|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Mój pies ma zapalenie krtani. Proszę o szybką pomoc :(
Wiem, ze ten watek powinien się znaleźć na WiZOOżu ale z tego co widziałam jedyna przeglądającą forum byłam ja, a potrzebuję dość szybko pomocy. Okazało się, że mój pies ma zapalenie krtani. Niby dostał od weterynarza zastrzyk (przez kolejne dni też będzie dostawał codziennie po jednym) ale w nocy Szef strasznie się dusi. Może wiecie jak mogę mu pomóc? Serce mi się kraja jak patrzę, jak on się męczy
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój pies ma zapalenie krtani. Proszę o szybką pomoc :(
Heh moja psinka też miała chore gardło ... Straszne było patrzeć jak się dusi w nocy ...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jejku, łezka mi się zakręciła w oku, bo lata temu na coś takiego zdechła moja suczka. Ale źle była leczona i do tego miała kleszcza tam gdzieś w gardle...ech okropna historia.
Czym prędzej do weterynarza i powiedzieć co się dzieje, tak myślę. Ja bym pojechała do kliniki 24h jeszcze dziś. Niech się psina nie męczy i da mu coś na to duszenie. Pozdrawiam i życzę siły dla Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam. Mój pies też miał ten problem. Wet dał mu antybiotyki oraz kazał dawać FLRGAMINĘ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U weta byliśmy ale na noc jego kaszel trochę się nasilił i nie wiem za bardzo co robić. A w naszej dziurze kliniki 24h nie ma. ![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ooo Przepraszam to miała być FLEGAMINA. U mojega psa leczenie trwało około dwóch tygodni ponieważ dostawał tabletki zamiast zastrzyków (działają o wiele szybciej).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Monyczka moja droga.
Siedzę na dogomanii i szybko poszukałam kilku wątków. Może coś Ci się przyda : Prawdopodobnie to jest angina.A pies robi "karpika" bo chce się pozbyć flegmy...Czasem może ja newet zwymiotować. Zanim do weta to można przepędzlować psiakowi gardło jod-gliceryna (1 część jodyny wymieszana z 3-5 częściami gliceryny) Powodzenia http://www.dogomania.pl/forum/showth...palenie+krtani http://www.dogomania.pl/forum/showth...palenie+krtani http://www.dogomania.pl/forum/showth...palenie+krtani
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]()
hej!
troche mnie to zmartwiło, bo mój pudel od dłuższego czasu co zime cierpi na "zapalenie kratni" kaszle i mocno "odchrząkuje" ( istnieje takie słowo ![]() dawałam mu syrop PINI i pomagało, musze koniecznie iść do weterynarza.
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Monia? Kochana i jak? Znalazłaś coś?
Napisz tutaj, bo nie wiem czy na pewno linki się przydały Buziaki ps. Jak psiak? ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Linki bardzo mi się przydały, jeszcze raz Ci za nie dziękuję. Piesek z każdą chwilą ma się lepiej. Jutro ostatni zastrzyk
![]() ![]() Rozmawiałam dziś z Wetem na temat ewentualnego podania dla psa syropu. Powiedział, ze na razie jest to zbędne ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Mój pies już drugi raz złapał zapalenie krtani
![]() ![]() Jeśli ktoś miałby taki problem- polecam szybką wizytę u weta. Rutinoscorbin też nie zaszkodzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.