![]() |
#1 |
The Pink Power Mołderajtor
|
WYPADAJĄCE WŁOSY - część III
Z uwagi na fakt, że poprzedni wątek o tej tematyce przekroczył maiczne 5000 postów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859 zapraszam do kontynuowania dyskusji w nowym ![]()
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY - część III
To ja się melduję
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się również
![]() U mnie bez zmian, czyli dobrze. Myślę, że za cały dzień z 15-20 włosów straciłam. Nie wiem, co mi tak naprawdę pomogło, być może hormony zaczęły działać. Myślę, że jednak to ostatnie obcięcie włosów zrobiło swoje. Nie odstawiam na razie niczego. Zostaję przy zdrowej diecie, fitea beauty, vitalfan antichute i dużych pokładach optymizmu i nadziei. Potrafią czynić cuda ![]() Pozdrawiam gorąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Poszłam dzisiaj na dermo-konsultacje, na których byłam już miesiąc temu, i przeżyłam szok! Pomimo leków skóra mojej głowy nadal wygląda tak samo. Nic się nie zmieniło. Oczywiście konsultantka usiłowała mi wmówić, że oczywiście jest poprawa( przecież używam maseczki z jej firmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mastiff przypomnij mi porszę nazwe owej maseczki, szukam czegoś bo chyba mam ten problem co Ty, swędzi mnie głowa po myciu, jak się przyjrzę mam dziwną skórę, zero łupieżu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Witam serdecznie! śledzę to forum od samego początku , z wiadomego powodu-wypadanie wlosow. U mnie zaczeło się 3 lata temu, podejrzewam że przyczyna było tabletki antykoncepcyjne oraz farbowanie włosow na czarno farbami palette. myslałam że jak odstawie tabsy i przestane farbowac czuprynę to wypadanie ustanie ale skąd gdzie tam... na początku sie tym nie przejęłam kupilam sobie szampon bodajże dermena, ale ze nic mi nie pomagało to potem kupilam szampon vichy oraz ampułki a także witaminki centrum , dalej nie pomagało włosów wypadało do 300 dziennie, poszłam więc do dermatologa dostałam loxion 2% oraz cynk, po miesiącu stosowania wlosy leciały jeszcze bardziej! zrozpaczona poszlam do ginekologa dostałam skierowanie na testosteron oraz hormony tarczycy, badanie wyszły niby w normie, potem zastosowałam neril szampon i tonik oraz vtapil udało mi sie ograniczyc wypadanie wlosow tak do 100 dziennie. niestety wlosy mi sie bardzoo przerzedziły i chcialam zeby odrosły stosowałam różne srodki wax, placenta, olej rycynowy, naftę, ampułki radical ale efektów brak wlosy leciały po 100 sztuk czasem znow troche wiecej, czasami jest lepiej na tydzien czasmi gorzej i tak przez 3 lata, ostatnio zrobilam sobie znow badania na tarczyce i mam podejrzenia ze moge miec niedoczynnosc mam TSH 2,17 mU/L a norma jest do 4,0 ale mam podwyższone p-ciała anty-tpo oraz anty-tg, byłam z tym u jedne3go endokrynologa ale zrobił mi usg i wyszlo ze nieby tarczyca jest ok, wiec nie dostałam zadnych leków ale ide w srode znód do endo bo te podwyższone p-ciała nie daja mi spokoju, miała tez lekka anemie ale zazywałam żelazo oraz brałam zastrzyki z wit. B6 i nic nie pomogło. mam nadziejeze ten koszmar sie wreszcie skonczy wierze w to bardzo mocno. zauważylam tez taka rzecz ze jak zafarbuje sobie wlosy szamponetka albbo henna z venity to mi za kilka dni strasznie wlosy wychodza. to tyle wyżaliłam sie , pozdrawiam
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- w ramach uzupełnienia dodam że dbam o swoje zdrowie jak najlpiej umiem ; nie pale, pije bardzo rzadko i bardzo mało, jem zdrowo , pije pokrzywe i zielona herbate. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Basiu, poprawa po podcięciu o 5 cm. włosów to albo czary- mary albo efekt placebo
![]() Dziewczyny, jeszcze raz powtarzam, że część włosów, która jest w fazie umierania wypada do ok. 3, 4 miesięcy. Dlatego efekty kuracji są widoczne po tym czasie. W Twoim przypadku, Basiu, widzę duży związek z zażywaniem leku na chorą tarczycę, która powodowała utratę włosów. Cieszę się, że przyniosło to efekty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
witam !
