Kiedy¶ proste-teraz krêcone??? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-07-12, 03:55   #1
kasztanowa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 153

Kiedy¶ proste-teraz krêcone???

Ca³e ¿ycie (no ju¿ do¶æ d³ugie) mia³am proste w³osy. No mo¿e nie jak drut ale niespecjalnie podatne.
Od jakigo¶ roku moje w³osy nie potraktowane suszark±, szczotk± i prostownic± normalnie siê krêc± albo raczej mocno faluj±.
Kiedy którego¶ dnia pozwoli³am im wyschn±æ naturalnie i posz³am do pracy WSZYSCY byli przekonani, ¿e zrobi³am trwa³± lub nakrêci³am na wa³ki.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak siê dzieje? Czy to wynik farbowania, suszenia, prostowania? Czy kto¶ spotka³ siê z takim przypadkiem??

Na razie widzê zalety takiego stanu rzeczy bo:
1. mogê zmieniaæ fryzury (podobno dobrze wygl±dam i w prostych i pofalowanych),
2. "dajê" w³osom odpocz±æ od niszcz±cych zabiegów.
kasztanowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 09:10   #2
izuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 175
GG do izuu
Dot.: Kiedy¶ proste-teraz krêcone???

ale ci dobrze...!!!!!! bo mi marzy siê takie co¶, ale do tej pory by³am przekonana, ¿e to niemo¿liwe;P
izuu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 10:27   #3
kiuka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

ja mialam to samo ale pare lat temu, jak bylam nastolatka byly proste a dzis w wieku 22 lat mam falowane ´lekko, naucz sie z nimi dobrze postepowac i podkreslaj ich atuty,nawilzanie i odzywki do wlosow falowanych , w ogole NIE polecam kosmetykow z serii SUNSILK czy jak to tam, bo mijaja sie z celem na mojej i nie tylko mojej glowie;Polecam za to solidne nawilzanie w postaci roznorodnych maseczek.
kiuka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 10:33   #4
blueania
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 653

jak bylam mala tak do 4 lat mialam lekko krecone wloski,potem byly proste jak druty a pozniej zaczely wywijac sie konce.Jkais rok temu zaczelam prostowac i suszyc i zauwazylam,ze po jakims czasie takich "meczarni" wloski zaczely mocno falowac i czasami robily sie ladne loki od ponad 2 tyg nie prostuje wcale i moje wloski maja coraz ladniejszy skret
blueania jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 14:11   #5
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 007

Mo¿e opanowa³y je kosmity jakie¶ czy cu¶? Nie wiem, czasem tak jest
Wystarczy pozostawiæ na lodówce serek, a po miesi±cu nie do¶æ, ¿e o¿yje, odzyska barwy, zapach i sprê¿ysto¶æ, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy za¶ poczekamy cierpliwie znów miesi±c, serek ten zacznie do nas przemawiaæ w ludzkim jêzyku, a przy odrobinie æwiczeñ nad g³osem na pewno za¶piewa
Malinka_Malwinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 14:15   #6
Gorza³ka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 984

Ja tez mam ani to proste ani krecone - ogolnie jak umyje i nie u³oze to mam szope ale jak mam ochote to prostuje i sa proste a jak mam ochote zeby sie krecily to nakladam odrzywke/pianke i sa loki gicior
Gorza³ka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 14:21   #7
anusia-87
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 838

Cytat:
Napisane przez Gorza³ka
Ja tez mam ani to proste ani krecone - ogolnie jak umyje i nie u³oze to mam szope ale jak mam ochote to prostuje i sa proste a jak mam ochote zeby sie krecily to nakladam odrzywke/pianke i sa loki gicior
Identyko jak ja Tylko ja takie w³osy uzyska³am po ok 6 miesi±cach od zrobienia... trwa³ej
anusia-87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-07-12, 18:37   #8
kasztanowa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 153

Mam w³osy prawie do ramion a lokuj± siê tam gdzie najbardziej wycieniowane i tam gdzie by³y najbardziej mêczone czyli od po³owy g³owy. Jak ju¿ maj± siê wywijaæ to nich to "robi±" na ca³ej d³ugo¶ci!
Swoj± drog± to chcia³abym uzyskaæ takie ³agodne fale ale jak???

Poza tym widzê same zalety takiego stanu rzeczy: mo¿na i "na prosto" i "krêcono".
Wiem ¿e jest d³uga¶ny w±tek o lokach, falach itp ale w taki upa³ ciê¿ko siê "kopie".
kasztanowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 19:01   #9
anniaa

Wiadomo¶ci: 13 672

oh tez tak mam kiedys mialam takie pro¶ciejsze a teraz falowane... a po umyciu i nie poczesaniu ich to taka burza loków na g³owie mam hehe ..

