|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kłopoty z kolorami
Witam! Mam kłopoty z dobraniem kolorów kosmetyków do swojej cery, szczególnie jeli chodzi o cienie do powiek. jeśli się na jakieś zdecyduję, zawsze się okazuje, że bardzo szybko znikaja z powiek lub "chowają" się - szybko znikają. Jakie pomadki do ust będą dla mnie najlepsze?
Z poważaniem Beata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: kłopoty z kolorami
Witaj
na obydwu zdjęciach wyglądasz zupełnie inaczej. Która jest aktualna ? Masz może jeszcze jakąś fotografię ? Pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moje aktualne zdjęcie - z krótkimi włosami. Z dłuższymi - zrobione w czerwcu. Koloryt cery - pośredni między oboma zdjęciami (fotografie robione w różnych firmach fot.). Niestety, więcej zdjęć odpowiednich nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witaj ponownie Beatko. Jeżeli chodzi o kolorki to ciężko mi coś zdecydować bo na jednym zdjęciu jesteś 'zimna': blada cera, czarne oczy i włosy, na drugim - 'ciepła': skóra wpada w pomarańcz, tak samo końcówki włosów.
Nie chce w takim wypadku radzić, żeby Ci nie zrobić "krzywdy" nieodpowiednio dobraną kolorystyką. Generalnie fajniej wygladasz na zdjeciu nr 1 - lepsza fryzurka i dzięki kontrastowym zestawieniu cery z włosami wyostrzyły Ci się rysy. Masz ciemne oczy, więc ich kolor ładnie podkreślą barwy fioletu i niebieskiego. na zewnętrzną strone kącików oczu możesz nanieść ciemny cień - tak by je nieco 'unieść'. Na drugim zdjęciu masz nieco pełniejsza twarz niz na pierwszym - mozna ją wyszczuplić różem do policzków (może być w kolorze beżu) ukośnymi pociągnięciami pędzla. Co do kolorów szminek - jak już wyżej pisałam - niestety na podstawie tak różnych zdjęć nie jestem Ci w stanie doradzić. Dolna warge masz nieco szersza niz górna - jeżeli chcesz je optycznie troszke wyrównać, obrysuj konturówką, wypełnij matową pomadką - a dodatkowo górną wargę muśnij błyszczykiem - dzieki temu będzie się wydawała pełniejsza). pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.