![]() chciałabym się do was dołączyć,ponieważ... łączy nas wspólny problem, wypadanie włosów ![]() u mnie zaczęło się to w czerwcu 2008. Miałam wtedy włosy rozjaśniane, piękne długie blond ale zaczęłam się drastycznie odchudzać i moje włosy wypadały garściami !!! To był koszmar, nie wypadały pojedyncze ale pasmami ![]() ![]() wtedy zaczęłam jeść normalnie + WAX i inneov. Przyznam,że pomogło !!! Włosy miałam piękne. Tylko popalone końcówki rozjaśniaczem więc zafarbowałam na brąz wtedy włosy już odżyły na maxa ![]() Niestety problem wrócił we wrześniu 2009. Ot tak zaczęły się znowu sypać a jadłam normalnie ![]() więc znowu inneov + wax, poprawa jakaś tam jest jednak nadal trace więcej włosów niż powinnam, teraz daje im spokój z farbą, cóż strasznę odrostem ![]() ![]() może wreszcie będę mogła cieszyć się fajnymi włoskami. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po zeszłotygodniowym obcięciu dalej widzę poprawę. Przy dzisiejszym porannym myciu straciłam mniej niż 40 włosów ![]() Od paru tygodni każdego dnia masuję receptory na stopach ( któraś z wizażanek pisała o tym na forum ). Być może to plus specyfiki, które stosuję ( zewnętrznie i wewnętrznie ) sprawiły tak znaczną poprawę. Nawet nie wiecie, jak się cieszę z tego powodu ![]() Pozdrawiam przedświątecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Również miałam problem z wypadającymi włosami.Pomógł mi VITAPIL.
Po miesiącu stosowania zauważyłam pierwsze efekty m.in wyrastające włoski przypominające puszek na głowie.Gdy podczas mycia włosów wypadały mi garściami, tak teraz max kilka wypadnie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mi tez wypada ostatnio mniej, kilkanascie dziennie. tydzie temu wypadło mi tylko raz około 80 włosów-ale jak dopusciłam do powstania łoju.
dziewczyny jak swedzi Was głowa od razu myjcie głowe
#12 |
BAN stały
|
kochane dziewczyny powiedzcie mi czy wg was tsh 2,17 mU/L to za duzo jak na 23 lata? poprzedni endo powiedział ze to dobre tsh ale jakos mu nie uwierzylam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
norma tsh jest chyba do 4, więc 2 z hakiem jest ok.
dziewczyny, nie chcę zapeszać, ale wydaje mi się, że alpicort zaczyna pomagać, teraz jeszcze wypatruję w lusterku małych odrastających włosków, których niestety nadal nie widać ![]() mój mąż kupił mi teraz ha-pantoten optimum, nie wiem czy jego skład się różni od tego classic, z pobieżnego spojrzenia wydaje mi się, że nie, a łyka się tylko jedną tabletkę dziennie. i nie mogę wyszukać nazw farb do włosów w starym wątku, może w końcu bym ruszyła te moje odrosty...
#14 |
Rozeznanie
|
hejka ja mam natomiast problem z corka ktorej wlosy wypadaja-krusza sie okropnie ma juz tak lysy placek na glowie ze masakra musialam jej wlosy sciac na krotko (na prawde krotko) wlosy jej tak jaby odpadaja milimetr przy skorze w niekotrych miejscach calkowicie ale to minimalnie zrobilysmy badania jakie sie dalo i nie wykryto nic nie jest to zadna grzybica , lysienie plackowate niz z tych rzeczy kupilam jej lewitan drozdze , nafte z pokrzywa , szampon seboradin na razie marne sa efekty , jestem tym zalamana wlosy jej odrastaja ale to tak paskudnie wyglada szkoda mi dziecka moze mialyscie stycznosc z czym takim jesli tak prosze o jakies rady bo mi juz rece opadaja .