Nigdy nie zmienisz swojego ¿ycia dopóki nie zmienisz czego¶, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-12, 19:47   #10
Papiszynka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 785

Ja tez kiedys mialam proste z lekko wywijajacymi sie koncowkami a teraz takie jak na avatarze czyli zupelnie krecone i tez uzywalam i uzywam prostownicy. Nie potrafie tego pojac czemu tak sie stalo bo ja niestety marze o prostych jak drut..
Papiszynka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-23, 20:50   #11
Kasia83
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 582
GG do Kasia83

mia³am t± sam± sytuacje co Ty jak by³am malutka, mia³am loczki, potem proste..ale strasznie sie puszy³y pod wp³ywem wilgocie..ale nie krêci³y...ale od 2 lat mam takie jak na avatarku ponoæ co 4 lata zmienia sie struktura w³osa....mam tylko nadzieje, ¿e mi sie juz nie zmieni
Stary 2006-07-23, 21:00   #12
tutusia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 980

Ja mia³am proste druty.. Teraz s± nijakie, ale po piance i dyfuzorze to loczki jak w avatarze. Moja kolezanka tez miala zupelnie proste wlosy w podstawowce. Teraz ma sprezynki :| zadko komu sie tak wlosy kreca jak jej.. Po prostu czasem tak sie zdarza

Edytowane przez tutusia
Czas edycji: 2006-07-24 o 09:40
tutusia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-23, 21:15   #13
blue_eyed_kitty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 997

Moja kolezanka te¿ tak mia³a.I to nie jedna Tyle ¿e z prostych zamieni³y siê w piêkne mocno skrêcone loki. Tak to juz bywa

Licencjat zdany

wakacje

Mrrrrrrrrrrrrrrau!
blue_eyed_kitty jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 09:04   #14
infante
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 659

Jak by³am malutka mia³am pro¶ciutkie( sliczniutkie:P) w³oski, z biegiem czasu zaczê³y mi siê falowac ,potem kreciæ , a teraz zac¿e³y wypadac;( niby dalej s± krecone ale malutko ich a moze wypadaja by ponownie przej¶c metamorfoze? hehehe
infante jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 09:37   #15
colusia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 208
GG do colusia

Hehe witamy w tym 'elitarnym gronie' mam identycznie - rok temu na obozie zostawi³am w³osy do wyschniêcia i co? mia³am piêkne loki oczywi¶cie wszyscy my¶leli, ¿e to trwa³a b±d¼ wa³ki/lokówka

Przez ca³e ¿ycie my³am w³osy wieczorem i zwi±zywa³am na noc - dlatego nie wiedzia³am, ¿e mam krêcone <lol>

Teraz zawsze myjê rano, po osuszeniu rêcznikiem u¿ywam jakiej¶ lekkiej pianki (p³ynna timotei jest super - nie skleja i ³adnie podkre¶la) i zostawiam do wyschniêcia. Zim± za¶ staram siê delikatnie podsuszyæ suszark± z dyfuzorem

pozdrawiam
Stary 2006-07-24, 09:44   #16
Lady_Huncwot
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

U mnie podobnie
Pó³tora roku temu zrobi³am sobie headlines (na ca³kowicie proste w³osy), w tej chwili w³osy ca³kowicie odros³y.... a w³osy zaczê³y falowaæ.
Cuda jakie¶...
Lady_Huncwot jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 09:48   #17
Olunia90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 448

Ja te¿ tak mam

Do 14 lat mia³am proste w³osy

Po¿niej zacze³y siê falowaæ i tak ju¿ zosta³o.Szczególnie te od spodu tak ¶miesznie siê krêc±
Olunia90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 10:15   #18
florka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 119

Mam to samo. Jak by³am ma³a mia³am druty, potem by³y raczej proste, ale lekko mi siê jednak falowa³y, a od 2 lat mam krêcone. Jeszcze do niedawna walczy³am z nimi i ci±gle prostowa³am, teraz jestem na etapie pogodzenia siê z tym, ¿e siê krêc± i dostosowania fryzury do krêconych w³osów. A jaka to wygoda - w takie upa³y nie musze u¿ywaæ suszarki. Bosko.
Pzdr.
Florka
florka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 11:02   #19
blueania
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 653

tez juz pogodzilam sie z kreconymi wlosami i nie uzywam od miesiaca prostownicy
blueania jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-24, 14:46   #20
Natalyyya
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 714
GG do Natalyyya
Smile Dot.: Kiedy¶ proste-teraz krêcone???

hehe dziewczyny mam to samo ...pytalam sie mojej szefowej na praktykach (bo mialam praktyki w salonie fryzjerskim) co sie zmoimi wlosami dzieje a ona mi odpowiedziala ze to na skutek burzy hormonow w organizmie i tak moze zostac do konca zycia albo minie tyle ze mi to zostalo wrrr:[ hehe ja nie lubie swoich kreconych hairow
Natalyyya jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 23:05   #21
Bambi2
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 210

