śniadanku, taki dziwny trochę...ale tak wyszło.
Zaraz idę coś posprzątać i poćwiczyć i potem obiad. Dziś kluski na parze z parowaru ![]() Mąż dostał na urodzinki od moich rodziców więc szykuje się całkiem zdrowe gotowanie ![]() Pozdrawiam
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
jakie kluski? a z czym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
na parze
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
a jestes pewna że to na diete dobre?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
boże dziewczyny ja jak widze jedzenie to mgoe wpychać i wpychać. moze wieczorkiem sobie pobiegam, ale po chodniku nie fajnie a przy drogach polnych nie ma latarni ;/ i co teraz... ;/
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
No wiem, że nie za dobre, ale zrobiłam to z myślą dla męża, a ja nawet nie spróbowałam, chętka mi w osttniej chwili przeszła na to. Ale podobno dobre:P
Ja jakoś ograniczam się do mącznych rzeczy. Przed chwilą zjadłam kolację - omlet(odchudzony trochę) Byłam dziś na 4 godzinnych zakupach ![]() Po 20 idę poćwiczyć i potem się zgłoszę ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Nie przejmuj się, albo se w domu pobiegaj w miejscu,tylko podobno stawy bardziej na tym cierpią.
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja zaraz wychodzę na Zumbę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja tez po chodniku biegam, zresztą to moje bieganie to o kant d.py rozbić
![]() ![]() ale jutro pierwsze ważenie, zobaczymy, no i sobie pofolguję w weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Miałam kiedyś ten sam problem co Wy, mianowicie dieta przez kilka dni, później obżarstwo i tak w kółko. W nowym roku postanowiłam, że skończę z tym i wezmę się na poważnie za siebie. Dołączyłam do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=552980. Dziewczyny tam są naprawdę dla mnie dużym wsparciem. Nasza dieta to 1000-1200kcal, odżywiamy się zdrowo czyli 5 małych posiłków dziennie+ćwiczenia. Tak Was czytałam i zauważyłam, że popełniacie mnóstwo błędów. Dieta nie polega tylko na tym, aby zrzucić zbędne kilogramy i wrócić do starych nawyków. Dieta tak naprawdę to uczenie się jak zdrowo odżywiać się już do końca życia. Żeby tak naprawdę zacząć dietę trzeba najpierw zaopatrzyć się na zakupach w zdrową żywność, bez tego ani rusz! Ciemne pieczywo, chrupkie pieczywo, kefiry, jogurty te 0%, serki wiejskie, mnóstwo warzyw, musli, otręby itp. Zauważyłam menu jednej z Was: Cytat:
Jesz za mało warzyw i źle dobierasz posiłki. Warzyw musisz jeść jak najwięcej i w każdej postaci. Polecam czerwoną hebatę w kostkach prasowanych naprawdę pomaga. Ii pij dużo wody. Mam nadzieję, że pomogłam.
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-03-24 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Jasne, że pomogłaś, każde rady i uwagi nam się przydadzą
![]() Co do mojego menu, jestem na diecie south beach, a tam w pierwszej fazie mogę jeść określone rzeczy. Nie ma mowy o owocach, większości warzyw, produktach zbożowych, mleku i tak dalej... Mam nadzieje, że wytrwam te wa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Większości warzyw? Mleku? Z warzyw nie można raptem ziemniaków, buraków, marchewki i chyba kukurydzy :P Resztę warzyw możesz jeść bez ograniczeń. Poza tym, na tej diecie chodzi o to, żeby jeść dużo. A mleko? Oczywiście, że możesz pić mleko, ale odtłuszczone, np 0,5%. Tylko nie wolno przesadzić z ilością.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.