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ja zwracam się do was z zapytaniem. Zawsze miałam niesamowicie gęste włosy, po prostu taką bujną... szopę (ze względu na rozczesywanie loków), ale teraz te moje włosy się tak przerzedziły że wprawia to nie tylko mnie w przerażenie, ale i moją rodzinę. Właściwie nie wiem czy to ma z tym związek, ale wszystko zaczęło się po moim etapie prostowania włosów (wiecie, kręconowłosa chcę mieć proste włosy
![]() No i tak się zastanawiam, używałam dużej ilości szamponu, tej odżywki a z pianką to wiem że przesadzałam no i tak myślę wystarczy sama zmiana na kosmetyki bezsilikonowe (chcę przy okazji poprawić moje loki), znaczy odżywki i delikatny szampon dla dzieci. Myślicie że taka zmiana coś da, czy powinnam zrobić coś więcej? Dziewczyny z wątku kręconowłosych już mi trochę poradziły, ale jeszcze was pytam o radę.
![]() "Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta. Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić." Edytowane przez Izulkowa Czas edycji: 2009-12-22 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
To jest maseczka z DORY-maseczka na bazie glinki zielonej z witaminą E. Ale w wątku o włosach przetłuszczających się, dziewczyny pisały o maseczkach które same robiły z glinki kupowanej w aptece. Bo ta którą ja mam kosztuje coś koło 40zł, więc sporo. Dziewczyny kupowały też DERMAGLIN, i im też pomagał. Na mnie zadziałał strasznie, głowa mnie tak swędziała że koniec świata, włosy zaczęły się sypać jeszcze bardziej, więc już wolałam sama nie eksperymentować i kupić tą z Dory. Dostałam na początek próbkę, nic mi nie było, więc kupiłam całe opakowanie. Ale żeby mi jakoś pomagała, to bym nie powiedziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam.
Ja również chciałabym się do Was przyłączyć. Niestety mam ten sam problem co i każda z wypowiadających się tutaj Wizażanek ![]() ![]() ![]() No ale do czego zmierzam. Otóż kilka ostatnich dni przeleżałam w łóżku, z grypą. Moje włosy były oklapnięte i proste jak druty a najgorsze w tym wszystkim było to, że prawie wcale ich nie było widać. Tak jest ich mało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:08 ---------- Małe podsumowanie: 1. Szampon Nivea Skręt Fal i Loków. ( Mój nr 1 wśród drogeryjnych szamponów) Myślicie, że spokojnie mogę go używać zamiast jakiegoś z wyższej półki? 2. Mam duży problem z odżywką, nigdy więcej nie użyję tej co opisywałam! Nigdy! Może jakieś propozycje? Nie wiem co stosować do pielęgnacji? Jaką maskę, czy olejki itp. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...lonecznika.htm ??? A może WAX? 3. No i na pewno Balsam Nivea Skręt Fal i Loków. Bez pianki chyba się nie obędę i nie wyczaruję loczków ![]() 4. Planuję kupić Belissę, podobno zawiera najwięcej skrzypu. Dobry wybór? Chciałabym coś tańszego. I będę łykać codziennie, nawet przez cały rok ![]() Od tej okropnej odzywki Nivea Volume Sensation, wystarczy nałożyć jej trochę za dłużo, mogą pojawić się śladowe ilości łupieżu! Co zrobić? Musze od razu myć przeciwłupieżowym, wyprostuje mi włosy. Może coś z domowych sposobów? Nie wiem może wycisnąć sobie cytryna na głowę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
cholercia, ze mną też coś ostatnio nie tak. nie umiem się ogarnąć i przestać jeść słodyczy. no i cały czas mnie skóra swędzi, a do tego odrastające włoski wypadają jak szalone.. czy próbowała któraś witaminy PP na łojotok?
