|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co warto kupić w Norwegii?
Hej,wybieram się do Norwegii i zastanawiam się co warto tam kupić, ciuchy,kosmetyki? Jakieś fajne wyprzedaże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co warto kupić w Norwegii?
Chyba nic się nie opłaca tam kupić, bo ceny są naprawdę wysokie, przynajmniej tak było kilka lat temu jak ja tam byłam. Nawet jak trafisz na jakąś wyprzedaż to nie liczyłabym na rewelacyjnie niskie ceny.
Edytowane przez 201606242119 Czas edycji: 2009-06-21 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No nie wiem. Wiadomo,pewne rzeczy są droższe inne tańsze. Mąż przywozi mi nieraz biżuterie i jakieś drobiazgi i ceny są raczej podobne do naszych, będe miała możliwość pojechać również do Szwecji. Interesuje mnie to wszystko z kobiecego punktu widzenia,bo wiadomo jak zapytam faceta.........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Hmm, szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, widziałam jakie tam są ceny ubrań, kosmetyków, biżuterii, żywności i w barach i wszystkie są sporo wyższe od naszych, w Szwecji są dość porównywalne. Choć wiadomo, że jest duża rozbieżność w cenach między np. Oslo a małymi miasteczkami na północy. Słyszałam, że w tym roku ceny niektórych artykułów u nich jeszcze wzrosły. Ciekawa jestem gdzie Twój mąż wynalazł taki tani sklep
![]() ![]() Edytowane przez 201606242119 Czas edycji: 2009-06-21 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niebęde się kłócić. Nie chodzi mi o super niskie ceny tylko o coś ciekawego, czego być może u nas nie dostane,chciałabym żeby wypowiedziały się dziewczyny które tam są lub ostatnio były.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wyprzedaze juz sie zaczely.
Czesto mozna kupic buty i ciuchy w dosyc niskich cenach. Przeceny sa do 70 % Co do kosmetykow to sie nie wypowiem, bo mam zapas i nie obserwuje czy sa jakies promocje. Czasami sa wyprzedaze jakiejs marki,ale to trzeba wiedziec gdzie i kiedy. Kiedys trafilam na takie cos ,super sprawa. Do tej pory mam sporo rzeczy firmy Clarins Milego pobytu. No i udanych zakupow
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mieszkam 16 lat w Norwegi
Jesli chcesz zarobic to nic sie nie oplaca przewozic z Norwegi do Polski. Jesli ci sie uda to mozesz kupic cos z duzej przeceny i wtedy jest taniej albo porownywalnie z Polskimi. Co do kosmetykow (markowych, Lancome, Maybeline osv9 to ceny w norwegi podobne do Polskich tyle, ze w Norwegi czsami sa wieksze przeceny. Bizuteria napewno drozsza w Norwegi! ![]() JA jak jade do Polski to przywoze mamie takie rzeczy jakich nie ma w Polsce np przyprawe Gastromat, muffinsy bezglutenowe, proszek do pieczenia i cukier waniliowy bo ponoc Norweski durzo lepszy od Polskiego. MAm tez kolezanke ktora do Polski zawozi proszek do prania i szampon, bo choc ta sama nazwa i w norwegi drozszy, to jednak zdecydowanie lepszy niz Polski. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
No wlasnie.
W tym tygodniu bylam z kolezanka na zakupach. Lecac do Polski kupowala plyn do plukania i omo. Mowila ze w Polsce nei taki sam,a plynu takiego nie ma. Moze woda ma tez znaczenie,bo wiem ze jak inna kolezanka pierze tutaj i plyn przywozi z Polski to i tak ten zapach Silanu jest piekny, a w Polsce to pranie juz tak nie pachnie
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
gdzie najlepiej wybrać się na zakupy w okolicach Oslo/Oslo? chodzi mi głównie o ubrania, buty, bieliznę?
czy znacie jakieś norweskie sklepy internetowe z bielizną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Bielizna? Masz na mysli markowa?
Bo zwykla to w Cubusie,Lindexie w H&M
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mam na myśli np. brytyjskie marki Panache, Freya itd.
a norweskich jeszcze nie znam ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jesli ogolnie cchodzi o zakupy to fajnie zaopatrzyc sie w produkty zywnosciowe, ktorych nie ma w Polsce, np brazowy ser.
Ubran i bielizny praktycznie tu nie kupuje, wiec nic nie moge polecic. Centrum handlowe OsloCity w centrum ma sporo sklepow, mozna zajrzec.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez Ryjek Czas edycji: 2009-09-04 o 01:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem
![]() Jesli chcesz cos importowac do Polski z norwegi, to niestety nie ma co wszystko w Polsce jest duzo tansze ![]() Nie ma na co sie nastawiac. JEsli chcesz sie przeprowadzic do norwegi, to za wczasu ucz sie jezyka i prosze bardzo.WITAMY ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja też ni rozumiem
zapytałam tylko o miejsca gdzie warto wybrać się na zakupy a nie o rzeczy które warto importować :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ryjek skoro sie przeprowadzasz do Oslo,to na pewno bedziesz miala duzo czasu zeby poszukac sobie tych sklepow ktore cie interesuja.
Firmy ktore wymienilas nie sa mi znane,no ale mozliwe ze sa tez i w Norwegii,powodzenia no i milych zakupow.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Freye i Panache dostaniesz tylko i wylacznie w jednym sklepie w Oslo, blisko centum, gdzie ceny to okolo 500- 600 kr. MASAKRA! Ale obsluga profesjonalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jak to, co przywieźć? BRĄZOWY SER. Tani nie jest, ale jest niepowtarzalny, w Polsce nigdzie chyba nie da się go dostać
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.