![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 153
|
Kiedy¶ proste-teraz krêcone???
Ca³e ¿ycie (no ju¿ do¶æ d³ugie) mia³am proste w³osy. No mo¿e nie jak drut ale niespecjalnie podatne.
Od jakigo¶ roku moje w³osy nie potraktowane suszark±, szczotk± i prostownic± normalnie siê krêc± albo raczej mocno faluj±. Kiedy którego¶ dnia pozwoli³am im wyschn±æ naturalnie i posz³am do pracy WSZYSCY byli przekonani, ¿e zrobi³am trwa³± lub nakrêci³am na wa³ki. Nie bardzo rozumiem dlaczego tak siê dzieje? Czy to wynik farbowania, suszenia, prostowania? Czy kto¶ spotka³ siê z takim przypadkiem?? Na razie widzê zalety takiego stanu rzeczy bo: 1. mogê zmieniaæ fryzury (podobno dobrze wygl±dam i w prostych i pofalowanych), 2. "dajê" w³osom odpocz±æ od niszcz±cych zabiegów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kiedy¶ proste-teraz krêcone???
ale ci dobrze...!!!!!! bo mi marzy siê takie co¶, ale do tej pory by³am przekonana, ¿e to niemo¿liwe;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
ja mialam to samo ale pare lat temu, jak bylam nastolatka byly proste a dzis w wieku 22 lat mam falowane ´lekko, naucz sie z nimi dobrze postepowac i podkreslaj ich atuty,nawilzanie i odzywki do wlosow falowanych , w ogole NIE polecam kosmetykow z serii SUNSILK czy jak to tam, bo mijaja sie z celem na mojej i nie tylko mojej glowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 653
|
jak bylam mala tak do 4 lat mialam lekko krecone wloski,potem byly proste jak druty a pozniej zaczely wywijac sie konce.Jkais rok temu zaczelam prostowac i suszyc i zauwazylam,ze po jakims czasie takich "meczarni" wloski zaczely mocno falowac i czasami robily sie ladne loki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 007
|
Mo¿e opanowa³y je kosmity jakie¶ czy cu¶?
![]() ![]()
Wystarczy pozostawiæ na lodówce serek, a po miesi±cu nie do¶æ, ¿e o¿yje, odzyska barwy, zapach i sprê¿ysto¶æ, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy za¶ poczekamy cierpliwie znów miesi±c, serek ten zacznie do nas przemawiaæ w ludzkim jêzyku, a przy odrobinie æwiczeñ nad g³osem na pewno za¶piewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 984
|
Ja tez mam ani to proste ani krecone - ogolnie jak umyje i nie u³oze to mam szope
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 838
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 153
|
Mam w³osy prawie do ramion a lokuj± siê tam gdzie najbardziej wycieniowane i tam gdzie by³y najbardziej mêczone czyli od po³owy g³owy. Jak ju¿ maj± siê wywijaæ to nich to "robi±" na ca³ej d³ugo¶ci!
Swoj± drog± to chcia³abym uzyskaæ takie ³agodne fale ale jak??? Poza tym widzê same zalety takiego stanu rzeczy: mo¿na i "na prosto" i "krêcono". Wiem ¿e jest d³uga¶ny w±tek o lokach, falach itp ale w taki upa³ ciê¿ko siê "kopie". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
♥
Wiadomo¶ci: 13 672
|
oh tez tak mam kiedys mialam takie pro¶ciejsze a teraz falowane... a po umyciu i nie poczesaniu ich to taka burza loków na g³owie mam hehe ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 785
|
Ja tez kiedys mialam proste z lekko wywijajacymi sie koncowkami a teraz takie jak na avatarze czyli zupelnie krecone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mia³am t± sam± sytuacje co Ty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 980
|
Ja mia³am proste druty.. Teraz s± nijakie, ale po piance i dyfuzorze to loczki jak w avatarze. Moja kolezanka tez miala zupelnie proste wlosy w podstawowce. Teraz ma sprezynki :| zadko komu sie tak wlosy kreca jak jej.. Po prostu czasem tak sie zdarza
![]() Edytowane przez tutusia Czas edycji: 2006-07-24 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 997
|
Moja kolezanka te¿ tak mia³a.I to nie jedna Tyle ¿e z prostych zamieni³y siê w piêkne mocno skrêcone loki. Tak to juz bywa
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 659
|
Jak by³am malutka mia³am pro¶ciutkie( sliczniutkie:P) w³oski, z biegiem czasu zaczê³y mi siê falowac ,potem kreciæ , a teraz zac¿e³y wypadac;( niby dalej s± krecone ale malutko ich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hehe witamy w tym 'elitarnym gronie'