Czy to naprawdê mo¿liwe? Ja BARDZO chcia³abym mieæ krêcone. Bardzo-bardzo. A wogóle to moje w³osy s± ca³e proste, a z boku jedno ma³e pasemko- loczek. Mo¿e zacznê odmawiaæ jakie¶ mantry i te¿ zmieni mi siê struktura w³osa A mo¿e da siê to jako¶ zmieniæ - co¶ na zasadzie operacji plastycznej albo cu¶ :-/ S³ysza³y¶cie o czym¶ takim?
Bambi2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-25, 10:25   #22
dzelka88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 251

A ja tez tak mam i nawet mi sie to podoba tylko w moim przypadku prostownica nic nie dziala wiec najczesciej poprostu nie rozczesuje w³osów po myciu i nak³adam pianke ---> loczki gotowe
dzelka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-25, 10:57   #23
Metaxxa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 156
GG do Metaxxa

Ja mam dok³adnie to samo krêc± mi siê baardzo wiêc pozwalam im naturalnie schn±æ, u¿ywam od¿ywki ze sp³ukiwaniem np. gliss kur i dodatkowo p³ynnego jedwabiu, bardzo mi siê podoba ta odmiana I jak widzê nie jestem wyj±tkiem

Pozdrawiam

Metaxxa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-25, 20:58   #24
rolkaa15
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 343

Ja jak bylam mala mialam sliczne loczki pozniej w podstawowce zaczely mi sie prostowac pozniej obcielam na calkiem krotkie gdy zapuszczalam po jakims czasie znow zaczely sie krecic wiec msialam prostowac i tak w 3 klasie gimnazjum poszlam kiedys do szkoly we wloskach niewyprostowanych wszyscy sie zdziwili i tez mysleli ze to trwala teraz mam wloski do ramion i znowu loczki wsyzscy mowia ze mam sliczne wlosy heh i w sumie sama sie z tego ciesze
rolkaa15 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-28, 20:03   #25
aneta_live
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 215
GG do aneta_live

Kurcze ja te¿ tak mam - hehe. My¶la³am, ¿e jestem wyj±tek. Ja zawsze mialam w³osy nie ca³kowicie proste, by³y jakies falki ale ogólnie w miare proste by³y. A od jaki¶ 2 lat nie wiadomo czemu siê zaczê³y mocno falowaæ, tzn. je¶li je umyje, nie rozczesze tylko roztrzepe palcami i zostawie do wyschniêcia to mam fajne fale, a jak je uczesze i wysusze to s± takie nijakie. Dlatego czêsto je prostuje :P
aneta_live jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-30, 10:13   #26
caro_l_a
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 329

tez tak mam , by³am ma³a to proste nie podatne na krêcenie, raz sie obcie³am tak ¿e fryzjerka pocieniowala mi wlosy na koñcach i od tamtej pory krêc± sie i faluja , a dawno to by³o, teraz jakies dwa tyg nie uzywma suszarki i prostownicy i s± boskie
caro_l_a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-30, 18:00   #27
bunny666
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 110

ja mam ciezkie w³osy wiec sie juz nie faluja ale jak byy krótsze to owszem...teraz jak mam grzywkê na bok to falowanie sie we wsyskie strony zostaje jej domen±...dlatego zawziêcie uzywam prostownicy do niej

a wogóle mówi³ tam ktos ze nie poleca sunsilka. ja tam sobie chwale ta pomaranczowa seriê, odzywienie czy jakos tak. slicznie pachnie i w³osy sa ³adne
bunny666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-30, 18:01   #28
bunny666
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 110

ja mam ciezkie w³osy wiec sie juz nie faluja ale jak byy krótsze to owszem...teraz jak mam grzywkê na bok to falowanie sie we wsyskie strony zostaje jej domen±...dlatego zawziêcie uzywam prostownicy do niej

a wogóle mówi³ tam ktos ze nie poleca sunsilka. ja tam sobie chwale ta pomaranczowa seriê, odzywienie czy jakos tak. slicznie pachnie i w³osy sa ³adne
bunny666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-31, 09:41   #29
45e3bde63f48e77c45e96500fd2ed8d5ea7cdd58_6407d02e15973
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 221

Mam tak samo jak ich nie wysusze albo pójde z mokr± g³owa spaæ to wstaje i mam pofalowane...... zrsezta od deszczu czy w czasie dnia zaczynaj± mi siê krêciæ....
45e3bde63f48e77c45e96500fd2ed8d5ea7cdd58_6407d02e15973 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-31, 09:45   #30
wersta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 572

podczas kuracji niektórymi lekami mo¿e te¿ siê zmieniæ struktura w³osów. krêcone na proste i odwrotnie. czyta³am o tym kiedy¶ w focusie.
wersta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.