mastiff, możesz podać link do wątku o przetłuszczających się włosach? szukałam i nie znalazłam :| btw: dermaglin mi też pomagał (tzn tak mi sie wydawało, stosowałam w wakacje. ciężko się nakładało i zawsze po nim więcej włosów leciało, ale skóra mniej swędziała. chyba dzisiaj posmaruję sobie nią te malutkie kłaczki tylko, może coś pomoże. przestałam używać bo była niewydajna i przez to droga jak dla mnie, ale została mi jakaś końcóweczka.).
postanowienia noworoczne: =>dbam o włosy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 Edytowane przez kurtyzana Czas edycji: 2009-12-23 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
myślę ze z odżywkami Nivea może byc cos na rzeczy bo moja przyjaciółka skarżyła się że po odzywce nivea prosyjącej włosy jej bardziej wypadały włosy, dadtkowo byłam kiedyś na badaniu u trychologa i babka mi powiedziała że odradza stosowanie jakikolwiek szamponów drogeryjnych typu loreal, pantene ze to najgorszy syf, nawet jesli nie spowoduje wypadania wlosow to moze np łupież po jakims czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!
![]() Wiem, że ten temat już się pojawiał ale postanowiłam zapytać o pewna kwestię, ponieważ na punkcie włosów jestem (i pewnie już zawsze będę) przewrażliwiona.. Udało mi się powstrzymać mocne wypadanie, włosy odrastają. Włosów "normalnych, grubych" wypada mi zaledwie parę dziennie.. Natomiast w masowej ilości wypadają mi cienkie, słabe, prawie bezbarwne.. Powinnam się martwić gdyż włosy "nie chcą odrosnąć" czy to normalne bo najpierw wypadną te "niedorozwinięte" a w ich miejsce zaczną rosnąć grube? znalazłam coś takiego: "Odrastanie włosów w każdym wieku przypomina odrastanie pierwszych włosów u niemowlaka. Pojawiają się pierwsze cienkie, jedwabiste włosy w naturalnym kolorze. Z czasem ulegają one zanikowi, jak u dziecka, by po nich zaczęły odrastać pojedynczo włosy stałe. Nie wyrastają one równomiernie na całej głowie, lecz w kolejności odwrotnej, jak wypadały. Najwcześniej odrastają włosy w miejscach, z których wypadły najbliżej dnia dzisiejszego. Można to opisać jak film z przebiegu łysienia, puszczony od tyłu." Jak to jest u was? Macie podobne doświadczenia? Pozdrawiam i wesołych świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ja byłam wegetarianką jakieś 2 lata i wypadały mi włosy jak szalone!!!!!
a ja głupia gęś myślalam że mięso mogę zastąpić innymi białkami, ale co z żelazem? spadło mi drastycznie i dopiero wyszło na badaniach krwi. nie lubię jak się zabija zwierzątka ale jak nie chce być anemikiem muszę je jeść, bo nie stać mnie na kuchnię wegetariańską zastępującą dobrze mięso. Efekty na głowie już po miesiącu jedzenia mięcha! odrosło mi dużo nowych włosków i trochę głupio wyglądały przy moich falowanych włosach bo tworzyły meszek na początku. Teraz już jest good, to stare dzieje były tak jak zniszczone końcówki i nadmierne puszenie ![]()
#22 |
Wtajemniczenie
|
Angeliko, też znalazłam kiedyś to co wkleiłaś i czekam czy tak naprawdę będzie
![]() Od tego czasu minęło ok. 4 miesiące i na razie nic nie odrasta, jednak po pierwsze myślę, że to kwestia czasu, a po drugie mi jeszcze i tak wypadają trochę ponad normę, więc może to też wina tego. Słyszałam jednak, że często zaczynają odrastać dopiero kilka miesięcy po ustaniu wypadania. |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A może któraś z Was poleciłaby mi jakąś naprawdę godną polecenia czy to odżywkę czy maskę ? Coś może co zaprzestanie wypadania włosów. Tylko nie NIVEA. Ale to kurcze dziwne, szampon Skręt Fal i Loków mają świetny!
Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei By spełniło się choć jedno z twoich marzeń Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń! |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Witam, ja również mam ten sam problem, z którym wszystkie się borykamy- wypadające włosy. Na szczęscie znam już przyczynę tego stanu- jest nią łojotok. I tu mam pytanie, jak można ograniczyć wydzielanie sebum na skórze głowy? Ja biorę obecnie cynk, myję głowę łagodnym szamponem dziecięcym bez SLS ów i nie mam zielonego pojęcia co mogę jeszcze zrobić, aby poprawić stan moich włosów. Martwię się bardzo, bo zawsze miałam je gęste i bujne, a teraz są już znacznie przerzedzone... Stosował ktoś może kerium z La Roche Possay (chyba tak się to pisze), bo moja dermatolożka polecała mi ostatnio to smarowidło, ale drogie jest i nie chcę wyrzucac pieniędzy w błoto...
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Świąt magicznych, pięknych i wyjątkowych.
Wielu cudownych chwil w gronie najbliższych oraz niezapomnianych wzruszeń Wszystkiego co dobre i piękne, wiele radości i moc miłości. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
ja stosowałam kerium szampon i taki lotion w sprayu, na początku stosowania była poprawa i to dosc szybko ale potem zafarbowałam włosy szamponetka marion i znów zaczeły mi włosy wypadać bardzo po 100-130 dziennie i juz kerium mi nie pomogl. na mnie najbardziej działa seboradin szampon i ampułki z czarna rzepa. mam takie pytanie czy Wy tez macie tak że jak zafarbujecie wlosy np szamponetka to na drugie dzien zaczynają wypadac jak głupie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak pokoloryzowałam włosy szamponetką to też przez kilka dni po tym wypadały bardziej. Pewnie to działa tak jak odżywka i przez nakładanie, masowanie itp. wypadają już obumarłe włosy. A jak było z Twoimi włosami dłuższy czas po nałożeniu szamponetki? I czy chodzi Ci o taką na 6-8 myć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
zawsze jak zafarbuje włosy szamponetką 9marion albo Joanny) lub henną np venity albo eld to na drugi dzien lub za pare dni strasznie wychodza mi włosy i wypadają tak przez miesiąc a potem przestają, nie wiem czy dlatego ze stosuje rózne specyfiki np seboradin czy dlatego ze się farba zmyła...dobrze sie czuje w pofarbowanych wlosach i dlatego farbuje ale na drugi dzien dostaje zawału jak widze ilosci wypadnietych wlosow. ni wiem czy jest jakis sposob zeby miec wymarzony kolor i wlosy zeby siedzialy na glowie, mysle teraz nad zakupem aptecznej farby np z firmy biokapale tez sie boje, nie wiem co robic. nie wiem dlaczego mi wlosy wychodza po szamonetkach bo przeciez nie ma tam amoniaku ani wody utlenionej.
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- tak chodzi mi o takie szamonetki 6-8 myc, oczywiscie wolalbym zafarbowac taka na 24 mycia ale sie boje ze bedzie jeszcze gorzej |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja używałam Kerium przeciwłupieżowy do włosów tłustych. ostatnio wypada mi 30-50 włosów po umyciu, a kiedy użyłam tego szamponu, wypadło ponad 100. użyłam raz (miałam próbkę, ale mam też szampon normalnej wielkości, jednak nie chciałam go otwierać, bo kosmetyki tej firmy nie odpowiadają mi, więc wolałam najpierw wypróbować.). też mam łojotok i też nie wiem jak poradzić sobie z nadmiarem sebum. btw, ile mniej wiecej włosów wypada Ci przy myciu?
postanowienia noworoczne: =>dbam o włosy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.