![]() ![]() ![]() ![]() Przez ca³e ¿ycie my³am w³osy wieczorem i zwi±zywa³am na noc - dlatego nie wiedzia³am, ¿e mam krêcone <lol> Teraz zawsze myjê rano, po osuszeniu rêcznikiem u¿ywam jakiej¶ lekkiej pianki (p³ynna timotei jest super - nie skleja i ³adnie podkre¶la) i zostawiam do wyschniêcia. Zim± za¶ staram siê delikatnie podsuszyæ suszark± z dyfuzorem ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
U mnie podobnie
![]() Pó³tora roku temu zrobi³am sobie headlines (na ca³kowicie proste w³osy), w tej chwili w³osy ca³kowicie odros³y.... a w³osy zaczê³y falowaæ. Cuda jakie¶... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 448
|
Ja te¿ tak mam
![]() Do 14 lat mia³am proste w³osy Po¿niej zacze³y siê falowaæ i tak ju¿ zosta³o.Szczególnie te od spodu tak ¶miesznie siê krêc± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
Mam to samo. Jak by³am ma³a mia³am druty, potem by³y raczej proste, ale lekko mi siê jednak falowa³y, a od 2 lat mam krêcone. Jeszcze do niedawna walczy³am z nimi i ci±gle prostowa³am, teraz jestem na etapie pogodzenia siê z tym, ¿e siê krêc± i dostosowania fryzury do krêconych w³osów. A jaka to wygoda - w takie upa³y nie musze u¿ywaæ suszarki. Bosko.
Pzdr. Florka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 653
|
tez juz pogodzilam sie z kreconymi wlosami i nie uzywam od miesiaca prostownicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]()
hehe dziewczyny mam to samo ...pytalam sie mojej szefowej na praktykach (bo mialam praktyki w salonie fryzjerskim) co sie zmoimi wlosami dzieje a ona mi odpowiedziala ze to na skutek burzy hormonow w organizmie i tak moze zostac do konca zycia albo minie tyle ze mi to zostalo wrrr:[ hehe ja nie lubie swoich kreconych hairow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 210
|
Czy to naprawdê mo¿liwe? Ja BARDZO chcia³abym mieæ krêcone. Bardzo-bardzo. A wogóle to moje w³osy s± ca³e proste, a z boku jedno ma³e pasemko- loczek. Mo¿e zacznê odmawiaæ jakie¶ mantry i te¿ zmieni mi siê struktura w³osa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 251
|
A ja tez tak mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja mam dok³adnie to samo
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#24 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 343
|
Ja jak bylam mala mialam sliczne loczki pozniej w podstawowce zaczely mi sie prostowac pozniej obcielam na calkiem krotkie gdy zapuszczalam po jakims czasie znow zaczely sie krecic wiec msialam prostowac i tak w 3 klasie gimnazjum poszlam kiedys do szkoly we wloskach niewyprostowanych wszyscy sie zdziwili i tez mysleli ze to trwala teraz mam wloski do ramion i znowu loczki wsyzscy mowia ze mam sliczne wlosy heh i w sumie sama sie z tego ciesze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja te¿ tak mam - hehe. My¶la³am, ¿e jestem wyj±tek. Ja zawsze mialam w³osy nie ca³kowicie proste, by³y jakies falki ale ogólnie w miare proste by³y. A od jaki¶ 2 lat nie wiadomo czemu siê zaczê³y mocno falowaæ, tzn. je¶li je umyje, nie rozczesze tylko roztrzepe palcami i zostawie do wyschniêcia to mam fajne fale, a jak je uczesze i wysusze to s± takie nijakie. Dlatego czêsto je prostuje :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 329
|
tez tak mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
ja mam ciezkie w³osy wiec sie juz nie faluja
![]() ![]() a wogóle mówi³ tam ktos ze nie poleca sunsilka. ja tam sobie chwale ta pomaranczowa seriê, odzywienie czy jakos tak. slicznie pachnie i w³osy sa ³adne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 110
|
ja mam ciezkie w³osy wiec sie juz nie faluja
![]() ![]() a wogóle mówi³ tam ktos ze nie poleca sunsilka. ja tam sobie chwale ta pomaranczowa seriê, odzywienie czy jakos tak. slicznie pachnie i w³osy sa ³adne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 221
|
Mam tak samo jak ich nie wysusze albo pójde z mokr± g³owa spaæ to wstaje i mam pofalowane...... zrsezta od deszczu czy w czasie dnia zaczynaj± mi siê krêciæ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 572
|
podczas kuracji niektórymi lekami mo¿e te¿ siê zmieniæ struktura w³osów. krêcone na proste i odwrotnie. czyta³am o tym kiedy¶ w focusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.