|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Vibovit Mama-czy Mozna Stosować?
Witam
Kobietki poradzicie mi planuje zajść ciąże w najbliższym czasie, poszłam dzisiaj do apteki i kupiłam preparat witaminowo-mineralny o nazwie VIBOVIT MAMA.Czy mogę go stosować przed planowaniem ciąży czy dopiero jak będę w ciąży?Do tej pory brałam Folik ale teraz będę musiała go odstawić w tym preparacie jest już Folik (0,5). Gocha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vibovit Mama-czy Mozna Stosować?
Nie bierz witamin bez konsultacji ze swoim ginekologiem - we wczesnej ciąży bardziej niebezpieczne dla dziecka może być przedawkowanie witamin (np.wit.A) niż ich ewentualny niedobór. W zasadzie do ok. 4 miesiąca dziecko ma tak nieduże potrzeby, że branie tylko foliku wystarcza. Pozostałą supelementację (jeśli byłaby potrzebna) powinien zalecić lekarz.
Powodzenia w staraniach ![]()
liberalny <tolerancyjny, nie stosujący przymusu, wolnościowy, nierygorystyczny> (Słownik Języka Polskiego PWN) Jędrek ma... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BabciaWeatherwax Czas edycji: 2005-07-22 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vibovit Mama-czy Mozna Stosować?
po pierwsze wizyta u lekarza i on ddoradzi co brac ,pros o rozne rodzaje witamin zazwyczaj zalecaja te ktorych przedstawiciele daja im gadzety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.