|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ziemia Egipska-co to takiego?
No właśnie-co to jest? jakiś puder czy co? Jak się tego używa, po co i na co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Ziemia Egipska-co to takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Używała kiedyś przez dłuższy czas tzw.Ziemi Egipskiej.To jest puder brązujący, który podobno zawiera wiele naturalnych substancji, które działają leczniczo na skórę(tak mnie zapewniała pani ,która go sprzedawała).Nie zauważyłam ,żeby podziałał na mnie w jakiś szczególny sposób ale byłam zadowolona.Dodam,że Ziemi nie można kupić w sklepie, drogerii itp. tylko na specjalnych stoiskach, gdzie sprzedawane są kosmetyki tylko tej firmy(nie pamiętam nazwy), są jeszcze cienie.Na wizażu już kilka razy dziewczyny pisały o Ziemi.Wpisz w wyszukiwarce to napewno znajdziesz więcej informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Okej dzieki Wam dziewczyny za odpowiedź. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
CVześć Oliwio,
Ziemię Egiptu czyli Egyptische Erde ma w swojej ofercie firma Bi Kor. Występuje ona w postaci prasowanego pudru i żelu. Jeżeli lubimy opaleniznę, a wakacje dawno już za nami - muśnięcie tym pudrem nada twarzy ciepła. Można uzywać go jako rózu do policzków - a wystarczy odrobina pudu by twarz wyglądała na muśniętą słońcem. Niestety nie wiem jakie dokładnie substancje pielegnujące ma w swoim składzie, ale tego dowiesz sie u konsultantki tej firmy. Jeżeli nie uda Ci się znaleźć Bi Kor to siegniej po inne kosmetyki: praktycznie każda firma ma w swojej ofercie puder brązujacy, np. Bpurjois, ArtDeco, Inglor, Guerlain i inne. Pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jezeli masz tak jasną cere wystarczy bardzo mała ilość kosmetyku - nałożonego na kości policzkowe (możesz także kupić zwykły róz do policzków - w takim kolorze aby efekt btł naturalny).
Pudry brązujace najlepiej wyglądaja na osobach opalonych - bo ładnie podkreślają kolor opalenizny. Przy jasnej karnacji należy uważać żeby nie przesadzić z ilością pudru - podejrzewam że używałabys go naprawde w małych ilościach, dlatego polecam zakup jakiegoś małego opakowania, np. rózu do policzków Inglot, Art Deco i innych(tam też znajdziesz 'opalone' kolorki) pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja polecam Ci Ziemię Słoneczną!
![]() To jest coś takiego jak ziemia egipska, tyle tylko że ma ulepszoną formułę no i występuje w trzech odcieniach. Zawiera skrobię kukurydzianą, krzemian magnezowo-glinowy, proteiny jedwabiste oraz masło karite! Ja zakochałam się w Ziemi Słonecznej i nie wyobrażam sobie makijażu bez niej! ![]() Niestety występuję w niewielu sklepach ale jak jesteś z Warszawy to mogę Ci polecić sklep w którym można ją dostać! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.